Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral : dones
obreres en lluita
10 mar 2005
Les treballadores d'Spontex de Malgrat van anar ahir a judici perquè exigeixen cobrar el mateix que els homes.
(...) La demanda per discriminació presentada per 14 dones, que ahir va portar l'empresa a judici, ha creat tanta tensió (les dones són minoria a l'empresa) que les protagonistes fugen de la càmara.
No obstant, pensen arribar fins al final en el plet contra la multinacional francesa Hutchinson iniciat fa tres anys. En aquest temps, han aconseguit reduir la diferència de salari amb els homes de la mateixa categoria professional es de més de 2.000€ a l'any a uns 400, uns 30€ al mes, i això a pesar de formar part del mateix grup professional encara que amb feina diferent. "La demanda no és només pels diners, sinó per una qüestió de principis i orgull" afirma Esperança Gibert, delegada del Comitè d'empresa pel sindicat USOC (la única dona del Comitè d'empresa, controlat per CCOO i UGT).

(...)La vista va ser ajornada fins el 25 de maig vinent perquè les dues parts resolguin les discrepàncies, encara que el lletrat de l'empresa, Antoni Miró-Sans, va subratllar que això no significa el reconeixament que hi hagi una discriminació.
El quid de la qüestió està a determinar si dues activitats diferents (l'envasament de les dones i la producció dels homes), que estan masculinitzades o feminitzades, tenen el mateix valor econòmic.
(...)
En les setmanes prèvies al judici, l'empresa ha cobert amb un home una vacant d'una dona de baixa. "Potser ho ha fet per demostrar que no ens discrimina", afirma l'Esperança.
La companyia ha convertit l'entrada a la fàbrica en una ostentació al progrés intern. '350 dies sense accidents de treball', diu un enorme cartell. En un altre apareix un certificat de qualitat. Res delata el conflicte.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: obreres en lluita
10 mar 2005
Judici a SPONTEX per discriminació salarial a dones

La USOC porta a tribunals a la multinacional per discriminar el col·lectiu de dones de la plantilla

Les dones treballadores de l’empresa Mapa Spontex de Malgrat de Mar cobren uns 400 euros/any menys que els seus companys homes per fer la mateixa feina i amb una antiguitat similar a l’empresa. Des de la Unió comarcal del Maresme-Valles Oriental de la Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC) s’ha denunciat aquesta flagrant discriminació de les dones davant els tribunals.



La vista sobre la denuncia de la USOC tindrà lloc demà al Jutjat Social de Mataró (Pl. Francisco Tomás y Valiente, 1) després que durant tres anys d’intenses negociacions entre la USOC i la direcció de Spontex per resoldre el conflicte els executius de la firma no han modificat la postura. La denuncia de la USOC planteja la discriminació de sexe de les 18 treballadores de la secció d’acabats (les úniques dónes d’una plantilla de 118 persones),



La discriminació s’accentua per la falta de promoció interna de la dona, qualsevol home que entri a l’empresa en tasques de poca qualificació ja cobra més que les dones, tot i que algunes d’elles ja porten més de 30 anys a Spontex. La USOC del Maresme-Valles Oriental ha denunciat que alguns dels arguments de la direcció per tal de justificar la discriminació de les dones tenen a veure amb les capacitats físiques dels homes perquè “l’home té més força i pot aixecar determinats materials de producció�, un argument que atempta fins i tot amb la salut laboral dels propis homes.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more