Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
al·legacions al decret de l'Estat espanyol sobre els transgènics
13 mar 2005
La Candidatura d'Unitat Popular va presentar les al·legacions al decret del govern de l'estat que vol legalitzar la cohexistència de la producció entre l'agricultura genèticament modificada i la convencional i integrada.

En els darrers mesos diferents col·lectius i partits polítics s'han mobilitzat per a evitar l'avenç de l'agricultura transgènica al nostre país. Molts agrupats a la Plataforma Transgèncis Fora. La presentació d'al·legacions al decret ha estat iniciativa de la plataforma, que ha habilitat una web on hi ha tot tipus d'informació sobre aquest tema (www.transgenicsfora.org).
Des de la CUP ha volgut donar suport a aquesta iniciativa perquè considera que "l'autorització del cultiu transgènic posa en seriós perill el cultiu tradicional i ecològic així com la biodiversitat de les zones on hi hagi cultiu genèticament manipulat". La candiddatura creu també que la voluntat de proliferar el cultiu genèticament manipulat respon únicament a la voluntat de lucre de les grans mulitnacionals, i que pel contrari afectaran molt negativament al medi ambient i en conseqüencia afectarà la seguretat alimentària. Creuen també que la forma com es presenta la legalització del cultiu transgènic és antidemocràtic ja que es presenta com a decret, sense participació ni consulta a la pagesia i als ciutadans en general.

La CUP vol donar suport així al Manifest de Fraga on es demana la retirada de les propostes de Decrets de cohexistència que preparen tant la Generalitat de Catalunya com el govern de l'Estat Espanyol. Els independentistes també dónen suport a la setmana de mobilitzacions que la Plataforma Transgènics Fora està duent a terme aquesta setmana i que clourà el proper dissabte 12 de març, a les 12 del migdia a la plaça Universitat de Barcelona.

=================================

(vegeu les al·legacions a www.transgè;nics fora.org)
Mira també:
http://www.llibertat.com

This work is in the public domain
Sindicat