Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Crida Urgent: Llibertat Sandra Bakutz!
16 mar 2005
Llibertat per Sandra Bakutz!
El 10 de febrer 2005, l’activista austríaca Sandra Bakutz va ser detinguda a l'aeroport Atatürk d'Istanbul quan es dirigia al judici dels activistes detinguts l'1 d'abril de l'any passat en l'operació policial internacional contra l'esquerra revolucionària turca.

Sandra Bakutz ser acusada pel tribunal turc de 'penes greus' (ACM) i conduïda al centre de detenció de Pasakapisi, a Üsküdar, sota l’acusació de pertinença a l’organització clandestina «DHKP-C». Al cap d'una setmana, fou transferida a la presó de Gebze.

Sandra Bakutz és coneguda pel seu compromís en la lluita per la democràcia a Turquia. Ja ha estat moltes vegades a Turquia en delegacions, com a acompanyant i traductora en el marc de missions d'observació, ja que parla turc, a més d'alemany i anglès. Ja fos en manifestacions, en els Fòrums socials, al Parlament europeu o des de la premsa progressista, com el diari Junge Welt, on col·labora, moltes vegades defensat la causa dels presos polítics a Turquia, i ha denunciat les tortures que es reprodueizxen quotidianament. Avui, na Sandra Bakutz ha estat també segrestada i és una presonera política més de l'estat turc.

Mentre es parla de la 'democratització de l'estat turc', la realitat és una altra, l’estat turc continua perseguint els activistes dels drets humans.

No es pot permetre!

Llibertat immediata per na Sandra Bakutz!

- Demanem d'enviar de forma urgent escrits a les autoritats turques denunciant el cas i exigint la seva llibertat immediata, la pressió exterior pot ajudar molt en aquesta situació. Igualment es pot fer arribar la denúncia al Parlament europeu o a altres institucions per pressionar pel seu alliberament i pels drets humans i polítics dels pobles turc i kurd.

* Cemil Çiçek
Ministre de justicia
ADALET BAKANLIGI
PK 06659
KIZILAY-ANKARA
Tel : 0 312 419 46 69
Fax: 0090-312 417 39 54
mail: cemil.cicek ARROBA adalet.gov.tr

* Recep Tayyip Erdogan
Primer ministre
TC Basbakanlik Bakanligi
Ankara, Turkey
Fax: + 90 312 417 0476
receptayyip.erdogan ARROBA basbakanlik.gov.tr

* Abdülkadir Aksu
Ministre de l'interior
Içisleri bakanligi
aaksu ARROBA icisleri.gov.tr

* Ahmet Necdet Sezer
President de la Republica
Cumhurbaskanligi
Mail:cumhurbaskanligi ARROBA tccb.gov.tr
Fax: 0090-312 427 13 30

* Ali Suat Ertosun
Director general de presons
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlügü
Mail: ertosun ARROBA adalet.gov.tr
Fax:0090-312 414 63 01

This work is in the public domain
Sindicat