Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sanitat : immigració
Dos immigrants de la vaga de fam a Barcelona requereixen atenció sanitària
13 mar 2005
Dos immigrants de la vaga de fam a Barcelona requereixen atenció sanitària per principis d'úlcera

BARCELONA, 13 FEBRER
TRET DE LA PRENSA OFICIAL: NOTA DE PREMSA D´EUROPA PRESS.

""
Només dos dels 450 immigrants en vaga de fam a Barcelona han precisat atenció sanitària urgent per principis d''úlcera. A un dels dos homes l''han traslladat a un Centre d''Atenció Primària (CAP) i a l''altre l''han atès al mateix lloc del tancada.

Aquesta protesta pel procés extraordinari de regularització, que ha agrupat a més de 600 persones, està previst que conclogui aquesta tarda i, amb ella, la vaga de fam. La Creu Roja, algunes parròquies de Barcelona i molts particulars van subministrar aigua, sucs i mantes als immigrants.

El nombre de tancats en el Poliesportiu Sant Medir va augmentar considerablement ahir al migdia per la qual cosa els nouvinguts portaven les seves pròpies mantes al més fred dels locals. En previsió de la vaga, unes veïnes de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona) van improvisar en la Parròquia de Sant Miquel del Port una olla amb brou per als tancats.

Un dels portaveus de l''Assemblea per la Regularització sense Condicions, Enrique Mosquera, va comentar a Europa Press que "nombroses personalitats van visitar alguns dels vuit locals on es troben els immigrants per solidaritzar-se amb ells". Va enumerar, entre d''altres, al president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, el secretari general de la CGT, Juan Antonio Cabrero, i el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Josep Ferrer Llop. Aquest últim, segons Mosquera, va agrair "la cura i el respecte a les instal·lacions" de la seva universitat. Fins i tot van haver de cancel·lar el servei de neteja contractat perquè els immigrants es van encarregar d''aquesta tasca, ha assegurat.

Els immigrants consideren que han aconseguit el seu objectiu, que era "mostrar a la societat que el procés de regularització ens mantindrà sense papers si no es modifiquen els requisits exigits, com l''empadronament o un contracte laboral", ha comentat Mosquera. Els immigrants esperen que en els pròxims dies el Govern, a representants els quals van sol·licitar una reunió, respongui a les seves peticions. En cas de no obtenir resposta, han planejat iniciar una vaga de fam de caràcter indefinit el 2 d''abril, jornada europea de lluita contra el racisme i la discriminació.

La tancada d''immigrants, que va començar el divendres a Barcelona i Santa Coloma de Gramenet per exigir més flexibilitat en els requisits per a la regularització de la seva situació, es preveu que conclogui a les nou del vespre després d''una manifestació que partirà des del Poliesportiu Sant Medir -on prèviament se celebrarà una assemblea per avaluar el transcurs de la protesta- fins a la plaça de Sants.
""

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat