Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: sanitat
e.m.d.r. contra les tortures, maltractes,violacions...
15 mar 2005
Vull compartir-ho. Fa uns mesos m'en vaig assabentar de la existència d'una tècnica o psicoterapia amb fama de ser molt efectiva i ràpida en el tractament de traumes de tota mena i altres problemes psicoemocionals. És el EMDR, que significa moviments oculars de desensibilització i reprocesament.
Desprès de provar diferents psicoterapies, inclosa alguna terapia regressiva, aquesta és la que m'està servint possitivament per tractar traumes greus a causa de maltractes psíquics i físics durant la infantesa.
El EMDR posa en comunicació els dos hemisferis cerebrals, el cognitiu i l'emocional, i afavoreix els processos autocuratius. Aquí, a l'estat, és relativament nou però s'està estenen ràpidament. No tinc dubte de la seva eficàcia, et fa sentir i funcionar molt millor, sense drogues ni dependències de cap mena.
Les persones víctimes de tortures, violacions, maltractes de tota mena, o accidents, en el EMDR poden trobar la sortida al seu patiment. Podeu trobar pàgines en castellà i anglès cercant amb el buscador, "EMDR", i adreces i telèfons de psicòlegs que ho apliquen.
.

This work is in the public domain
Sindicat