Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : educació i societat : pobles i cultures vs poder i estats
El Ministeri d'Educació vol separar el català i el valencià a les Escoles Oficials d'Idiomes
17 mar 2005
> El Ministeri d'Educació vol separar el català i el valencià a les Escoles Oficials d'Idiomes
> Estudiants valencians de l'Escola Oficial de València amenacen la ministra de portar el cas als tribunals
L'associació Estudiants per la Llengua de l'Escola Oficial d'Idiomes de València ha enviat una carta a la ministra espanyola d'Educació, María Jesús Sansegundo, comunicant-li que acudiran als tribunals, si el ministeri aprova el projecte de reial decret que distingeix a efectes de titulació i de programa el valencià del català a les Escoles Oficials d'Idiomes. VilaWeb ha tingut accés a l'esborrany del projecte i, efectivament, el català i el valencià hi tenen un programa diferent i hi són tractats com dues llengües diferents. Els estudiants insten el govern espanyol a reconèixer la unitat de la llengua catalana i a no caure en la ignomínia que propugna el govern valencià del PP.
Els estudiants expliquen, a la missiva, que la decisió de separar català i valencià és 'contrària al dret', i hi enclouen cinc sentències judicials que reconeixen la unitat de la llengua, unes sentències prou contundents per a impedir qualsevol maniobra política.
VilaWeb ha consultat el Ministeri espanyol d'Educació, però de moment no n’ha obtingut resposta.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Ministeri d'Educació vol separar el català i el valencià a les Escoles Oficials d'Idiomes
26 mar 2005
si es que no ens deixaran en pau mai...i ara la pregunta: en quina llengua estic escrivint? és curiós. molt.
Re: buh
18 abr 2005
Vine a encomanar una "amanida" a Castelló i voras que et donen... encara que si tens sort i agafes un maulet, probablement lleparà la teua sabata amb ansia, l'ansia de ser un ruquet català més, renegat com bon maulet.

PAM PAM ORELLUT
BLAVEROS Y MAULETS MORTS
Re: El Ministeri d'Educació vol separar el català i el valencià a les Escoles Oficials d'Idiomes
30 ago 2005
ke es eso de cantonaliste orellut y verdero te deben konocer en tu kasa......bueno en fin hay gustos para todo ;no si al final sera un independentista valenciano(haberlos ailos no?)komo los navarros ke tb hay dos o tres jajjajajajajajjaja no si la solucion ante tanta estupidez nacional y lokal es la revolucion libertaria -la kultura el folklore y su lengua pertenecen al pueblo los nacionalismos -y sus estados a los politikos ...independencia de lhospitalet psd-no et parlo katala perke no mentendries jajajjajajajjajajaja
Sindicat Terrassa