Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
[12 març]:: La resistència Iraquiana allibera 5 alts comandaments causant moltes baixes als US
13 mar 2005

Fa mesos que arran de notícies als mass media informant de la mort de soldats dels US a Iraq ens assenyalen que aprox. han mort 1500 soldats dels US (dels civils assassinats durant tots els anys d'hostilitats contra els poble iraquià ja ni informen). A vegades penso que com poden anar sumant i sumant soldats morts i mai passen dels 1500 (aprox.)?... Cada dia hi han desenes d'atacs de la resistència que provoquen un degoteig de baixes als US i als aliats de l'Ocupació. Morts, morts i més morts, maleïdes guerres i maleïts els que les provoquen!

[ Font: Notícia traduïda de: Iraq-war.ru]

[Nota del trad: Algunes expressions utilitzades en el text original han estat posades en cursiva]


La Resistència iraquiana ataca un convoy dels US i allibera 5 alts comandats de la Resistència:

Un escamot d'aproximadament 20 combatents de la resistència van atacar un convoy dels US que transportaba 5 alts comandaments de la resistència armada iraquiana, els quals havien estat capturats en diversos llocs d'Iraq durant les batalles que diàriament tenen lloc a tot el país.

El corresponsal de Mafkarat al-islam qui ha donat part (a les 11:20am de la matinada del dissabte, hora de la Mecca) des del mateix lloc de l'atac, ha escrit que l'emboscada de la resistència va destruir 3 Humvees i matat a 13 soldats dels US i a 4 col-laboradors iraquís que treballabaven pels invasors en la presó d'Abu Ghurayb.

El corresponsal va informar que el capità Ahmad Jawdah de la marioneta anomenada "Guàrdia Nacional Iraquiana" - el qual va mostrar una inusual força després de l'atac- va dir que més de 20 combatents de la resistència van atacar el convoy dels US amb armes lleugeres, mitjanes i pesades quan estaba en la vil-la d'Adh-Dhahab al-Abyad en les proximitats d´Abu Ghurayb. 3 vehicles dels US han estat destruïts i el vehicle que transportava els 5 comandats de la resistència també ha estat tocat. El capità marioneta digué que els comandats de la resitència estaven sent transportants al jutjat a Baghdad.

[Nota del trad: 2n atac en poques hores en la mateixa zona]

En una nota publicada a les 3:15pm del dissabte, hora de la Mecca, Mafkarat al-islam informava que uns instants abans la resistència iraquiana habia obert foc amb 5 RPG7 (llençagranades) contra una gran concentració de tropes i de vehicles dels US estacionats en la zona d'Abu Ghuraib després de l'atac de la resistència que alliberà 5 comandats de la resistència a primeres hores de la matinada.

L'atac amb granades de la tarde va destruir totalment un vehicle acuirassat Bradley i va matar tots els soldats que estaven a dins, 11. L'atac de la tarde tingué lloc a plena llum del dia, segons els testimonis. Els 2 vehicles destruïts havien estat aparcats al costat de la carretera com a part d´un control. Els americans del control tenien fotografies dels comandats de la resistència (i d´altres combatents) que s'havien escapat durant l'atac de la matinada i que estaven, ara, en recerca i captura.

En una nota del Mafkarat al-Islam en refer'ncia als 11 soldats dels US morts durant l'atac, els cossos de 5 encara estaven dintre d'un dels vehicles que estaven en flames. A l'hora del redactat de la notícia, les tropes dels US intentaven treure les restes de la xatarra que encara cremava.

Testimonis digueren que van escoltar els crits de les tropes dels US demanat ajuda des de dintre del vehicle quan el projectil els va tocar. M´s tard les seves veus van emmudir i van morir.

Els corresponsal va descriure l´escena d'Abu Ghuraib com "sagnant", assenyalant que les tropes dels US han estat colpejades en el balanç d'aquests dos atacs amb un total de 24 soldats dels US morts més els numerosos ferits...

+Info: CSCAweb: Diario de la resistencia + iraq-war.ru + Iraqresistance.net: Molts enllaços amb pàgines "alternatives" als mass media que donen una altra informació de l'ocupació


This work is in the public domain
Sindicat