Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Pinochet va tenir comptes secrets a Espanya, segons el Senat dels EUA
16 mar 2005
No us ho perdeu, el Senat nortamericà, és a dir del mateix país que va iniciar, organitzar, armar, preparar i finançar el cop d'estat contra el Palau de la Moneda i contra la democràcia socialista popular i llibertària legítimament establerta de Salvador Allende, ara afirma que l'assessí genocida malalt mental perillós, el gos assassí Pinochet va tenir comptes bancaris secrets a l'España del seu amic i també genocida Paco o do Ferrol, és a dir, en Franco. Segur que si, per que el el fascismo los crea y ellos se jutan, ja sabem que les mosques sempre van a la merda. Quin cinisme, els culpables d'haver organitzat, finançat i mantingut el 90% de cops d'estat i dictadures d'extrema dreta contra països llibertaris, comunistes o anti-americans, ara es dediquen a denunciar aquestes mateixes dictadures. Mort a l'enemic Yanquie
16/03/05

El Periódico - última hora

INTERNACIONAL

ESCÀNDOL FINANCER

PINOCHET VA TENIR COMPTES SECRETS A ESPANYA, SEGONS EL SENAT DELS EUA

Agències

Washington. -- El dictador xilè Augusto Pinochet va tenir "comptes secrets" a Espanya, Gibraltar, l'Argentina, Suïssa i altres països, la suma dels quals es desconeix, segons un informe del Senat dels Estats Units.


El Subcomitè d'Investigacions del Comitè de Seguretat Nacional ha descrit una àmplia xarxa de 125 comptes secrets en nombrosos bancs dels Estats Units que Pinochet va usar per moure milions de dòlars d'origen desconegut. Part d'aquest entramat es concretava mitjançant operacions financeres realitzades a través d'empreses fictícies en paradisos fiscals i sucursals de bancs a l'estranger.

L'exdirigent va tenir fons a Espanya, així com als EUA, l'Argentina, Xile, Gibraltar, la Gran Bretanya, les Bahames, les illes Caiman i Suïssa, segons l'informe.

LLEIS DE SECRET BANCARI

No obstant, el subcomitè no ha pogut analitzar els comptes en aquests països perquè moltes de les institucions financeres van citar lleis de secret bancari per no proporcionar informació, segons explica l'estudi. Tot i així, els investigadors han comprovat que del 1981 al 2000 el Banco Atlántico, ara fusionat al Banc Sabadell, va transferir 5,8 milions de dòlars (4,3 milions d'euros) des de Gibraltar, Madrid i Zuric a comptes lligats a Pinochet al Banc Riggs, als EUA.

Per la seva part, el Bank of America va reconèixer "poder o haver pogut" tenir comptes de Pinochet o de la seva família a Xile i Espanya, encara que no va proporcionar informació sobre elles.

Un altre banc implicat en les transaccions sospitoses del dictador és el britànic Coutts & Co., el negoci de banca privada a Llatinoamèrica del qual va ser adquirit pel Santander Central Hispano (SCH) el maig del 2003. Des del 1993 fins a aquest any, el Coutts va mantenir en paradisos fiscals comptes per a empreses fictícies controlades per Oscar Aiken, un advocat lligat a Pinochet.

INVESTIGACIONS A OBIANG

Aquests comptes van rebre 2,3 milions de dòlars (1,7 milions d'euros) que l'exmilitar tenia al Banco Espirito Santo portuguès, --encara que la sucursal usada era a Miami (EUA)-- les quals van ser canalitzades a altres països. El SCH va col·laborar amb el subcomitè a aclarir aquesta transacció i altres entre Aiken i Pinochet, segons l'informe. A més, a finals de l'any passat va tancar tots els comptes d'Aiken excepte un, pendent d'un procés de bancarrota.

L'escàndol dels comptes "fantasma" de Pinochet als EUA es va destapar quan el subcomitè del Senat les va descobrir, així com amb els del president de Guinea Equatorial, Teodoro Obiang, quan investigava violacions de les lleis contra el blanqueig de diners per part del Banc Riggs.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Pinochet va tenir comptes secrets a Espanya, segons el Senat dels EUA
16 mar 2005
Pinochet: traidor, asesino...y ladrón.
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/165214/index.php
Sindicat