Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
El Capital catala a palestina y altres paisos arabs del mediterrani
19 mar 2005
Bueno, me gustaria inicir un debate sobre la estrategia del psc para que el capital catalan lidere y domine las econimias del los paises arabes del mediterraneo.
gazadefig.097.jpg
Como hemos podido ver, en este ultimo año en que los socialistas catalanes dominan todo el territorio del poder, los politicos que lideran la ideologia de la burgesia han hecho varios viajes a distintos paises del magreb y de las zonas arabes del mediterraneo. El presidente Maragall viajo junto con una representacion de los empresarios catalanes, interesados en inversiones en el extranjero y amigos de la familia socialista, a paises como Marruecos, tunez, argelia y palestina. Para que seran esos viajes? Bueno no hace falta suponer que de estos viajes saldran suculentas oportunidades de negocio.
La excusa solidaridad encubre una estrategia de expansion del capital catalan. ÇReformar las sociedades arabes en beneficio de nuestras empresas: Poligonos industriales, complejos turisticos, importacion de productos de denominacion catalana. Y todo bajo la denominacion de PAxz, Libertad y bienestar social.

Esta semana se a inaugurado en Gaza un parque que llevara por nombre "El parc de la pau de Barcelona". El alcalde de la ciudad de Barcelona, Joan Clos a inaugurado personalmente el parque.

Para mi no hay buena voluntad tras esta financiacion del parque en gaza sino que hay un cinismo tipico del señor Clos y su familia: Exportar el Modelo de Ciudad que esta generando Barcelona al resto de paises del mediterraneo.

Es curioso ver como el supuesto diseñador del parque, por lo menos sera quien habra cobrado los millones, ha diseñado un parque exactamente igual a los que hace el ayuntamiento de barcelona en su propia cuidad.

Por supuesto que despues de este viaje, muchos empresarios catalanes amigos de los socialistas, han conseguido contratos para la reforma de ciertos barrios, construccion de viviendas, etc.

De momento no podemos decir mucho, pero en los proximos años veremos como la especulacion se inicia en estos paises del otro lado del mediterraneo y en palestina pasaran del terror israeli al terror del capital.

Habra quien vera este parque como un acto de solidaridad, bueno hay quien vio el forum de les cultures como algo necesario y positivo.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Capital catala a palestina y altres paisos arabs del mediterrani
20 mar 2005
Gran negoci,invertir en Palestina...on l'últim líder vivía à la Mukata sense llum ni aigua,on les cases estan destruides,on les serveis mínims estan tallats pels israelians.
Si voleren fer negoci anirien a Israel,que té tot els diners en dolars d'els Americans.
L´'unic negoci à Palestina ès el de lliurar-les de l'invasió criminal d'els Sionistes-nazis.I aixó ès un negoci amb la pròpia conciència,el negoci de recuperar la Justicia per a un Poble.
Re: El Capital catala a palestina y altres paisos arabs del mediterrani
20 mar 2005
A Bolívia, Equador, Centreamèrica, i d'altres llocs del món, també hi ha molta gent que no té per menjar i moltes empreses amb seu a Catalunya (perquè jo no sé què significa això d'"empreses catalanes" o "españoles" o "franceses") s'estan quedant amb tota mena de serveis públics.

Per cert, no és gaire constructiu participar en un debat insultant ("babau"). Això és propi de batalles polèmiques més preocupades per tenir "raó" que per escatir quina és la veritat de les coses.
Re: El Capital catala a palestina y altres paisos arabs del mediterrani
20 mar 2005
Malgrat no ser una "inversió catalana", recordo que l´aeroport internacional de Gaza va ser construït (o almenys l´última recontrucció) amb molts diners de l´estat espanyol. Resultat: al poc temps d´estar funcionant va ser destruït pel Tsahal.

I pel que a al tema de la notícia: Sí que és noten certs esforços per part de l´administració catalana per fomentar els nexes econòmics-polítics amb certs països àrabs de la mediterrànea: Per exemple, fa uns mesos es va fer la setmana del líban a BCN on va assitir Rafiq Hariri i alguns ministres libanesos i empresaris. També la cámara de comerç de barcelona va signar, entre altres coses, un acord amb una companyia aèrea libanesa per establir vols directes entre BCN-Beirut, però que donades les dificultats "burocràtiques" per part de les autoritats libaneses es tornarà a fer un altre "Fotut de les culture$" abans que es facin aquests vols comercials...

Sols és política econòmica i geoestratègica per part d´uns incompetents i mentiders (per no dir lladres)... i això és un altre debat :-)
Sindicat