Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
El Baix Gaià és comarca (2)
09 mar 2005
Exposició de la situació cultural al Baix Gaià
âLA BIGA MESTRAâ?

Des dâaquest programa, hem parlat vàries vegades de la necessitat de coordinar els pobles del Baix Gaià a diferents nivells. Avui ho vull fer a nivell cultural.
Crec que seria molt interessant començar a estudiar la possibilitat de coordinar i publicar conjuntament agendes culturals, rutes pel nostre patrimoni, etc.
Cal veure altres experiències que funcionen fora de la comarca. Tarragona era una ciutat més aviat desèrtica pel que fa lâoferta cultural. Però ara, lluny encara dâarribar a una situació ideal, han aprofitat el potencial de locals públics i privats per ofertar una programació regular de qualitat. A Tarragona no només hi podem veure grups i companyies de primera fila, sinó que podem gaudir dâespectacles solvents com Kiko Veneno, Albert Pla, etc.
Al Moianès fa uns anys que funciona un consorci que agrupa els ajuntaments per promoure econòmicament, turística i cultural, la comarca. Es restaura patrimoni, es coordinen actes culturals, sâobren museus, es promociona la comarca, etc. Va sent hora que els pobles del BG es plantegin una cosa revolucionària: coordinar-se, estalviar calers i guanyar el doble.

J.S.

Columna dâopinió del programa de Ràdio Altafulla âLa Golfaâ? del dia 1 de juny de 2004

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat