Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
La Intersindical-CSC emet una valoració molt negativa del continuista ANC de 2005
15 mar 2005
Al pacte de negociació col·lectiva de CCOO, UGT i CEOE es perpetua el marc estatal i s’hi imposen les tesis patronals
marc.gif
El secretariat confederal de la Intersindical-CSC ha emès una valoració molt negativa del contingut de lâAcuerdo Interconfederal de Negociación Colectiva 2005 que, a Madrid, van signar CCOO, UGT i la patronal renovant els pactes dels darrers anys.

El secretari dâAcció Sindical de la Intersindical-CSC, Carles Sastre, ha afirmat que âcal felicitar-se que amb aquest acord CCOO i UGT se sumin entusiàsticament a lâany Cervantes: segueixen fent literatura i al final no sabrem si ens les havem amb gegants o molinsâ?.

La Intersindical-CSC constata lâassumpció per part dâUGT i CCOO dels criteris macroeconòmics neoliberals i de globalització de lâeconomia. Es fan seus valors de la patronal com la competitivitat, la productivitat, el control de la inflació i lâequilibri en els comptes públics. Tampoc és acceptable la proposta de moderació salarial vinculada a les previsions dâinflació del govern espanyol (2%). Això suposarà una pèrdua evident de poder adquisitiu dels treballadors i treballadores catalanes. Sastre ha comentat que âno és de rebut que es renuncïi a qualsevol altre tipus dâíndex, territorial o sectorialâ?. Segueixen entestats en seguir els criteris quant a indicadors de lâinforme del Consejo Económico y Social de lâany 2000.

La seva proposta dâincrement sobre lâIPC vindria vinculada a lâincrement de la productivitat i de noves formes de producció posant lâèmfasi en el teletreball, la flexibilització i les externalitzacions. Enguany, com a novetat important, es fa referència als costos laborals unitaris. Diuen que una major competitivitat pot venir no sols per la moderació salarial sinó també pel major control de la despeses socials de les empreses; la senyora Tatcher es lleparia els bigotis.

En opinió de Sastre és âun Acord que només serveix per a que tot continuï igualâ? i que no solventa ni aborda, en cap cas, les necessitats de treballadores i treballadors però al qual se li han de reconèixer âla capacitat de reviure les delíries de grandesa del sindicalisme de la Ã?nsula Baratàriaâ?.
Mira també:
http://www.intersindical-csc.org

This work is in the public domain
Sindicat