Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
La jutgessa ordena passar directament a una roda de reconeixement als 20 agents dels UPAS imputat per apallissar tres joves a a Gràcia
14 mar 2005
La Coordinadora exigeix la dimissió de Jordi Hereu per "salut democràtica" i per complicitat barroera amb els maltractaments



# >La jutgessa suspèn les declaracions previstes per aquesta setmana de 20 agents dels escamots dels UPAS de la Guàrdia Urbana i ordena passar directament a la roda de reconeixement

# >Els dos agents que han declarat avui han dit "no saber res" de les agressions sofertes pels tres joves. La coordinadora entèn que els dos imputats s'han acollit al dret a no dir la veritat.

# >Es posen de manifest la manca de mecanismes per prevenir la tortura i les dificultats per investigar les denúncies per maltractaments. Tornem a exigir la dimissió de Jordi Hereu, per donar cobertura política.
65amp_upaspallissa.jpg
La Coordinadora s'ha assabentat aquesta vesprada a través d'un teletip de l'agència Europa Press que la jutgessa del núm 2 d'instrucció ha decidit suspendre les declaracions de 18 agents dels UPAS (dos han declarat avui) i passar directament a una roda de reconeixement dels agents imputats en un triple delicte de lesions, amenaces i detenció il·legal i dos contra la integritat moral i els drets individuals.

Davant aquests fets la Coordinadora valora que

> La decisió judicial es fonamenta en el comportament dels agents dels UPAS. Els dos que han declarat avui han dir no "saber res" de les agressions, malgrat que van ser els propis UPAS els que van trucar al 061 perquè atenguessin els joves a comissaria i malgrat les evidències gràfiques i mèdiques de les lessions. Entenem que la jutgessa ja dona per fet que tots els agents policials -com es costum- negaran tots els fets. Val la pena recordar que a comissaria, els metges del 061 van dir que un requeria ser atenció hospitàlria, sent traslladat a l'Hospital del Mar durant la detenció. Als tres joves se li van diagnosticar (tant als parts mèdics oficials realitzats a comissaria com a posteriors informes mèdics) diferents contusions,m hematomes, equimosis i múltiples lesions.

> De la constància de les lesions també dóna fe una altra decisió presa avui per la jutge: que divendres es presentin davant el metge forense amb els respectius informes mèdics.

> La Coordinadora -fent.se ressó dels successius informes dels organismes internacionals de drets humans- torna a denunciar la manca de mecanismes per investigar i eradicar la tortura; el corporativisme i la impunitat policial; i les dificultats per saber que passa dins de la comissaria, així com l'ABSOLUTA INDEFENSIÓ a la que es veuen sotmeses les persones maltractades, que veuen com els seus agressors MENTEIXEN IMPUNEMENT davant la justícia.

> Com es democtrs la tortura?
Estem a Barcelona l'any 2005. Encara, avui, ...com es demostra que va passar la matinada del 9 al 10 de gener a la comissaria de Pere Quart de la Guàrdia Urbana? Qui ho controla?

La Coordinadora es compromet a seguir denunciar el cas, donar suport solidari als tres joves el nostre barri i realitzar tots els esforços possibles perquè s'esclareixi plenament que va passar la matinada del 9 de gener entre les 03.00 (moment de la detenció dels tres joves) i les 4.30 (hora en que els agents de la UPAS van trucar al 061).

I exigeix, per CÒMPLICITAT AMB LA TORTURA i COBERTURA POL�TICA DELS MALTRACTAMENTS la dimissió immediata de JORDI HEREU.

UPAS dissolució, Jordi Hereu dimissió

Més info a:
info ARROBA tresdegracia.net
www.tresdegracia.net


***

TELETIP d'EUROPA PRESS
14.03.2005

Una juez ordena someter a ruedas de reconocimiento a 20 agentes de la Guardia Urbana por presuntas agresiones a 'okupas'

Empiezan a declarar como imputados los primeros policías

BARCELONA, 14 Mar. (EUROPA PRESS) -

La titular del Juzgado de Instrucción número 2 de Barcelona ha ordenado someter a ruedas de reconocimiento a 20 agentes de las Unidades Antidisturbios de la Guardia Urbana (UPAS) por presuntas agresiones a tres 'okupas' que fueron detenidos el pasado 8 de enero en el barrio de Gràcia (Barcelona).

Según explicaron fuentes judiciales a Europa Press, la juez ha adoptado esta decisión después de empezar a tomar declaración a los primeros policías en calidad de imputados, que aseguraron no saber "nada" de las supuestas agresiones.

Tras escuchar la declaración de dos de los agentes, la juez tomó esta medida para que los "jóvenes" puedan "identificar" a los policías que presuntamente les agredieron, según las mismas fuentes. La juez suspendió las declaraciones --estaba previsto que declararan seis policías--, aunque sí tomó declaración a uno de los jóvenes.

Las citadas fuentes señalaron que el joven, que aportó un jersey lleno de sangre, relató cómo fue golpeado, llegando a sufrir numerosas contusiones en el cuerpo y la cara o la rotura del labio.

Además, según fuentes judiciales presentes en la declaración, el joven llevó a la juez un teléfono móvil en el que se puede ver a la grabación de un agente de la Guardia Urbana extrayendo una porra al inicio de los incidentes.

IMPUTACIONES
Hace dos semanas, la juez acordó en una providencia citar a declarar a los agentes en diversos días en calidad de denunciados y asistidos de abogado. Esta decisión se produjo después de que admitiera a trámite la denuncia presentada por los jóvenes por tres delitos de lesiones, amenazas y detención ilegal y dos contra la integridad moral y los derechos individuales.

Los abogados de los jóvenes, del Colectivo Fontanella, pedían el procesamiento de los UPAS implicados e incorporan en la denuncia el testimonio de los tres afectados y sus partes médicos, que, al parecer, constatan múltiples lesiones, equimosis, hematomas y contusiones.

La denuncia incluye un relato de los hechos, en el que los 'okupas' explican cómo, supuestamente, fueron agredidos, golpeados e insultados por miembros del cuerpo policial durante la detención en Gràcia, el traslado a la comisaría de la calle Pere IV y su estancia en las dependencias policiales.

Los hechos se remontan a la madrugada del pasado 8 de enero, cuando los UPAS y una cincuentena de 'okupas' tuvieron un enfrentamiento en el barrio de Gràcia, en el cual resultaron heridos dos policías y diversos jóvenes del colectivo.

Según la versión policial, dos agentes de la Guardia Urbana se toparon con una cincuentena de 'okupas' que empezaron a insultarles y a agredirles, provocándoles contusiones que les obligaron a solicitar la baja laboral. Ante esta situación, los agentes pidieron refuerzos y cuando los antidisturbios llegaron al lugar, disolvieron al grupo y detuvieron a tres jóvenes.

Por su parte, los 'okupas' aseguran que los hechos sucedieron cuando los jóvenes se hallaban en el casal popular de Gràcia y se personó en el lugar
una dotación de la Guardia Urbana, que identificó a uno de los jóvenes que se marchaba del local.

Posteriormente, según el colectivo, la Guardia Urbana practicó tres detenciones en las calles de los alrededores "con un ensañamiento enfermizo" contra los jóvenes, que "recibieron la peor parte durante el trayecto a comisaría".

La juez ha ordenado que los jóvenes, que también deberán declarar como imputados en los próximos días, sean reconocidos por los médicos forenses
"de sus lesiones".
Mira també:
http://www.liberinfo.net
http://www.tresdegracia.net

This work is in the public domain

Comentaris

Bravo per les demostracions d'intel·ligència
15 mar 2005
Amb kiki ja s'olora la coherència: la tortura és igual de reprobable per a tothom. Però deixant a part imbècils, celebrem que una representant de la justícia compleixi amb la seva feina.
Darth vader
Re: La jutgessa ordena passar directament a una roda de reconeixement als 20 agents dels UPAS imputat per apallissar tres joves a a Gràcia
15 mar 2005
la tortura és igual de reprobable per a tothom?

en el remot i improbable cas que un porc policia fos torturat, hauriem d'engegar una campanya de suport?

és igual qui gemega de gust en fer mal que qui crida quan el tortura?

surt de les ombres, company
Re: La jutgessa ordena passar directament a una roda de reconeixement als 20 agents dels UPAS imputat per apallissar tres joves a a Gràcia
15 mar 2005
La tortura és reprobable per a tothom...i tant

Encara que el torturat sigui un mercenari com ho són els UPAS. En aquest cas evidentment jo no mouria un dit però no em d'oblidar que una cosa és utilitzar la violència per aconseguir uns fins legítims i una altra de ben diferent és Torturar.
Que la ràbia no ens ensegui.
Re: La jutgessa ordena passar directament a una roda de reconeixement als 20 agents dels UPAS imputat per apallissar tres joves a a Gràcia
15 mar 2005
però quan coi s'ha torturat un policia, a barcelona? que us empatolleu...

que la ràbia no m'encegui? en l'hipotètic cas que un dia sortís la notícia que algú ha torturat un poli (Ja em diràs...) encetaria una ampolleta de moscatell. i prendria uns carquinyolis i tot!

Vinga home. Que són ells que porten dècades matant i torturant. No sé des de quina posició benestant podeu comparar una cosa amb una altra.
Sindicato Sindicat