Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Demà últim dia per inscriure's a la trobada d'estudiants dels Països Catalans a les Borges Blanques
21 mar 2005
Ja s'acosta la III Trobada d'Estudiants dels Països Catalans, enguany a les Borges Blanques (les Garrigues). Les inscripcions, a través del formulari de la web.
Per a més informació,
www.coordinadora.net/trobada
www.alternativaestel.org/trobada
trobada ARROBA coordinadora.net
605 438 713


Per què una Trobada d'Estudiants dels Països Catalans?

La Trobada d'Estudiants dels Països Catalans va néixer l'any 2003 de la necessitat d'unir lluites i posar en comú eines de treball entre l'estudiantat de tot el país. Més d'un cententar de persones ens vam trobar durant tres dies a la Vall de Laguar, a la Marina Alta. L'any passat, el 2004, ja vam ser prop de dues-centes cinquanta les estudiants que vam acudir a Sallent, al Bages, a posar en comú les nostres experiències.

Ara més mai, en un moment de reestructuració política a múltiples nivells (nous estatuts, constitució europea, nova llei espanyola d'ensenyament no universitari, espai europeu d'educació superior...), les i els estudiants dels Països Catalans no ens podem quedar-nos quiets observant el que passa al nostre voltant. Hem de convertir-nos en protagonistes del nostre ensenyament, i participants de la creació d'un nou model educatiu.

S'ha de passar a percebre els centres educatius com a espais d'organització i lluita col·lectiva, més enllà de la seva utilitat com a eina de superació personal. Més enllà de les diferències puntuals entre les diverses realitats locals, la reacció als atacs de les administracions i la creació d'un model alternatiu vàlid i sòlid només pot passar per una unió d'esforços de punta a punta del país.

La conjunció de tot l'estudiantat de l'esquerra independentista en una sola organització ha d'anar forçosament acompanyada d'una millor formació de tota la militància. La Trobada d'Estudiants dels Països Catalans és un espai per l'intercanvi d'eines i recursos que ajudin als i les estudiants a optimitzar energies en la seva lluita per canviar la realitat més propera, la situació del nostre país i la direcció en la que es mouen les polítiques europees i mundials.Les Borges Blanques

Les Borges Blanques és un poble de poc més de 5.000 habitants i capital de la comarca de Les Garrigues. Amb 61,85 km2 de territori se n'ha de destacar la ruta del'oli i la conservació de nombroses activitat de cultura i festa popular i tradicional catalanes.Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans (CEPC)
Alternativa Estel

www.coordinadora.net/ trobada

www.alternativaestel.org/ trobada

trobada (at) coordinadora.net - 605 438 713

PROGRAMA DE LA III TROBADA D'ESTUDIANTS DELS PAÃ?SOS CATALANS

Dijous 24

Tarda â Arribada, coneixença del poble i de l'entorn.

Nit â Presentació de la trobada, cinefòrumDivendres 25

Matí â Xerrades i debats sobre convergència europea i mercantilització de l'ensenyament

Tarda â Xerrades i debats sobre marxisme, història de l'independentisme, territori, economia ambiental, formació d'identitats col·lectives...

Nit â Sopar amb menjars i begudes de la terra, concert de música tradicional


Dissabte 26

Matí â Xerrades i debats sobre gènere, feminisme i coeducació

Tarda â Xerrades i debats sobre programari lliure, crítica de la ciència actual, relació entre estudiants i treballadors...

Nit â Concert amb Disidencia, Revolta 21,grup local ...


Diumenge 27

Matí â comiat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Demà últim dia per inscriure's a la trobada d'estudiants dels Països Catalans a les Borges Blanques
21 mar 2005
Doncs ja s'hi anirà, Oi tan !!!

kaugn d1, construïm la revolucó des de les aules !!

AE i CEPC, fins a la victòria des de les aules !!
Re: Demà últim dia per inscriure's a la trobada d'estudiants dels Països Catalans a les Borges Blanques
21 mar 2005
Ai camarada jeje, ens veiem demà !
Educació o mort!
Sindicat