Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: ecologia
La Terra Alta en lluita :invasió de complexes eòlics.
12 mar 2005
Veïns de la Terra Alta s'uneixen per lluitar contra els parcs eòlics
Han recollit ja 600 signatures per oposar-se al mapa eòlic aprovat
A.Caralt | acaralt ARROBA diaridetarragona.com

La recent constituïda Assemblea de Veïns de la Terra Alta, amb el recolzament de la secció de les Terres de l'Ebre del sindicat CNT, ha recollit fins al moment 600 firmes contra el mapa eòlic de la Generalitat, administració que, tanmateix, ja ha donat el seu vistiplau a la construcció d'una dotzena de centrals a la comarca terraltina. Ambdues entitats han convocat avui a les vuit de la tarda una reunió a Horta de Sant Joan per enfortir el moviment.


L'Assemblea de Veïns de la Terra Alta contrària a la instal·lació «indiscriminada» de parcs eòlics a la comarca celebra avui al cinema d'Horta de Sant Joan una nova trobada, la cinquena dels darrers mesos. La cita és a les vuit de la tarda amb la confirmada presència del regidor de Medi Ambient del consistori terraltí. El moviment contrari al mapa eòlic va néixer mesos enrera per inicativa d'un grup de joves simpatitzants del sindicat CNT. Gràcies a les reunions convocades per ells i celebrades a Corbera i Horta, un grup de veïns de les localitats d'Arnes, Horta de Sant Joan, Corbera i Bot assistents a les trobades s'han constituït recentment en assemblea. Una de les portaveus de la nova entitat, Francisca Payeras, explicà ahir al Diari les raons de la inciativa: «Hi ha molta gent contrària a la instal·lació de parcs eòlics, i si ho volem aturar ens hem d'unir; la unió fa la força».
Fins al moment, ambdues entitats han recollit prop de 600 signatures, on es reclama la paralització del mapa eòlic per diverses raons, expressades pel membre del sindicat CNT i veí de Corbera Jordi Clua: «Cal un replanteig del mapa en funció de l'energia que consumeix la comarca, respectant els espais de la batalla de l'Ebre i el paisatge de la comarca, font de riquesa a través del turisme rural».
Consulta popular a Horta
Horta de Sant Joan, població on se celebra la reunió, també disposa d'un projecte de parc sobre la taula. El seu alcalde, Àngel Ferràs, ha avançat en el seu cas la voluntat de convocar una consulta popular abans de tramitar l'autorització. «Volem que es difongui la informació apropiada dels avantatges i inconvenients, si n'hi ha, de l'energia èolica abans de convocar una consulta i deixar que els veïns decideixin», va explicar.
Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Xavier Pallarès, va recordar una vegada més que l'organisme no té competències sobre la implantació dels parcs eòlics: «Nosaltres som respectuosos amb totes les opinions, però no decidim, tot el contrari que l'actual Govern de la Generalitat». Pallarès convida, en aquest sentit, a tots els firmants a expressar les seves inquietuds directament al conseller en cap, Josep Bargalló, el proper divendres dia 18, jornada durant la qual el líder republicà presidirà la posada en marxa dels itineraris dels espais de la batalla de l'Ebre a la Terra Alta.
El Departament de Treball i Indústria de la Generalitat va anunciar el passat mes de febrer el desbloqueig administratiu de fins a dotze projectes de parcs eòlics a la Terra Alta, xifra que converteix la comarca terraltina en la primera zona generadora a Catalunya.
Potència instal·lada
La potència instal·lada permesa serà de 393,5 megawatts (MW) distribuïts en les següents centrals: Aligars, 50 MW (Benifallet, Prat de Comte, el Pinell de Brai); Coll de Moro, 48 MW (Batea, Gandesa, Bot i Vilalba dels Arcs); Coll Ventós, 7,5 MW, (Prat de Comte); Corbera, 49,5 MW (Corbera d'Ebre); la Fatarella, 48 MW (la Fatarella); Tossa del Vent, 10,5 MW (Prat de Comte); les Comes, 3 MW (Vilalba dels Arcs); Mudefer, 43,5 MW (Caseres); Mudefer II, 13,5 MW (Caseres); Torre Madrian, 48 MW (Batea, Gandesa, Vilalba dels Arcs); Vilalba, 48 MW (Vilalba dels Arcs); i finalment, el parc eòlic Vilalba dels Arcs, 24 MW (Vilalba).
A banda del llistat autoritzat per Indústria, la Terra Alta ha rebut propostes per autoritzar una desena de parcs eòlics més, entre ells la central dels Pessells a Horta de Sant Joan amb una potència inicial de 49,5 MW (33 aerogeneradors

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more