Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Amenaces a okupes de Sant Andreu. Comunicat i convocatòria
13 mar 2005
Si en toquen una, ens toquen a totes.

Concentració-manifestació dimecres 16 de març'05 a les 19h. a la Pl. Orfila (Metro L1 Sant Andreu)
Si en toquen una, ens toquen a totes

L’accés a un habitatge digne s’ha tornat en una qüestió quasi impossible per als i les habitants de Sant Andreu de Palomar, sobretot per al jovent, així com també ho és la possibilitat de crear espais per desenvolupar les nostres pràctiques socials. Els preus desorbitats provocats per la imperant especulació, la poca oferta de lloguer i la manca de preocupació de les institucions han dut a aquesta situació típica del capitalisme actual.

És per això que des de fa ja prou temps han proliferat les cases okupades, i en menor nombre, els centres socials okupats. Una situació paradigmàtica la trobem al Carrer Segre de Sant Andreu: una quinzena d’habitatges buits dels antics treballadors i treballadores de la Fabra i Coats són una suculenta oferta per a qui no té més remei que okupar. I és per això que fa més d’1 any es va okupar una casa per fer-hi un casal popular; fa mig any, una altra casa per fer-hi una habitatge, amb altres projectes per al poble; i més recentment, una altra casa també per a habitatge. La relació amb els i les veïnes és de total cordialitat i simpatia.

Fins ara, la repressió havia estat mínima: en el primer cas, no hi va haver identificació; en el segon, ja va haver-hi la presència repressiva dels Mossos d’Esquadra, identificant als okupants; i en el tercer, la situació s’ha desbordat: amenaces d’anar per la via legal i la il•legal. Cal tenir en compte que els desallotjaments i enderrocaments il•legals són una pràctica cada cop més constant arreu de Barcelona contra les cases i centres okupats, i no és quelcom nou tampoc a Sant Andreu (enderrocament il•legal del Bunker a Rubén Darío, del CP Onze de Setembre...). A més, el dijous 10 a la nit 3 persones es van colar a una de les cases preguntant per un dels joves que recentment havia okupat, dient que eren amics seus, cosa que no és veritat. Ningú els coneix, es pensa que poden ser ‘matons’ contractats per la Coats o secretes.

És per això que els i les Okupes del Carrer Segre volem denunciar públicament les amenaces que hem rebut per part de la Fabra i Coats, ja que entenem que si amenacen una casa ens amenacen a totes. No estem disposades a claudicar davant dels responsables directes, junt amb les administracions, d’aquesta especulació que ens ofega, ni sucumbirem a les seves pràctiques mafioses. Utilitzarem tots els recursos i mitjans al nostre abast per denunciar aquesta situació i defensar les nostres cases, així com la dignitat de les veïnes que ja hi vivien. Aquestes veïnes de tota la vida seran desallotjades per una miserables quantitat de diners. Són persones grans, i creiem que també estan sent pressionades per aquesta empresa, sota la força de la por, perquè acceptin una misèria per la seva llar i poder procedir a l’enderrocament.

Per tot això demanem el suport i recolzament de tot el poble de Sant Andreu de Palomar per fer front als possibles atacs i agressions per part de la Coats, qui sembla disposada a tot ja que, segons les seves pròpies paraules, estant tant podrits de diners que els és igual pagar el que faci falta. Que sàpiga tothom que nosaltres també estem disposades a tot per defensar els nostres espais alliberats.

Quan l’especulació és un fet, l’okupació és un dret!
Cap agressió sense resposta!

Okupes del Carrer Segre de Sant Andreu de Palomar, callesegre ARROBA hotmail.com
13 de març de 2005

DIMECRES 16 DE MARÇ’05: CONCENTRACIÓ-MANIFESTACIÓ a les 19h. a Pl. Orfila (Metro L1, Sant Andreu)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Amenaces a okupes de Sant Andreu. Comunicat i convocatòria
14 mar 2005
k os jodan hijos de puta anarkistas de mierda. yo tb soy del barrio jeej. ojala os tiren la puta casa con todos dentro......warros i drogatas de mierda. k no sois mas k eso jaja ahora estais cagados e? hijos de puta, perros sarnosos
Re: Amenaces a okupes de Sant Andreu. Comunicat i convocatòria
14 mar 2005
XDDD com es pasa la peña......k siguin una puta merda de gossos tp es per desitjar la seva mort.....son 4 gats i nomes saben fumar porros i drogarse. tp hem de donarlis tanta publicitat.....son lumpen i yata.

salud i k us donguin pel sak warros de merda
Re: Amenaces a okupes de Sant Andreu. Comunicat i convocatòria
02 nov 2005
intolerants
Sindicat Terrassa