Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : sanitat
Fons d'ajuda del NSSP a les víctimes del tsunami ab Sri Lanka
10 mar 2005
Hem recaptat 6.000 euros per la campanya de solidaritat impulsada desde el gener per Revolta Global i Espacio Alternativo per els afectats/ades pel tsunami a Sri Lanka. Recordem que els diners van destinats als nostres companys del NSSP, organització anticapitalista de Sri Lanka solidària amb el dret d'autodeterminació tamil, per reconstruir la zona afectada. En nom de la nostra organització i del NSSP volem donar les gràcies a totes i tots aquells que heu volgut col·laborar de manera desinteressada amb la campanya, rescatant els valors de la solidaritat de classe internacionalista. Hem rebut un missatge desde Sri Lanka on el NSSP ens informa de com va funcionant la campanya de solidaritat internacional que a Catalunya va ser impulsada per Revolta Global, parlant també de el greu problema de repressió dels nostres companys per part del govern de la regió, cosa que sumada a la catàstrofe, fa díficil la reconstrucció de la zona.
"Com a resultat del tsunami, l’ona gegantina ocasionada pel terratrèmol submarí, més de 38.000 persones van morir, prop de 5.000 estan desaparegudes i més d’un milió van ser desplaçades per tot el territori de Sri Lanka. Tota la línia de la costa de l’illa va ser greument afectada. La població tàmil-parlant que habita un terç de la regió costanera va patir grans danys, encara que les províncies del sud i de l’oest, on la població és majoritàriament singalesa, també van ser fortament colpides.

Des del 1975, el govern capitalista singalès fa una guerra terrible contra el moviment d’alliberament tàmil. Les zones sota el control del LTTE van quedar molt afectades pel desastre. Durant els primers quinze dies el govern singalès no va tenir prou interès a ajudar les víctimes tàmils i musulmanes de la catàstrofe. Per tant vam prendre la decisió de crear el Fons d’Ajuda a les Víctimes del Tsunami del NSSP (NSSP Tsunami Relief Fund).

Els principals objectius del Fons són:

1. Recaptar fons i materials, com ara aliments, medicaments, estris domèstics i aliments infantils per tal de repartir-los entre les víctimes del tsunami que no han rebut suficient atenció del govern, sobre tot la població tàmil i musulmana.
2. Ajudar a netejar les zones arrasades.
3. Ajudar les persones desplaçades, econòmicament i materialment, a reparar o reconstruir els seus habitatges.

La nostra prioritat és ajudar els treballadors, els pescadors i la població tàmil i musulmana al nord i a l’est del país.

Durant les dues primeres setmanes després del desastre, ni el govern ni les organitzacions singaleses de masses no van mostrar gaire interès a distribuir materials entre les zones tàmils. Davant aquesta situació, vam haver d’organitzar les nostres pròpies forces per recollir aliments, medicaments i altres elements imprescindibles als barris obrers de Colombo i repartir-los entre els refugiats tàmils, la majoria dels quals són oprimits i pobres, a la zona de Batticaloa en la província oriental. Durant la primera setmana de gener vam repartir la càrrega de cinc camions plens de materials (incloent-hi aliments, medicaments, aliments infantils i roba).

Ara hem d’escometre la tasca de netejar aquelles zones. El problema principal de les víctimes del tsunami és la destrucció de les seves cases, escoles, etc. Per tant, hem elaborat plans per ajudar-los econòmicament i materialment a reparar o reconstruir les seves cases de forma immediata. Les promeses fetes pel govern de donar-los cases noves eren completament ridícules. Després d’un més, el govern ha estat incapaç de resoldre ni tan sols els problemes més senzills de les víctimes del tsunami. La nostra tasca urgent serà ajudar-los. El principal obstacle per portar-la a terme són els recursos limitats del nostre Fons.

Per aquest motiu, fem una crida a tots els companys i totes les companyes i a totes les organitzacions a proporcionar-nos ajuda de forma immediata.

Moltes gràcies.

Rebeu una salutació del vostre company

Niel"
Mira també:
http://www.revoltaglobal.net

This work is in the public domain

Comentaris

El poble tamil, el desastre del tsunami i les mines antipersones
11 mar 2005
"l'Executiu (del govern d'Sri-Lanka)estava prestant l'ajuda mínima a les árees afectades per el tsunami que son administrades per ells i que, fins i tot ha canalitzat l'ajuda internacional per a destinarla cap a les zones que estàn sota control governamental"

Paralelament crec que no hem d'atiar el foc de la guerra en uns païssos que es troben en una situació tant delicada i cal ara més que mai aprofundir en la reconciliació i no en les divisions interètniques o ideològiques. Sri Lanka porta anys visquent un conflicte armat que encara ara -malgrat la treva- està deixant víctimes. Em refereixo bàsicament a les causades per les mines antipersones. Aquestes armes asessines les van sembrar els exèrcits dels dos bàndols, majoritariament durant les dues passades décades i en segueixen disposant d'elles per a fins que, més enllà del color ideològic que se'ls pugui caracteritzar son objectius del tot inhumans. El Tsunami ha escampat per noves arees no identificades centenars d'aquestes mines assasines amb lo qual la tragèdia que viu el païs desde el passat 26 de gener encara cobra -per culpa dels militars d'un i d'altre bàndol, repeteixo- un major dramatisme.

Cal aportar ajudes al poble tamil pero també fer un activisme compromès per la pau, o per lo menys per una guerra més neta que la que es basa en arruinar, mutilar o matar discreta i cobardament ..a les famílies del enemic; gent civil que sempre es la qui reb les pitjors consequències de la mala entesa entre els poderosos i d'aquells altres qui diuen representar la veu del poble i la reacció contra els poderosos.
Mira també:
http://agora.ya.com/markllum/movpau/lletresdepau.htm
http://agora.ya.com/markllum/movpau/tsunami.htm
Sindicat