Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats
Blázquez mostra el mateix rebuig que Rouco pel matrimoni entre persones homosexuals
19 mar 2005
El Periódico - edició impresa

SOCIETAT // RELIGIÓ



BLÃ?ZQUEZ MOSTRA EL MATEIX REBUIG QUE ROUCO PEL MATRIMONI GAI

• DIU QUE DEFENSA LA DIGNITAT DELS HOMOSEXUALS TOT I OPOSAR-SE A LES UNIONS


• EL PRESIDENT DE L'EPISCOPAT MANTÉ ELS FRONTS OBERTS AMB L'EXECUTIU


ANTONIO M. YAGÃœE

MADRID
Canvia l'altaveu però segueix la mateixa música. El nou president de la Conferència Episcopal Espanyola, Ricardo Blázquez, va mostrar ahir postures similars a les del seu antecessor, el cardenal Antonio María Rouco Varela, en els principals assumptes que enfronten l'episcopat amb l'Executiu: el matrimoni homosexual, el preservatiu, la investigació amb cèl.lules mare i la classe de Religió.


"Déu va crear l'ésser humà home i dona i els va donar l'encàrrec de creixeu i multipliqueu-vos", va respondre Blázquez al ser preguntat sobre la llei de matrimonis homosexuals. El bisbe de Bilbao va insistir: "La sexualitat és home i dona, no heterosexual ni homosexual".


No obstant, el president de l'episcopat va matisar que no es pot discriminar, ridiculitzar ni humiliar les persones que senten la inclinació homosexual. "La dignitat personal no es perd", va advertir.


CLASSE DE RELIGIÓ


Blázquez va remetre a la doctrina emesa per l'episcopat sobre la investigació amb cèl.lules mare i l'ús del preservatiu, condemnats reiterades vegades pel seu antecessor Rouco.


"S'ha de garantir i fer viable el dret dels pares a triar l'educació religiosa per als seus fills. Esperem que el Govern faci públiques les seves intencions sobre la classe de Religió en la nova llei d'educació", va afirmar Blázquez davant la possibilitat que la nova norma no reculli cap matèria alternativa per als alumnes que no vulguin rebre formació religiosa.


El bisbe de Bilbao, que va comparèixer davant la premsa al tornar de la seva presentació al Vaticà, va negar haver tingut a Roma una freda acollida. "No vam poder veure el Papa però hem sigut rebuts amb una gran cordialitat i tornem amb un estímul molt gran", va assegurar el prelat.


Blázquez va voler matisar davant la premsa que està allunyat del moviment neocatecumenal de caràcter ultraconservador fundat per Kiko Argüello. "Des que vaig ser nomenat bisbe auxiliar de Santiago de Compostel.la no he tingut especial relació amb ells. No sóc el bisbe d'aquest moviment", va negar Blázquez.


SENSE REBAIXES


Al nou president de l'episcopat el preocupa el creixent abandonament dels joves. Davant el suggeriment que la situació milloraria amb un canvi en la doctrina moral i de l'ús del preservatiu, Blázquez va ser contundent: "Les rebaixes van molt bé per als grans magatzems i els clients en determinades èpoques, però la dignitat de l'home no admet rebaixes".

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat