Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
Els/Les immigrants tancats/des a Barcelona posen fi a la protesta
13 mar 2005

:: Els/Les immigrants tancats/des a Barcelona posen fi a la protesta ::

:: Els 500 immigrants tancats a Barcelona posen fi a la protesta ::


[agències]

Barcelona.-- Els més de 500 immigrants sense papers que s'han tancat aquest cap de setmana en diferents locals de Barcelona per reclamar que es flexibilitzin els requisits per aconseguir la regularització han posat fi a la protesta al vespre, tal com havien anunciat.

Segons ha explicat Norma Falconi, portaveu de la Plataforma per la Regularització sense Condicions, els immigrants han acordat en assemblea abandonar la protesta, així com la vaga de fam que han seguit uns 300 dels tancats, davant el "delicat estat de salut" d'alguns d'ells.

Segons Falconi, cinc bengalins han hagut de ser atesos en centres hospitalaris després del dejuni que han portat a terme des de divendres passat, quan es van iniciar les tancades. La vaga de fam ha estat secundada per immigrants tancats al poliesportiu i la parròquia de Sant Medir, a la parròquia de Sant Miquel de Santa Coloma i a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

També han acollit tancades d'immigrants aquest cap de setmana les parròquies barcelonines de Sant Miquel del Port, la Facultat de Dret de la Universitat Pompeu Fabra, les seus dels sindicats COBAS (Comissions de Base) i CNT, l'ateneu Julia Romera i el centre d'acollida d'immigrants.

Els tancats a la parròquia de Sant Medir del barri de Sants de Barcelona han posat fi a la tancada amb una marxa de protesta que han portat a terme entre la parròquia i la plaça de Sants.

Noves tancades a l'abril

La Plataforma per la Regularització sense Condicions ha anunciat que si el Govern no atén les seves reivindicacions a partir del 2 d'abril faran noves tancades indefinides. La plataforma exigeix a l'Executiu que elimini el requisit del contracte per aconseguir la regularització i concedeixi permisos provisionals perquè els immigrants puguin aconseguir feina, així com una ampliació dels terminis del procés.

A més, els immigrants agrupats en aquesta plataforma reclamen que s'accepti per a la regularització "tot document admès en dret per demostrar l'estada al país", inclosos els resguards d'anteriors sol·licituds de normalització i les ordres d'expulsió, i no exclusivament el certificat d'empadronament.

Segons els portaveus de la plataforma, encara que augmenti "de forma geomètrica" el nombre de sol·licituds de regularització --fins ara se n'han presentat a Espanya unes 100.000, segons el Govern--, com a molt s'arribarà als 400.000 expedients, lluny dels 1,4 milions de "sense papers" que la plataforma estima que viuen al país.


(Article del "Periòdico de Catalunya")


This work is in the public domain

Comentaris

Los/Las inmigrantes encerrados/das en Barcelona ponen fin a la protesta
13 mar 2005

:: Los 500 inmigrantes encerrados en Barcelona ponen fin a la protesta ::


[agencias]

Barcelona.-- Los más de 500 inmigrantes sin papeles que se han encerrado este fin de semana en diferentes locales de Barcelona para reclamar que se flexibilicen los requisitos para conseguir la regularización han puesto fin a la protesta a última hora de la tarde, tal como habían anunciado.

Según ha explicado Norma Falconi, portavoz de la Plataforma por la Regularización sin Condiciones, los inmigrantes han acordado en asamblea abandonar la protesta, así como la huelga de hambre que han seguido unos 300 de los encerrados, ante el "delicado estado de salud" de algunos de ellos.

Según Falconi, cinco bengalís han tenido que ser atendidos en centros hospitalarios después del ayuno que han llevado a cabo desde el pasado viernes, cuando se iniciaron los encierros. La huelga de hambre ha sido secundada por inmigrantes encerrados en el polideportivo y parroquia de Sant Medir, en la parroquia Sant Miquel de Santa Coloma y en la Escuela Técnica Superior de Ingeniería de la Universidad Politécnica de Cataluña (UPC).

También han acogido encierros de inmigrantes este fin de semana las parroquias barcelonesas de Sant Miquel del Port, la Facultad de Derecho de la Universitat Pompeu Fabra, las sedes de los sindicatos COBAS (Comisiones de Base) y CNT, el Ateneo Julia Romera y el centro de acogida de inmigrantes.

Los encerrados en la parroquia de Sant Medir del barrio de Sants de Barcelona han puesto fin al encierro con una marcha de protesta que ha desarrollado entre la parroquia y la plaza de Sants.

Nuevos encierros en abril

La Plataforma por la Regularización sin Condiciones ha anunciado que si el Gobierno no atiende sus reivindicaciones, a partir del próximo 2 de abril llevarán nuevos encierros indefinidos. La plataforma exige al Ejecutivo que elimine el requisito del contrato para conseguir la regularización y conceda permisos provisionales para que los inmigrantes puedan conseguir empleo, así como una ampliación de los plazos del proceso.

Además, los inmigrantes agrupados en esta plataforma reclaman que se acepte para la regularización "todo documento admitido en derecho para demostrar la estancia en el país", incluidos los resguardos de anteriores solicitudes de normalización y las órdenes de expulsión, y no exclusivamente el certificado de empadronamiento.

En opinión de los portavoces de la plataforma, aunque aumente "de forma geométrica" el número de solicitudes de regularización --hasta ahora se han presentado en España unas 100.000, según el Gobierno--, como mucho se llegará a los 400.000 expedientes, lejos de los 1,4 millones de "sin papeles" que la plataforma estima viven en el país.


(Artículo del "Periódico de Catalunya")

Re: Els/Les immigrants tancats/des a Barcelona posen fi a la protesta
14 mar 2005
Aquets inmigrants són els mateixos que defensen el vel?
Re: Els/Les immigrants tancats/des a Barcelona posen fi a la protesta
14 mar 2005
... si, los mismos que limpian tu mierda a un euro la hora...
Re: Els/Les immigrants tancats/des a Barcelona posen fi a la protesta
14 mar 2005
asi? doncs contracteme'n un perquè jo no sé on trobes estos negocis...
Re: Els/Les immigrants tancats/des a Barcelona posen fi a la protesta
14 mar 2005
33: no n'hi ha, a Pedralbes, d'Immigrants?
Sindicato Sindicat