Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia : especulació i okupació
La CUP forçarà la protecció dels terrenys al voltant de la base de l’AVE al ple de Vilafranca
14 mar 2005
La Candidatura dâUnitat Popular (CUP) de Vilafranca prioritzarà el debat sobre els terrenys al voltant de la base de muntatge i manteniment de lâAVE, al costat dels quals lâAjuntament defensa lâemplaçament de lâestació de trens regionals. La CUP forçarà els grups municipals a posicionar-se a favor dâimpedir que en un futur aquests terrenys puguin ser classificats dâurbanitzables i a preservar el caràcter agrícola dâaquests sols.

Otger Amatller, regidor de lâesquerra independentista, defensarà al Ple municipal una moció per vetar la possibilitat que en un futur els terrenys al voltant de la base de lâAVE, avui classificats com a sòls no urbanitzables dâespecial protecció, siguin preservats dâun hipotètic procés urbanitzador. La moció de la CUP explica en la part expositiva que en la darrera sessió de debat realitzada pel Consell Comarcal de lâAlt Penedès sobre les infraestructures proposades per lâequip tècnic del Pla Director, en el transcurs del debat, el Sr. Josep Maria Carreras (director del Pla Director) va manifestar que lâestació de trens regionals a Vilafranca, no podia estar âenmig dâun campâ? i que, en el cas de situar-se en els terrenys proposats (en els terrenys de la base de manteniment de lâAVE) calia fer un canvi de rumb urbanístic en aquell sector, i transformar el sòl dâespecial protecció agrària a sòl ubanitzable o altres, una versió que la setmana passada aquest setmanari va confirmar a través dâunes declaracions de la gerència del CCAP (Jordi Cuyàs), en les quals es manifestava obertament que âcalia canviar la classificació del sòl dels terrenys al voltant de la base de manteniment per a la futura urbanització, en el cas de situar-se en aquest indret lâestació de trens regionalsâ?.

La CUP recorda en la moció que el sindicat agrícola Unió de Pagesos de lâAlt Penedès i altres col·lectius per a la defensa del territori han manifestat darrerament la por a la futura urbanització dâaquests terrenys i la consegüent pèrdua dâespai agrari en aquest sector. La part dispositiva de la moció de la CUP demanarà, per tant, que el Ple municipal aprovi que no es modificarà en un futur la classificació dels sòls al voltant de la base de manteniment de lâAVE.

No hi ha data per fer la reunió tècnica sobre lâestació de trens regionals.

El Partit Popular de Vilafranca ha mostrat la seva inquietud per la falta dâuna data concreta per celebrar lâanhelada reunió tècnica sobre lâestació de trens regionals prevista per al 24 de febrer però que va ser suspesa per lâequip de govern de Vilafranca en el darrer moment. El motiu va ser la malaltia de Xavier Flores, tècnic de la Generalitat de Catalunya que havia de contrarestar la seva opinió amb la de tècnics aportats pels diferents grups municipals.

El PP ja havia mostrat la seva preocupació per lâendarreriment de la reunió, que havia estat sol·licitada la passada tardor. Tot i manifestar comprensió pels motius que justificaven la suspensió, el PP creu que âno hi ha voluntat política de fer aquesta reunió perquè no hi ha interès a contrarestar si és millor fer una estació de trens regionals als afores o al centre de Vilafrancaâ?. Josep Ramon, regidor del PP, creu que âsâestà deixant passar el temps per dir-nos després que no és possible fer que sâaturin els trens regionals a Vilafranca perquè les obres de lâAVE ja estaran massa avançades. Tenim aquesta sospita. Ens suspenen la reunió per uns motius que entenem però després ens deixen sense data per fer-la i no ens comuniquen res mésâ?. Ramon pensa, a més, que no és correcte que âla reunió es faci a porta tancada. Si és un tema dâinterès ciutadà, per què no es pot fer obert al públic?â?, ha dit el regidor, per a qui no hi ha cap mena de dubte que els trens regionals podrien aturar-se a lâactual estació de rodalies amb âuna senzilla operacióâ?.

També CiU, segons ha expressat Josep Maria Figueras, regidor del grup municipal, creu necessària una reunió de manera imminent âperò a hores dâara no hi ha res de resâ?. Figueras ha mostrat la seva âincredulitat per la dificultat de fer aquesta reunió tècnicaâ?. Un acte al qual CiU aportarà un tècnic âperquè creiem necessari contrarestar opinions. Temem que es vulguin perdre en tecnicismes per evitar fer possible que els trens regional sâaturin al centreâ?. Sobre el caràcter obert de lâacte que reclamava el PP, Figueras ha manifestat que âés una proposta del PP, no nostra. Nosaltres, per ara, ens conformem a fer aquesta reunió. Posteriorment veurem què cal fer, en funció de lâactitud de lâequip de govern de Vilafranca en aquest assumpte que no acabem dâentendre. A més, ara hi ha novetats. Perquè finalment sâha admès que una estació de trens regionals tindrà una afectació urbanística en el seu entorn. I nosaltres interpretem que això acabaria per ser un continu urbà des de Vilafranca fins a la Granadaâ?.

âCreixement exageratâ?.

Otger Amatller, regidor de la Candidatura dâUnitat Popular (CUP), sâha sumat a la petició de reclamar que la reunió âes convoqui dâuna vegadaâ?. El regidor ha mostrat el seu escepticisme âper com estan evolucionant les coses. Ens temem que ho vagin allargant fins que no sigui possible fer marxa enrere, sembla que busquin guanyar tempsâ?. També ha mostrat una opinió agredolça per âallò que es va donar a conèixer a través de les jornades del Pla Director. Almenys ens han dit què, tot i que hi estem en contra. Des del Consell Comarcal es defensa lâestació de trens regionals des dâun punt de vista estratègic que no compartim, i no pas per temes tècnics com havien dit des de lâAjuntament de Vilafranca. Ens preocupa que les coses estiguin anant per aquí i això ens condueix a visualitzar un creixement que considerem exageratâ?.

El govern municipal manté, de moment, la incògnita sobre una propera reunió per debatre la idoneïtat del projecte que defensen als afores de Vilafranca. La proposta llançada a lâopinió pública per Ramon Xena, coordinador de govern, de celebrar un referèndum sobre lâestació de trens regionals ha quedat de moment al calaix dels records. De fet, tot i que Xena va arribar a insinuar una possible data, es va dir el 20 de febrer coincidint amb la celebració del referèndum sobre el Tractat Constitucional europeu, no se nâha tornat a parlar.

www.el3devuit.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La CUP forçarà la protecció dels terrenys al voltant de la base de l’AVE al ple de Vilafranca
14 mar 2005
Demanareu el 3% per aquesta operació?
Re: La CUP forçarà la protecció dels terrenys al voltant de la base de l’AVE al ple de Vilafranca
14 mar 2005
La CUP està fent les coses bastant bé.
Re: La CUP forçarà la protecció dels terrenys al voltant de la base de l’AVE al ple de Vilafranca
16 mar 2005
lA CUP es revisionista i no fa una merda
Sindicat