Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
La CUP posa en dubte el pla de rehabilitació de Manresa (carta oberta)
14 mar 2005
"DIUEN QUE ARA SÃ?"

Diuen que ara sí. Diuen que ara és el moment que la realitat al nucli antic de Manresa canviarà definitivament. Diuen que ara és el moment quan el capital privat comença a veure atractiu invertir al nucli antic. Diuen que d’aquí a uns anys recuperarem el tros més important de la ciutat, el tros on va néixer i a partir del qual ha crescut. Diuen que, finalment, podrem començar a pensar en un Barri Vell semblant al de la majoria de les ciutats catalanes i europees, amb carrers arranjats, habitatges de qualitat, il·luminació suficient, trànsit coherent, amb serveis i amb activitat econòmica; en definitiva, amb un barri viu.

Esperem que aquesta vegada sigui la certa i que d’aquí a cinc anys no haguem de recordar el Març del 2005 com una altra mitja veritat. Si és així, la CUP se n’alegra molt sincerament. Estem parlant d’una de les autèntiques vergonyes de Manresa, el símbol de la incapacitat col·lectiva per avançar en un model de ciutat moderna. Mentre a d’altres ciutats de grandària semblant els seus nuclis històrics han anat evolucionant i guanyant en pràcticament tots els aspectes (vivenda, comerç, serveis, via pública, neteja) la nostra ciutat l’ha anat oblidant i ha marcat un ritme exageradament lent d’actuació que ha fet que allò que a finals dels 80 eren projectes “imminents�, no es fessin realitat fins 10 o 12 anys més tard. Tot això mentre les inversions públiques i privades en d’altres sectors de Manresa, han sigut d’una importància històrica. És per això que si ara és l’hora del Nucli Antic, la CUP no pot fer altra cosa que alegrar-se’n.
La responsabilitat de les diverses administracions públiques, amb l’Ajuntament al capdavant, és ara vetllar per tal que no sigui un lloc on la dinàmica especulativa sigui la llei imperant i, per tant, es converteixi en un barri on els preus de l’habitatge es disparin, on sigui possible que la gent que hi ha viscut tota la vida ara hi pugui seguir vivint beneficiant-se de les millores que hi haurà, on sigui possible que la gent jove s’hi pugui instal·lar, on la gent que paga un lloguer no es vegi obligada a marxar-ne quan se li renovi el contracte, on els pisos d’alt estànding no substitueixin els més modestos, on establir-hi un comerç o una altra activitat econòmica no sigui a preus prohibitius... Cal buscar i aconseguir implementar totes les mesures per tal que la població actual no es vegi obligada a marxar.
La CUP no vol deixar passar aquesta ocasió per tornar a qüestionar la idoneïtat de situar els jutjats al Barri Vell, tant per l’impacte que causarà en la fisonomia del barri (i a la façana de la ciutat) com pels efectes sobre la vida quotidiana que portarà, essent aquest un servei molt poc dinamitzador. Sabem que aquesta posició no és compartida per cap de les opcions polítiques que actualment ens governen, però sí que hi ha diversos sectors econòmics i professionals que opinen semblantment i pensem que no hi ha el consens necessari per una operació d’aquesta envergadura.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La CUP posa en dubte el pla de rehabilitació de Manresa (carta oberta)
15 mar 2005
cup = merda
Sindicato Sindicat