Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Presos i preses polítiques catalanes en vaga de fam!
13 mar 2005
cartell format internet i cartell per baixar-se i fotocopiar (din3)
vagues de fam tots.jpg
vagues de fam tots Internet.jpg
Presos i preses polítiques en vaga de fam!

Del 14 al 26 de març els presos polítics catalans Diego Sánchez (Alacant), Laura Riera (Múrcia), Lola López ( Fresnes-París), Zigor Larredonda (Albacete) i Juanra Rodríguez (Valladolid) realitzen una vaga de fam conjuntament amb el col•lectiu de presos polítics bascos.
La protesta reivindica el seu reagrupament i el reconeixement del seu caràcter de represaliats polítics. Durant 12 dies els i les preses polítiques es tancaran a les cel•les i no menjaran en denuncia d’una política penitenciaria que els vulnera els drets més fonamentals i els dispersa a milers de quilòmetres del seu entorn afectiu.


Rescat, col•lectiu de suport a presos i preses polítiques catalanes
www.rescat.org / info ARROBA rescat.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Presos i preses polítiques catalanes en vaga de fam!
13 mar 2005
També es reclama el retorn al seu país, no?
Re: Presos i preses polítiques catalanes en vaga de fam!
13 mar 2005
al retorn al seu pais,a les presons catalanes no es reclama perke són les pitjors presons de l'estat espanyol.

solidaritat amb esl presos en vaga de fam!
Re: Presos i preses polítiques catalanes en vaga de fam!
14 mar 2005
Ànims, no esteu sols/es!!

us volem a casa ja!!
Re: Presos i preses polítiques catalanes en vaga de fam!
18 mar 2005
Hola, algú em podria definir que és un "pres polític" i després dir-me exactament del que s'els acusa? gràcies
No hay carcel, no hay leyes, ke encierren nuestro sueño!
18 mar 2005
PRES@S CARRER!!!
ENDAVANT!! No esteu sols/es!!

FREEJUANRA!!!!
Re: Presos i preses polítiques catalanes en vaga de fam!
18 mar 2005
el poble te de saber el que passa dins de les pressons...Si no, no tenim coneixement. Anims en aquesta lluita dura.
Re: Presos i preses polítiques catalanes en vaga de fam!
25 mar 2005
Sobre la paraula terrorisme

Poques paraules s'han generalitzat tant, últimament, com la de terrorisme. Però quan s'intenta concretar què vol dir realment terrorisme, la confusió és absoluta. Convido el lector a llegir la següent definició.

"Terrorisme és qualsevol acte, a més a més dels ja especificats en els convenis i convencions vigents sobre determinats aspectes del terrorisme, els Convenis de Ginebra i la Resolució 1566 del Consell de Seguretat de Nacions Unides (2004), destinat a causar la mort o lesions corporals greus a un civil o a un no combatent, quan el propòsit d'aquest acte, per la seva naturalesa o el seu context, sigui intimidar una població o obligar un Govern o una organització internacional a dur a terme una acció o a abstenir-se de fer-la".

Si el lector ha arribat fins al final i encara respira, el felicito. Ha estat a punt de ser víctima del terrorisme lingüístic que practiquen uns experts de Nacions Unides.

És difícil definir el terrorisme, perquè n'hi ha de moltes menes. La definició que en dóna l'Enciclopèdia Catalana té l'avantatge, almenys, que és llegible: "Utilització de la violència, d'una manera sistemàtica i sovint indiscriminada, en la lluita social i política". A partir d'aquí es poden tenir en compte tots els matisos que calguin. El terrorisme el pot practicar un Estat, un partit, una organització.

Hi ha encara un altre problema: l'aplicació de la paraula terrorisme no es fa amb un criteri segur. Ni tampoc constant. Hi ha organitzacions, al món, que eren qualificades de terroristes i que ara no ho són. Molts dels grups abans eren considerats insurgents, resistents, i ara la denominació terrorista s'ha generalitzat.

¿A Txetxènia hi ha terrorisme, únicament, o també resistència armada? ¿Per què als invasors d'un país no és costum anomenar-los terroristes? Particularment, quan un home fa explotar en un mercat la bomba que porta al damunt, em repugna que els titulars parlin d'un "suïcida" i no d'un criminal.
Sindicat Terrassa