Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
09 mar 2005
Aquest matí hem ocupat l’oficina de Novartis a Barcelona. Aquesta acció està emmarcada dins del context de la setmana antitransgènics que s’està duent a terme amb l’objectiu d’aturar el decret de coexistència en les pròximes setmanes.
Aquest matí hem ocupat lâoficina de Novartis a Barcelona. Aquesta acció està emmarcada dins del context de la setmana antitransgènics que sâestà duent a terme amb lâobjectiu dâaturar el decret de coexistència en les pròximes setmanes.

La multinacional Novartis també es coneix amb el nom de Syngenta, lâempresa més gran de lâanomenat agrobussiness del món, i un dels principals actors a escala planetària en la introducció dels cultius Modificats Genèticament (MG). La formació de Syngenta suposa un pas molt significatiu pel que fa al desenvolupament de les grans empreses de la biotecnologia. Aquesta companyia transnacional (TNC) va sorgir de la fusió de dues grans companyies; AstraZeneca (empresa anglesa de les ciències de la vida especialitzada en investigació sobre agroquímics i biotecnologies) i Novartis (empresa suïssa especialitzada en el camp de la farmacèutica, les empreses de llavors i els agroquímics) entre desembre de 1999 i Novembre de 2000. Aquestes dues empreses formaven part de les anomenades empreses de âla ciència de la vidaâ? i se centraven en els aspectes agrícoles i farmacèutics de les biotecnologies modernes. Syngenta és un exemple de quines estratègies utilitzen les grans empreses de la biotecnologia per mantenir separades les seves subdivisions farmacèutiques (com ara Novartis) lluny de la mala imatge de la biotecnologia aplicada a lâagricultura.

Lâempresa Novartis (recordem que és la mateixa que Syngenta) ha patentat material viu com ara seqüències genètiques silenciadores de gens, resistència a virus, fongs i insectes, seqüències promotores de lâesterilitat masculina i les anomenades TGUR (Tecnologies Genètiques dâÃs Restrictiu, en anglés conegudes com GURTs). Es tracta de plantes que necessiten dâaplicacions químiques per completar el seu cicle vital (com per exemple les llavors de tecnologia Terminator i Traitor), amb el que augmentaria dràsticament la ja constatada dependència de la pagesia dâaquestes empreses gegants, doncs es veuen forçats a comprar a les mateixes empreses tot el paquet tecnològic que elles els vénen (llavors, fitosanitaris, etc)

Syngenta és molt influent en les associacions comercials i en la formació de lâopinió pública a través dels seus grups de pressió (lobbygroups) i Relacions Públiques (RP).

Forma part, entre altres, a Europabio, un grup de pressió europeu que anima i pressiona la UE i els governs nacionals a desenvolupar polítiques que beneficien el desenvolupament de les biotecnologies. Aquestes polítiques, en relació a Catalunya, es tradueixen en la proposta de decret que pretén regular la impossible coexistència entre els models agrícoles transgènics i no transgènics.

A lâestat espanyol trobem aquesta gran TNC darrere de lâempresa Koipesol semillas i en camps experimentals de blat de moro, sobretot a la província lleidatana, que investiguen dâamagat amb modificacions del tipus resistència a insectes mitjançant la bactèria Bt i llavors modificades per a augmentar la tolerància a herbicides i conferir-los resistència contra els insectes.Alguns dels impactes de les biotechnologies referents a la resistència a Herbicides

*
* Transferència genètica a espècies emparentades amb el que es crearan âsuper males herbesâ?. Això dependrà bàsicament de la proximitat de les espècies amb les quals es pot creuar el cultiu MG en qüestió.
* El mateix cultiu pot esdevenir un problema de gestió agrícola doncs es pot convertir en una mala herba ell mateix; dâuna banda això pot ocórrer a través de la seva disseminació en el camp o quan la llavor neix en la següent temporada (aquest fenomen es coneix amb el nom de âmales herbes voluntariesâ?).
* Lâaugment en lâús dels herbicides específics als quals sâha fet tolerant el cultiu, pot forçar la creació de resistències en males herbes a través de la pressió de selecció.
* Els veins que utilitzen agricultura ecològica o convencional patiran la contaminació genètica a través de la polinització dels cultius MG amb els no MG.
Les formes dâaplicació dels herbicides experimentaran canvis significatius, I encara que possiblement la quantitat dâherbicides I fitosanitaris utilitzats en termes generals pot reduir-se, lâaplicació de fitosanitaris específics als quals sâhan fet resistents els cultius sâincrementarà considerablement.Alguns dels impactes dâaquestes biotecnologies en referència a les resistències a insectes.

· Resistències en els insectes amb greus pèrdues en els cultius.

· Efectes no desitjats sobre altres insectes beneficiosos per al desenvolupament dels cultius.

· Transferència genètica a espècies salvatges emparentades.

· Els veins que utilitzen agricultura ecològica o convencional patiran la contaminació genètica a través de la polinització dels cultius MG amb els no MG.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
09 mar 2005
La intenció es bona pero sou uns/es confusionistes.

Aprofiteu un tema (el control de les grans multinacionals) per criticar altres que us interessen contribuint així a dimonitzar la investigació en un camp que es tan apasionant com perillós, ... Aixó dels "antitransgienics" sembla cada cop més una especie de acte de fe en pro de "mare natura naturalis" que un moviment politic compromes amb el pensament crític.

Així us va. No convenceu ni als investigadors/es de més baix nivell ....
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
09 mar 2005
Seràs imbècil! Tota aquesta gent està lluitant
perquè parem de menjar merda i no acabem tots alhora beneficiant aquestes multinacionals, que en aquest camp són molt fortes i poderoses!

Endavant pels 8 companys que estan penjats en Gran Via amb Balmes!

JO? Antitrasgènic!
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
09 mar 2005
Parles de confusionisme i només aportes crítiques vagues i sense arguments, o sigui, confusió. Està clar que no en tens ni idea, del que parles.
El debat no és a l'entorn de la validesa de la ciència com a font de coneixement, el debat gira sobre "quines aplicacions socials, econòmiques, polítiques i mediambientals tenen les investigacions. Qui investiga. Què s'investiga. Què es fa amb el que s'ha investigat. Quin ús se'n fa". El planeta no és un laboratori!!
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
09 mar 2005
La veritat és que en part jo estic d'acord amb algynes de les crítiques que expressava la companya "un@". Es veritat que a vegades, en aquests temes que a part de tenir implicacions socials, tenen també implicacions científiques, el coneixement que demostren alguns militants sobre el darrer aspecte és poc acurat i rigurós.

Els transgènics no són dolents pel sol fet de ser-ho, sinó per l'aplicació que s'en fa i pel capital que controla. El més gran problema, es que davant de la gran precarització de la ciència, aquesta la majoria de cops es mou per interessos econòmics que busquen una rendabilització immediata de la seva inversió. I això és molt perillòs, perquè és un camp a on no es coneixen les conseqüències que s'en poden derivar de l'aplicació d'aquests coneixements per a l'agricultura i el medi en general així com per la salut de les persones (i les que es coneixen són francament nefastes). Com passa massa sovint, l'especulació i el benefici passa per sobre del coneixement.
Tanmateix també voldria fer una crítica a la companya, ja que recrimina a la plataforma que "no convenci als investigadors de més baix nivell"...molts cops aquests investigadors no tenen una visió global de la seva feina ni una visió minimament crítica i dissident de la societat en la qual vivim. Es tanquen en la seva recerca sense parar a pensar en mig de què es situa aquesta ni les implicacions socials que comporta. Estàn més preocupats en retenir la beca i per tant tenir contents als capitosts i publicar quants més artícles millors que no pas en fer una ciència amb implicacions socials, plenament crítica.

SALUT!! i per l'instant OMG FORA!!!
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
09 mar 2005
Tu si que ets un imbecil integral (m'agradaria sentir-te dir-me aquestes coses a la cara, "bonic") ... ademes fas un altra cosa molt habitual digna del "stalinisme" més absurd. Tracteu de acallar les crítiques utilitzant els "martirs" de torn de la lluita ... NO critiqueu, que hi ha gent penjada ...

Ni sectes, ni martirs, ni autoritarisme ... endavant amb el pensament crític i independent.
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
09 mar 2005
nomes volia felicitar a totes les companyes que estan participant en les jornades antitransgeniques, a les quals no puc participar per motius d'estudis, i animar-los a seguir endavant. aviam si la gent se n'adona d'una vegada per totes que estan jugant amb la nostra vida i que l'unic que volen aquestes empreses multinacionals es aconseguir el maxim benefici.
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
09 mar 2005
Sois unos tochos,actuáis como sois. Lo único que conseguís con vuestra violencia es que cada vez, os tengamos más manía. Lo único que hacéis es "agarraros a cualquier excusa" para actuar con violencia. Hoy porque os ha dado por los transgénicos, mañana os dará porque hay mucha vivienda sin ocupar y, claro hay que ocuparla sin pagar etc..
Sois unos ignorantes y lo demostrais con este tipo de actuaciones.. no se reivindica de esta manera..ANIMALES!.
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
09 mar 2005
Estic dacord amb el Pichi. Per començar, voleu vendre l'acció d'aquest mati com que "s'ha ocupat l'oficina de Novartis".. jejeje, deixeu-me riure! Ocupar la oficina és quedar-se a la porta, oi? ;) (Després parlareu de manipulació de la informació pels mitjans...) A més, protestar amb violència no porta enlloc! No dieu que us heu carregat una porta de vidre de l'entrada i heu fet pintades??? Jo us veig com els tipics cumbas-okupas amb poca feina, i ganes de protestar per tot. Tota excusa és bona per tal de no anar a treballar o a estudiar.. Vinga, a protestar per TOT, i si es amb violencia, millor ens ho passarem!! ¬¬''
Novartis es mort i destrucció
09 mar 2005
Novartis produeix pesticides, fàrmacs i tecnologia OMG, imposant "de facto" la poressiva degradació de la biodiversitat, posant en perill d'extinció nombroses especies i varietats vegetals molt ben adaptades al medi pel sols afany lucratiu que, avui en dia (després de l'epidemia de SIDA a l'Africa, l'augment brutal de les desigualtats economiques en tot el mon, etc) resulta a totes llums inmoral. és clar que vosaltres de "llums" sembla que no en teniu gaires eh Pichi i companyia? Que potser camineu a les palpentes, que potser encara no heu gosat sortir del vostre forat? ja cal que espavileu. En aquest mon cotidià la vostra vida, com la meva, no val ni un pèssol transgènic per als qui es reparteixen el botí. Ja ho deia el poble des de fa temps: "al ric tothom li fa regals, i al ruc només pals" OMG NO! Capitalisme NO!! Biopirateria NO!!
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
09 mar 2005
transgènics, potser
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
09 mar 2005
Hola pichi:

Dices esto:
ois unos tochos,actuáis como sois. Lo único que conseguís con vuestra violencia es que cada vez, os tengamos más manía. Lo único que hacéis es "agarraros a cualquier excusa" para actuar con violencia. Hoy porque os ha dado por los transgénicos, mañana os dará porque hay mucha vivienda sin ocupar y, claro hay que ocuparla sin pagar etc..
Sois unos ignorantes y lo demostrais con este tipo de actuaciones.. no se reivindica de esta manera..ANIMALES!."

Para empezar te digo que yo no estoy participando en esta acción (para que no empieces a despotricar).

Sólo tengo una pregunta que hacerte y me gustaría a ver si haces el favor de contestármela. En realidad son dos: ¿Donde ves tu la violencia de esta gente? y ¿Qué es para ti la violencia?

gracias pichi de antemano
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
09 mar 2005
Darrerament a IMC sovintejen les aportacions anticientífiques i/o obscurantistes (transgènics, nanotecnología, fi de l'era del petroli, antinuclear .......).
Aquestes posicions, paranoiques, primitivistes, marginals han tingut el seu cenit amb l'agressió contra un congrés científic, el biospain2004, per part d'uns 50 vàndals, que donada la tolerancia i respecte dels participants i organitzadors vàren poguer marxar sense cap problema, malgrat els problemes generats per ells.
Sembla mentida que una fira, que la Generalitat tracta que es quedi permanentment a Barcelona (llocs de treball, recursos per a la Ciència ....) sigui sabotejada amb tants pocs escrúpols.
I més tractant-se d'una fira que tracta de tirar endevant temes sobretot relacionats amb l'alta investigació farmacèutica i mèdica, per portar el benestar a una bona part de la població que ara pateix diferents mals.
Deixant de banda els criteris científics expressats per la OMS, la FAO i cualsevol revista sèria (Science, Nature ....), aquests senyors pretenen dir que els aliments transgenics son poc menys que un veri!!!.
Es força preocupant que posicions com aqueste s'estiguin apropiant dels moviments socials de Barcelona i d'una suposada organització pagesa, el divorci que es pot produir entre aquests i la universitat serà un preu que haurem de pagar tots.
Cuan dic que hi ha una ocupació obscurantista d'IMC no exagero, aprofitant el buscador de la pàgina e fet una recerca no exahustiva de 15 minust, os poso els enllaços de noticies sobre "accions" i "oponions" encara no he mirat la paraula animalista, suposo que podria allargar la llista uns centímetres.
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/108639,
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/102814,
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/53586,
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/129490.
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/65261,
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/101749,
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/70174,
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/80838,
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/80474,
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/91962,
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/63724,
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/102475,

Salut, racionalitat i ciència.
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
09 mar 2005
MMmmmm..o sea que según tú(OMG NO!!), espabiladillo..es por culpa de Novartis & cia (compañía por si no lo sabes) todas estas desgracias,no?..
Me estás hablando de Sida en �frica,desigualdades económicas,extinciones de animales y vegetación??, pero qué me estás contando???.. no será que hay tanto Sida en �frica prque no hay protecciones?(por cierto protecciones que crean laboratorios médicos, por ejemplo).
Eres un demagogo..(o sea que hablas mucho sin tener ni idea de lo que dices, te lo matizo por si no lo sabes, lumbrera) hablas y hablas, te desvías del tema sin haberme justificado esos actos que veo que compartes y/o haces. Estoy bastante de acuerdo con el Capitalismo, sí señor, porque el comunismo es un engañabobos que sólo se enriquecen los altos mandos y el pueblo se muere de hambre (Rusia es un ejemplo), lo ideal es un intermedio pero entre una cosa y la otra me quedo con el Capitalismo.TODOS LOS OCUPAS TENÃIS MUCHA JETA Y HACÃIS COMO ESA GENTE QUE CRITICAS: GANARSE LA VIDA A COSTA DE OS DEMÃ?S!.
Y PARA CHEMA: CARGARSE LA PUERTA PRINCIPAL ENTRE TODOS, NO TE PARECE UN SIGNO DE VIOLENCIA??. DE NADA.
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
09 mar 2005
MMmmmm..o sea que según tú(OMG NO!!), espabiladillo..es por culpa de Novartis & cia (compañía por si no lo sabes) todas estas desgracias,no?..
Me estás hablando de Sida en �frica,desigualdades económicas,extinciones de animales y vegetación??, pero qué me estás contando???.. no será que hay tanto Sida en �frica prque no hay protecciones?(por cierto protecciones que crean laboratorios médicos, por ejemplo).
Eres un demagogo..(o sea que hablas mucho sin tener ni idea de lo que dices, te lo matizo por si no lo sabes, lumbrera) hablas y hablas, te desvías del tema sin haberme justificado esos actos que veo que compartes y/o haces. Estoy bastante de acuerdo con el Capitalismo, sí señor, porque el comunismo es un engañabobos que sólo se enriquecen los altos mandos y el pueblo se muere de hambre (Rusia es un ejemplo), lo ideal es un intermedio pero entre una cosa y la otra me quedo con el Capitalismo.TODOS LOS OCUPAS TENÃIS MUCHA JETA Y HACÃIS COMO ESA GENTE QUE CRITICAS: GANARSE LA VIDA A COSTA DE OS DEMÃ?S!.
Y PARA CHEMA: CARGARSE LA PUERTA PRINCIPAL ENTRE TODOS, NO TE PARECE UN SIGNO DE VIOLENCIA??. DE NADA.
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
09 mar 2005
Hey, para el carro Pichi. De qué vas? Te escribo en castellano, o tendría que decir español, porque ese parecer ser tu idioma patrio...Tú si q eres un radikal pero de los fascistas, no se insulta a la gente porque si, hay que creer en ideales y hay que sentirse "joven" (uma palabra que tu pareces desconocer...que andas por los 50 no "chaval"?) y sobretodo tirar pa'lante y luchar por causas. En otra época tendrías curro seguro pero junto al dictador..Facha más q Facha!
Gent, seguiu així i no feu cas de la penya de dretes pepera que representa aquest brétol del Pichi
Antitransgènics, JA!
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
09 mar 2005
Està clar que el moviment antitransgènic no és només de quatre hipies, ni de gent que vol queixar-se de qualsevol cosa.
Arreu del mon hi ha gent en contra, alguns científics, i d'altres que encara que no tinguin el titulet universitari es preocupen perquè la terra i els seus habitants siguin no siguin manipulats per interessos econòmics.
Recomano un llibre ven documentat:
" Ingenieria genetica, sueño o pesadilla "
de la autora: Mae-Van-Ho

webs: i-sis.org, etcgroup.org, saveourseeds.org,biodiversidadla.org,...

FELICITATS A TOTA LA GENT QUE PARTICIPA EN AQUESTES MOVILITZACIONS!! ENDAVANT, IENS VEIEM DISSABTE A LA MANI!!!
Anem per parts...
09 mar 2005
Ai, ai, ai.. quantes tonteries s'estan dient aquí. Anem per parts:

Pel OMG NO!! --> Predona noi, pero se't ha anat molt l'olla.. que fas parlant de la SIDA a l'Africa? A cas en té la culpa una empresa farmaceutica? -no comments- Dius també que caminem a les palpentes, que no hem vist la llum... ets un il·luminat tu, oi? ;) jeje Si per tu "haver vist la llum" significa haver-se de queixar per TOT per costum.. tu mateix, viu com millor creguis. Si creus que et serveixen d'algo a la teva VIDA passar-te hores perdudes a manis cada setmana i queixan-te per tot, en contés d'estar amb la familia o els amics vivint la VIDA tu mateix (i per mi, la meva vida, val més que un pèssol,eh!macu) Tu si que val més que espavilis, miris les coses amb més optimisme, i visquis la vida sense amargar-te buscant un útopic món millor. Per cert, justifiques la violencia a la manifestacio d'avui? Perque t'envas del tema pero no dius res...

Pel Chema --> La violència és violència la comparis amb què la comparis. No entenc com pots dir això. A cas estàs a favor d'anar pels llocs rebentant portes? Rebentar una porta i fer pintades son actes violents i pròpis de gamberros. Molta "gent", si se'n pot dir així, aprofita aquesta mena d'actes per fer actes de violència gratuïta. Igual que en moltes "manis" que acaben cremant contenidors, o trencant aparadors de botigues... mira, ara m'he enrecordat, fa uns dies surtint de comprar del Corte Ingles, a fora hi havia uns manifestants contra el consumisme o algo així (ja ni m'en recordo, perque no els hi vaig fer ni cas, son els típics que ho critiquen tot), pero no només anaven cridant amb pancartes, i molestant, sinó que van embrutar la vía publica tirant papers de regals estripatas i van trencar coses i van fer pintades! Això no és violència? Això no és gamberrisme?

Més coses chema, sino llegeixes bé, ja no cal seguir.ai.. chema,chema... el Pichi ha dit: " lo ideal es un INTERMEDIO pero entre una cosa y la otra me quedo con el Capitalismo" i tu dius: "Capitalismo y comunismo? Sólo conoces estos dos sitemas? " Pero si t'esta dient que lo ideal no son els extrems, sino un intermig...

pel TX--> Cuando alguien habla en castellano asumes que es de derechas, que es un facha¿¿?? ejem.. ejem.. Deus tenir molts amics tu.. simplement quan algu pensa diferent a tu, ja t'has de posar a insultar-lo?? MOLT BE! Aquí demostres la teva manera d'actuar.

per Tots en general--> Com ja he comentat en un post anterior, no entenc aquesta gent que tot el dia s'esta queixant per TOT, qualsevol excusa és bona per anar a una "mani" ... bé, s'ha de respectar, tot són maneres de passar l'estona, pero si almenys ho fessiu amb respecte!! Ai..Ai.. diguem NO a tot! Mira que sou negatius,eh! jejeje

"NO a les Multinacionals" llegeixo una mica més amunt... És ben bé, que a vegades parlem per parlar,eh.. Penseu amb totes les coses que teniu!! coses de què disfruteu en el dia a dia!! i que venen gràcies a multinacionals!! Que cap fals em digui que viu sense fer "aprofitar-se" de les multinacionals, perque no m'ho creuré. La qüestió és dir "NO" a tot, oi? No al capitalisme, No a les multinacionals, No als transgènics, No a la Constitució Europea, No als teletubbies!! VA HOME VA! PER FAVOR!! Apreneu a disfrutar de la VIDA que teniu!! cullons! Que haurieu d'estar contents d'haver nascut en el pais on heu nascut, disfrutar de quan tingueu bons moments, perque els dolents ja venen sols!!!!! disfrutar positivament de la societat on vivim, treballeu, estudieu, disfruteu de la familia i els amics, i deixeu-vos de violència i protestes i manis que no porten enlloc. Si no esteu dacord amb alguna cosa (que és ben normal), hi ha moltes maneres de protestar, fent critiques constructives a on pertoqui, i si voleu, fent manifetacions pacifiques DE TANT EN TANT (no per costum cada setmana!jeje)

NO als posts tan llargs com aquests!
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
09 mar 2005
Sorry.. no sé que ha passat, que ha surtit el meu post repetit. Sisplauuu, no vingueu a fer una manifestació a davant de casa meva en contra dels Post llargs i repetits!!!

;)
Transgènics a Catalunya
09 mar 2005
L'Ajuntament de Reus signa el primer conveni pel futur Tecnoparc amb la farmacèutica NOVARTIS

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/88975

NOVARTIS âResponsabilidad por un desarrollo sustentableâ?

Klaus Werner y Hans Weiss

NOVARTIS
âResponsabilidad por un desarrollo sustentableâ?

Productos, marcas:

Medicamentos para perdonas: Berserin, Calcium Sandoz, Codiovan, Coragin, Estraderm, Fenistil, Foradil P, Isidon, Lemocin, Magnesium Sandoz, regulador intestinal Neda, Nicotinell, Optalidon N, Otriven, Rhinomer, Ritalin, Spasmo Cibalgin, Tegretal, Venoruton, Voltaren, Zymafluor D.
Medicamentos veterinarios: Clomicalm, Program, entre otros.
Alimentos de Wander AG: Ovamaltine, Isostar, Ocléa, Aviva.

Pagina web: http://www.novartis.com

Datos de la firma:

Ventas (2000): 22.470 millones de euros
Utilidad antes de impuestos (2000): 4.520 millones de euros.
67.000 empleados en 142 países
Sede: Basilea (Suiza)

Imputaciones:

Financiamiento de ensayos clínicos no éticos, trabas a la fabricación y comercialización de medicamentos vitales en un país en desarrollo.

En 1996 dos firmas suizas, Ciba Geigy y Sandoz, se unieron para formar Novartis. Ãsta se cuenta entre las empresas líderes del campo farmacéutico, pero también es un gigante dentro de los fabricantes de medicamentos veterinarios y productos alimenticios varios. Una de las marcas más conocidas de Novartis, desarrollada ya en el año 1909 y distribuida por la subsidiaria Wander, corresponde al extracto de malta Ovomaltine. Otras marcas de uso habitual son de los medicamentos Voltaren, Otriven y Calcium Sandoz. A comienzos de los años â80 Sandoz ocupó los titulares en los periódicos: se había descubierto que la firma donaba abultadas sumas a los médicos para intentar influir sobre sus decisiones profesionales. En mayo de 2001, Novartis adquirió el 20% de las acciones de su competidora Roche.

También en el año 2001, Novartis Sudáfrica y otras 38 empresas de la industria farmacéutica demandaron al Gobierno sudafricano por violar el derecho de patentes (ver Aventis).

En el Hospital Nyiró Gyula de Budapest, Novartis financió un estudio con sustancia experimental iloperidona (Zomaril) durante el cual muchos pacientes esquizofrénicos no recibieron ningún medicamento eficaz (ver âMedicamentosâ?). Según la declaración de Helsinki, suscripta por la Asociación Médica Mundial, está prohibido tratar enfermedades graves sólo con un placebo cuando ya existe un medicamento probado. Al cierre de las investigaciones realizadas para este libro (fines del año 2001), la iloperidona estaba por lanzarse al mercado.

Que podemos hacer:

Eleves u protesta a: Dr. Daniel Vasella, Chairman and CEO, Novartis AG Headquarters, Postfach CH-4002 Basilea, Suiza. Envíe cajas vacías de medicamentos Novartis con la exhortación: Schluss mit unethishen Medikamentenversushen! Oder: Billige für arme länder! (¡Basta de ensayos clínicos no éticos! O bien: ¡Medicamentos baratos para los países pobres!)

Información adicional:

http://www.epo.de/bucopharma
La campaña BUKO Pharma monitorea des de hace 15 años las actividades desarrolladas por la industria farmacéutica en el Tercer Mundo. Esta agrupación descubrió numerosas irregularidades y logró generar cambios.
http://www.arznei-telegramm.de
arznei-telegramm , una revista especializada alemana de línea muy crítica, informa permanentemente acerca de prácticas espurias en la industria farmacéutica.

Pág. 262/263

âEL LIBRO NEGRO DE LAS MARCASâ?
El lado oscuro de las empresas globales
Klaus Werner y Hans Weiss
Ed. Sudamericana (Buenos Aires)

http://www.novartis.com

La bruticia de Novartis
La Generalitat experimenta amb transgènics

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/57359


La Generalitat experimenta amb transgènics

Enlace con el IRTA http://www.irta.es, en el Departament dâAgricultura publican una revista
http://www.gencat.es/darp/c/departam/revista/cra096/sect96j.pdf en este ejemplar se detallan las relaciones con empresas biotech. http://www.syngentaseeds.es la web de Syngenta Sedes es también interesante.
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/57359
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
09 mar 2005
Em trec el barret davant del SBD!, sí,senyor!. Aunque..no sé que contestar porque todo lo que pensaba contestar "SBD" lo ha definido perfectamente.
CHEMA: Eres de los típicos que contesta lo que quiere "y como quiere", porque más claro no he podido ser.. no me has contestado a nada, de nada de lo que he dicho, has tratado de dejrme en evidencia y realmente no considero personalmente que lo hayaas hecho. Tenerme respeto??, haz lo que quieras, creo que a tí no te lo he faltado y no tengo ningún problema en que habláramos porque tú primer escrito me ha parecido interesante, en serio. Ah, por cierto, violencia hay mucha en el mundo y de muchos tipos pero hoy, estamos tratando la violencia física.El que se ha ido por los derroteros has sido tú,no has contestado a nada.
TDK: tdk,tdk,tdk... vaya tela de chaval!!!. jajaja es que no sé ni como contestarte!! otro igual!. Contéstame en Catalán que lo entiendo y lo hablo perfectamente y, si nó contesto en tu idioma es para no cometer faltas de ortografía.. entiéndelo queda fatal! (sé que seguro que esto lo contestarás..jajaja), por cierto radikal, se escribe con c, ya que hablás castellano o español, hazlo bien.
Si me consideras un facha por no compartir contigo que, reivindicarse con violencia es perder toda razón es tu problema; me encantaría que no compartieran contigo una idea o un ideal y te destrozarán tu barrio.. hey! a que molaría!!.
Ah!, tengo 26 años y sí, a mi me gusta reivindicar todo tipo de injusticias pero, si en el NO A LA GUERRA nos hubiéramos dedicado todos a destrozar todas las ciudades españolas y Barcelona para "demostrar" que tenemos razón, ya me contarás.
Y, para acabar de una vez que ésto ya me cansa, en ningún momento he dicho que esté a favor de los transgénicos. he dicho: QUE NO ESTOY A FAVOR DE JUSTIFICAR LOS IDEALES CON VIOLENCIA!!!, leed antes de contestar, coño!, y me tendría que ahorrar perder el tiempo contestando.
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
10 mar 2005
sinceramente, se me ha ido la olla, hay días que dices "venga, vamos a dialogar, aunque sea un facha redomao", y claro así te va.

sbd: "Ai, ai, ai.. quantes tonteries s'estan dient aquí" Si empiezas diciendo que son tonterías, tu sólo te descalificas, NO QUIERO PERDER EL TIEMPO CONTIGO.

PIchi: dejalo anda.
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
10 mar 2005
CHEMA CHEMA CHEMA....varias cositas
Tu nos seras de los que dicen si no eres del Barça eres de madrid, pero eres de los que juzga a la gente por no pertenecer a un movimiento politico, a una tribu urbana, o algo asi
Y si lo de la puerta no fue nada quien la va a pagar vosotros, no?
y solo puntualizar el tiempo lo perdeis con estas pantominas para llamar la atencion

TX TX TX chato para ti tambien hay
Tu afirmas q si eres un cincuenton ya no tienes ideales, que quieres decir que cuando madures vas a dejar de tenerlos eh"chaval"

Descalificas a la gente por su idioma, de q vas?, sabes cuantos millones de personas hablan el español, y eso no significa q sean fachas

y hablo en Español porque es mi idioma materno y patrio, y por eso no soy menos que tu GILIPOLLAS MAS QUE GILIPOLLAS
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
10 mar 2005
ai chema, chema, chema.. cuando dices "NO QUIERO PERDER EL TIEMPO CONTIGO", no será que no sabes que contestarme? Si no encuentras argumentos para contestarme, simplemente, no lo hagas. Porque a "perder el tiempo" ya deberías estar acostumbrado si te dedicas a ir a "manis" o actos como los de ayer en Novartis ;) (de buen rollo,eh.. que todo el mundo se puede divertir con los hobbies que quiera.. siempre que sea sin violencia, eso si!)

I sobre lo de las tonterías que se han dicho por aquí.. no lo niegues!! Sólo un ejemplo, No te parecería una tontería si te dijera que eres un facha sólo por que me hablas en Español??

Y una cosa más, según un periódico del día: ".. Segons Novartis, des de l'any 2000 no participa en l'activitat biotecnològica aplicada als cultius." Entiendes el catalán, no?
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
10 mar 2005
Si es q admas ni os informais
hace 5 años q no se fabrican y vosotros seguis tocandolo los huevos
Es q no teneis ni argumentos para hacer movilizaciones, q les vais a decir a la gente q fue a novartis...
que es un multinacional y q mienten por sistema
PERDER EL TIEMPO Q CONCEPTO MAS CONFUSO eh
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
10 mar 2005
Chema, no tienes argumentos? o que te pasa?.. si piensas que soy un facha.adelante; piénsalo. Refuerza más mi idea de que tengo razón en todo lo que he dicho. Mejor me callo porque si no querréis venir a darme de hóstias y a pintarme y llenarme de pegatinas la casa para enseñarme que tenéis razón. Así, una vez más demostráis todo vuestro coeficiente y lo jovenes que sois!!. ENDAVANT DONA CORDA AL CATALÀ!!
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
10 mar 2005
Chema, no tienes argumentos? o que te pasa?.. si piensas que soy un facha.adelante; piénsalo. Refuerza más mi idea de que tengo razón en todo lo que he dicho. Mejor me callo porque si no querréis venir a darme de hóstias y a pintarme y llenarme de pegatinas la casa para enseñarme que tenéis razón. Así, una vez más demostráis todo vuestro coeficiente y lo jovenes que sois!!. ENDAVANT DONA CORDA AL CATALÀ!!
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
10 mar 2005
On voleu arribar comandos parapaternals del sistema, que és aquesta superioritat i aquest desviar l'assumpte dels transgènics parlant sobre la violència tan ridícula d'un vidre. Estic impresionat amb els predicadors del fals pacifisme, el deixa fer i disfruta de la teva família. Quin paternalisme més ridicul senyorets. Però quantes tonteries podeu dir en un segon? sbd, pichi i olbap28 quanta superioritat i quanta prepotència. Quant soroll per un punyetero vidre, l'excusa perfecta per desviar el camí i quins silencis davant la rapinya que els transgènics estan produint a tot el món. És curiòs veure com tracteu d'obscurantistes, d'okupes i no se quantes tonteries més, el típic argument de l'idiota que en la seva vida ha sabut diferenciar a la gent que lluita, simplement perque com en la vida ha lluitat per res més que per pujar a l'empresa doncs pobret es perd i no sap, tots okupes, doncs ale, d'aquí poc qualsevol que es tiri un pet podrà ser acusat d'okupa. I sobretot és molt maco veurer amb quina ràbia alguns pronuncien aquesta paraula, llàstima que amb el teclat això ni es noti.

Que escriviu des de la fira aquesta del medi ambient per empreses? que sou els pringats d'alguna empresa que s'ha dit per aquí, potser Novartis, i sou tan tontos que us heu cregut el que deien els amos? com teniu collons de dramatitzar tant per un puto vidre i a la vegada defensar un sistema que cada dia assassina a milers de persones? Que si sou capitalistes? No calia que ho contestessiu, se us veu d'una hora lluny, però també es veu que aquesta acció li ha fet mal a més d'un, no és normal una densitat de gilipolles tal en una mateixa notícia des de feia molt, i a sobre tan ridiculament d'acord en semblar uns simples dretans com els de sempre.

No volem el vostre món egoista, explotador i criminal, no volem que a les persones se'ns tractin com a ovelles, no volem els transgènics i no per obscurantisme, també li deien el mateix als que estaven contra l'energia nuclear, no volem unes llavors fetes per explotar a milions de camperols, per canviar els biorritmes dels camps i la terra, per fer-nos menjar merda manipulada biològicament, per fins i tot treure-li a la natura el poc que li queda de naturalitat, i per suposat no volem gent com vosaltres que sota l'excusa del pacifisme defenseu sistemes violents que maten diàriament, i us quedeu tan trànquils dient que si que sou capitalistes, i a sobre amb els collons d'acusar pel trencament d'un vidre i posar el crit al cel, la veritable violència quotidiana la produeix aquest sistema que tu tan defenses, segurament tu et riuràs des de la teva superbia de panxa content, el dir que deixa que vagin fent i "disfruta de la teva família", la meva família està tan explotada i tan fastiguejada per com va el món com jo. Que no us capiga dubte que sou el nostre enemic, ets el nostre enemic i si ets tan valent un altra dia veniu vosaltres a posar-vos entre nosaltres i el vidre però no en aquesta acció, fes l'heroi en una mani ben maca. Que si no tenim arguments que si pim que si pam, cada dia ens sobren més els motius i s'apropa el moment de plantejar-se un gir radical en aquest sistema.

Que us follin nenets de casa bona, un dia enlloc d'un vidre es van enfonsar unes torres, tu ves donant gràcies a un sistema que et matarà demà.
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
10 mar 2005
Chema, no tienes argumentos? o que te pasa?.. si piensas que soy un facha.adelante; piénsalo. Refuerza más mi idea de que tengo razón en todo lo que he dicho. Mejor me callo porque si no querréis venir a darme de hóstias y a pintarme y llenarme de pegatinas la casa para enseñarme que tenéis razón. Así, una vez más demostráis todo vuestro coeficiente y lo jovenes que sois!!. ENDAVANT DONA CORDA AL CATALÀ!!
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
10 mar 2005
Aviam, missatge per a navegants, això ho dedico a tots aquests estudiants jovenets que no tenen millor cosa a fer que sentir-se víctimes de l'anomenat "establishment", dels adults en general, de les forces polítiques opressores, de aquella espanya recalcitrant que encara volem veure-la viva. Vailets, Franco fa 30 anys que "se'n va anar", ja està bé de fer-lo resucitar, que sabeu que està pitjor que el Papa...Prou victimisme, prou amargures, que es vegi que sou joves amb força i ganes de construir (una societat millor; la imaginació al poder, que deien els revolucionaris francesos del maig 68).
Sabeu que ho soluciona tot? Doncs una cosa tan simple i bàsica com una bon parell de tetes, si, no us escandalitzau ara, un cop trobeu parella com cal veureu com torneu a la realitat, equilibreu somnis i esteu per les coses que s'ha d'estar: familia, casa, futur en lloc de destrucció i fer-se el ploramiques...Ep! no em digueu masclista tant ràpid, el mateix s'aplica a les noies, un bón cigaló i una bona pujada de maduresa. Tot anirà millor. En definitiva, tot té la seva època, la clau és saber créixer com persones quan toca i ara és el seu moment...Violència, no, Feixisme tampoc. Construir i gaudir de la vida. No perdem més el temps!!!!
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
10 mar 2005
ANTICAPITALISTA, estás fatal,pasado de porros cahvalín, pasado de rosca, gente como tú me enerva!!. Deja de llorar de una puta vez, que es que es lo único que sabéis hacer...LLORAR!!. Perdedores, y así una vez más lo demostráis al resto,dando y dando la nota. Me dices que nos hemos desviado el tema.. pero tú que coño lees?, el Mortadelo???. Que te follen a tí que lo único que sí sé que tienes es paja en el coco y muucha!. Si tuvieras razón seríais mayoria y no una minoría ridícula y absurda que sois..jajajaja!. Repito no sabéis dialogar. DONA CORDA AL CATALÀ!
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
10 mar 2005
Chema, no tienes argumentos? o que te pasa?.. si piensas que soy un facha.adelante; piénsalo. Refuerza más mi idea de que tengo razón en todo lo que he dicho. Mejor me callo porque si no querréis venir a darme de hóstias y a pintarme y llenarme de pegatinas la casa para enseñarme que tenéis razón. Así, una vez más demostráis todo vuestro coeficiente y lo jovenes que sois!!. ENDAVANT DONA CORDA AL CATALÀ!!
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
10 mar 2005
Sembla mentida la quantitat d'estereotips i creences soterrades que apareixen en quant dues o més persones que opinen diferent sobre un fet ocorregut es posen a comentarlo.
Jo, com a observador de la conversa tan agre que s'esta desenvolupant, no puc més que estar en desacord amb tots vosaltres, alhora que penso que tots teniu part de raó. M'ha recordat a quan veig a dos aficionats al fútbol comentant una jugada i que són incapaços de veure res que no sigui els que ells opinen.
Deixant de banda l'atribució desesperada per ambdues parts de descalificatius fàcilment generalistes com Facha, Ocupa, Comunista, Capitalista i demés barbaritats que em semblen bastant fora de lloc, només vull parlar de transgènics i la manifestació realitzada a Novartis.
Per una banda, trobo molt bé que si un grup de persones està en contra dels transgènics i els experiments que es fan amb animals als laboratoris farmacèutics, es pugui manifestar en contra (de fet, en part penso com vosaltres). No estic gens d'acord amb la vissió passiva que alguns han expressat de (no són paraules textuals, però es la impressió que tinc) "viu la vida amb la familia i els amics i no miris al teu voltant si tot es cau a peces", i em sembla excessivament simplista que "un orgasme et faci veure la vida millor". El que no em sembla adecuat i que fa perdre bona part, sino tota, la legitimitat que podria tenir l'actuació dels manifestants, son les maneres que trobo que s'ha realitzat.
Em sembla molt gratuït que digueu que un vidre trencat no té importància, la intenció és el que compta. Si ho mirem així, us contradieu perquè al experimentar amb la vida d'un ratolí per provar una cura de la SIDA tampoc no té importància ja que obeeix a un "bé superior".
Potser aquest també és un pensament utòpic, però opino que es poden aconseguir moltes més coses amb un activisme pacífic i constant (no el de molta gent, que s'apunta a modes). Sense tenir que pensar gaire, s'em acut que, enlloc d'anar un dia l'any (perquè aquesta manifestació no és la primera vegada que es fa) amb esprais i trencant vidres, algú ha pensat que podria ser més adequat presentarse cada matí i sol·licitar una xerrada emb el director general per exposar-li perquè estàs en desacord amb els transgènics? a la llarga potser us escolta i podeu escoltarlo a ell!!!

Abans de que ningú provi d'extreure estereotips de les meves paraules i provar d'identificar-me amb algun tipus de tendència política, racial, generacional o biopsicosocial us avanço que sóc una persona de génere masculí, votant sempre d'esquerres, de 27 anys, fill de pares de classe mitjana, llicenciat i que fins i tot ha treballat per a vàries multinacionals, entre elles Novartis.
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
10 mar 2005
Jamas podremos coincidir en nada caminamos en la dirección contraria, meteto en la cabeza de una vez no nos vas a convencer y nosotros a ti tampoco, tu te crees que puedes permitirte el sarcasmo de colocarte en el lado del poder, la versión oficial, el típico ciudadano ejemplar que paga sus impuestos, y pobrecito crees que eso te hace más seguro y poderoso. Al final los lloros vienen del mismo bando siempre, pero algún dia os tocará llorar a algunos y nosotros nos reiremos, mira así es la vida. Y estoy seguro que en este mundo muchas cosas me hacen reir y muchas llorar, efectivamente las contrarias que a ti, pero siempre es miserable quien se rie de la pobreza, de los excluidos y el que desde su atalaya de creyente en el sistema nos llama perdedores o el otro que nos habla de que ya es maduro y que cuando seamos "mayores" ya veremos que nos equivocamos, y lo peor es que a lo mejor tengo mas años que el y lo que es seguro es que follo mas y mejor que tu. Tu creyente de la memocracia, de sus leyes, sus bancos , su dinero y sus constituciones, ten cuidado porque tal como estan las cosas este mundo te va a dar un susto y todos aquellos que tanto te enervamos te vamos a leer entonces una cartilla totalmente distinta, y no sabrás si reir o llorar, no lo entenderas y creeras que tu te merecias una vejez tranquila rodeado de los tuyos, haciendo crucigramas y votando en las elecciones, mientras la guerra esta instalada en cada rincón del planeta y pensais que os va a salir impune.

Que somos minoria? ridícula y absurda? en este mundo somos una inmensa mayoria los explotados y cada dia que pasa esos explotados salen a tus calles, vienen de lejanos paises donde se mueren de hambre, cada dia estan más cerca tuyo, gritan y responden con odio y rabia, y tal como va todo, cada dia el odio y la rabia es más grande para que estés tan seguro de este sistema y de este mundo, el mismo mundo que está a punto de rebentar en vuestra puta cara, a lo mejor ese dia no tendras ni un pañuelo para secarte los mocos. Os pensais que el mundo solo es vuestra calle y la de al lado, esperate ni tu calle ni la de al lado va a ser la misma en poco tiempo, y cuando empiece a derrumbarse esta montaña de mierda mundial no sabrás ni por donde te vienen las salpicaduras, el sonido de las bombas de tus ejércitos tan lejanas en paises que ni te importan, esos que creen que te defienden y contienen a los malos de todo el mundo, de aquí poco van a tener una respuesta que nadie va a poder entender y una avalanxcha que nadie va a controlar, tiempo al tiempo, que entonces no vas a estar seguro ni atiborrado de pástillas ni transgénicos. Nuestro camino es la lucha siempre y aunque no lo entiendas ni lo aceptes no lo hacemos para eso, y cuanto mas os joda mas motivos nos dais para pensar que estamos en el camino correcto.

Los únicos que habeis venido aquí a llorar habeis sido vosotros, ridiculamente por un vidrio, si una cosa tan suave os ha jodido de esta forma no sabes la que tenemos preparada y lo que te espera por ver, y no hablo de transgénicos, supongo que lo sabrás, la cosa va más allá. Espero que no vuelvas a rebajarte para hablar con una minoria tan minoritaria y te vayas a hablar con la mayoria en foros para personas como tu, no se, algun chat de partido político, unas páginas porno, algun club deportivo, la de amantes de los cheques, tienes un amplio abanico para elegir, te agradeceremos que no patentes tu ignorancia de esta forma y sentiremos alivio cuando dejes de hacer el ridículo de la forma en que lo haces.
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
10 mar 2005
això sembla un puto chat

en fi, entre la basura escrita pel que va del pal "antihippies" i els aires de superioritat (!) moral del "anticapitalista" no hi ha lloc aqui per un diàleg tipus "ciència responsable vs capitalisme salvatge"

ja us ho fareu, entre confusionistes de tots dos bàndols
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
10 mar 2005
Jo penso que el Pacificador té molta raó. Pero està clar que sou
jovenets encara! com va la uni, nois? ;)

I el "Anticapitalista", em sembla que vius en el teu món ideal i algun
dia t'adonaràs del que realment hi ha, apendras a disfrutar de la vida
que tens i de la sort que tens d'haver nascut on has nascut. Es normal
que defenseu ideals, el que jo he dit sempre, és que amb violència no
es pot denfensar res! Amb una mica de respecte també es pot protestar
pacificament,no? Encara que.. ja me'ls coneixo la gent com tu, que
esteu per naturalesa en contra de tot. També estàs en contra del
consumisme? de les multinacionals? i irònicament segur que disfrutes
d'un munt coses en el dia a dia que provenen de tot això que tan
critiques...

Ah, i si que penso que sou un grup minoritari, si sou tants, perque no
creeu un partit polític i guanyeu unes eleccions?

I deixa ja de parlar de "la fi del món", que fas més riure que una
altra cosa.. jajaja (has vist moltes pelis,eh!)

Jo no t'he faltat al respecte en cap moment,, pero pel que dius que
"us follin nenetes de casa bona".. deixem dirt-te que la majoria
d'okupes-cumbes que coneixo si que son de casa bona,i ben bona, i per
altra part... tu si que necesitaries que et follesin!! ;)

PD: x cert, això de bloqueja la IP perque ho feu? Tan us molesta
sentir opinions diferents a la vostra?
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
10 mar 2005
pel que tinc entés a Indymedia no es bloquegen ip's + q temporalment i degut a l'enviament massiu de comentaris
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
10 mar 2005
realmente penoso ver a tanta gente no saber debatir sin insultarse. q falta d madurez en el dialogo... tanto os ha influido la tele? donde esta el respeto al diferente?
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
10 mar 2005
estic amb tú, lectora, realment fa pena i fàstic q elements tipus Pichi entrin a "debatre" un temna tan cabdal per al nostra existència, està clar q és un burgés de mitjana edat, assalariat pel capitalisme més recalcitrant, una caduca figureta q només serveix per despotricar contra el moviment estudiantil i la ideologia d'esquerres. Fas pena insignificant Pichi, tú i els de la teva espècie, no ho veus aixó olbap? q ets tú tb al servei del pp, de la dreta q ens va enviar a la guerra. No ploreu la marxa d'Aznar, si, el vostre veritable president q no nostre. Vergonya us hauria de donar comportar-vos així, quin exemple per a generacions futures, no crec q tingueu fills tot i la vostra edat, no sou capaços de crear vida sino de destruirla i pixar-vos a sobre. Deixeu en pau aquest forum, deixeu en pau als estudiants (ok, anem a la uni i q? cap problema? voleu problemes?) nosaltres som més i fem més força. Sembla com si ens tinguéssiu enveja per ser estudiants, per a mi q sou una colla d'analfabets, somniatruites, setciències, detritus de societat. Tant de bó desapareixeu de la terra i deixeu lliure el camí dels ideals. Fem boikot al Pichi, no li contestem en español!! Pobre desgraciat, a més es queixa q li bloquegem, q et pensaves ,facha?
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
10 mar 2005
Ni cas, TX, ben segur que Pichi viu d'una d'aquestes empreses il.legals, suposo q s'ha rigut de nosaltres i punt, és el q volia...Deixa'l sol, no val la pena, estiguem per nosaltres, segur q té nostalgia per la joventut q va deixar escapar amb el seu conservadurisme. Aquest recolzava l'Aznar i els seus acòlits i ara ens vol imposar com tu dius l'idioma patrio, l'idioma del reino. Q marxin de Catalunya!!! Els estudiants som el futur, les manis són les nostres manis, prenguem el testimoni dels vells herois de les revolucions proletàries i acabem amb aquests amargats q es queixen per una porta trencada!!!! No als transgènics!!!!Q paguin!!!Fatxes fora del nostre país!!!
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
10 mar 2005
TX, vosotros sois AFORTUNADAMENTE una minoría insignificante que no sabe dialogar y a la vista está; ha quedado más que patente tu ignorancia, analfabetismo y, sobretodo tu falta de clase a la hora de contestar. Tú, desde el primer mensaje estás insultando, yo en cambio sólo lo he hecho en uno,el primero, me dejé llevar por las tonterías escritas por cuatro gatos (que al fín y al cabo es lo que sois)en este foro.
Vuelvo a insistir, contéstame en catalán, he sido yo además el que lo ha dicho... no te enteras de la misa la mitad, lo de bloquear la IP lo ha dicho sbd.
Facha??..jajajaja es que parto contigo o más bien de tí, tú eres el facha, un facha de corta edad de los que piensan y proclaman: si no estás conmigo estás contra mi!. Ya me contarás quien es el facha aquí de los dos!. Y respecto a quienes deberían desaparecer de la faz de la Tierra, déjame decirte que tú, junto a los otros 3 gatos que te siguen sois los que deberíais desaparecer, no por vuestros ideales (en los que nunca he dicho que esté a favor o en contra; por lo que todavía no entiendo esa rabía hacia mi, que me da exactamente igual, tienes dos trabajos xato: enrabiarte y desenrabiarte xDDDD) sinó por vuestras formas de proclamarlos. Miedo me da la generación que tarde o temprano creáreis inculcándoles vuestra manera de manifestar los ideales. En fín que es como hablar con muros. Ah, por cierto, ya estás amenazando con quereis problemas?,todo lo solucionas así?.. si cierta similitud a los skins está visto que tenéis.Y tienes razón soy un asalariado por el capitalismo, pero ya me contarás para que vas a la universidad si nó es para tu futuro. Te daré un consejo que particularmente a tí te vendrá bien: sé consecuente con tus actos y con lo que dices.
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
10 mar 2005
Guerriler de la patria, otro igual, lee lo que quieres y contestas lo que quieres. he dicho algo en tooodo el foro de las manifestaciones?. A ver que yo te quiero imponer el idioma?, que mierda os voy a querer imponer yo a vosotros?. Si es que vosotros mismos os descalificais con vuestros actos. Mira a mi la puerta me la pela, entiendes o no lo entiendes?, pero vosotros que tanto "amais" vuestra catalunya, sois entre otros la que la destrozais cargandoos los que os apetece en ese momento, pintarrajeándola con ese arte que tanto os caracteriza y una serie de cosas que luego no podéis justificar. Y,encima tienes el morro de decir que te estoy imponiendo.. tiene guasa la cosa!.Así no conseguireis adeptos jamás y continuaréis siendo los 4 gatitos que sois. Realmente, si quieres me crees y sino pues ya sabes, me da pena que gente que teniendo más coco quizás puede conseguir algo el día de mañana, lo eche todo a perder por ser tan incivilizado.Ah y sí, soy español, madrileño de 26 años que le gusta vivir en Barcelona y que chato te lo quieras o no creer apoya el catalán aunque no lo escriba.
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
10 mar 2005
Guerriler de la patria, otro igual, lee lo que quieres y contestas lo que quieres. he dicho algo en tooodo el foro de las manifestaciones?. A ver que yo te quiero imponer el idioma?, que mierda os voy a querer imponer yo a vosotros?. Si es que vosotros mismos os descalificais con vuestros actos. Mira a mi la puerta me la pela, entiendes o no lo entiendes?, pero vosotros que tanto "amais" vuestra catalunya, sois entre otros la que la destrozais cargandoos los que os apetece en ese momento, pintarrajeándola con ese arte que tanto os caracteriza y una serie de cosas que luego no podéis justificar. Y,encima tienes el morro de decir que te estoy imponiendo.. tiene guasa la cosa!.Así no conseguireis adeptos jamás y continuaréis siendo los 4 gatitos que sois. Realmente, si quieres me crees y sino pues ya sabes, me da pena que gente que teniendo más coco quizás puede conseguir algo el día de mañana, lo eche todo a perder por ser tan incivilizado.Ah y sí, soy español, madrileño de 26 años que le gusta vivir en Barcelona y que chato te lo quieras o no creer apoya el catalán aunque no lo escriba.
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
11 mar 2005
somos una minoria mas, pero no minima y q esta ayudando a q la sociedad se conciencie d lo q significa dejar la alimentacion en manos d multinacionales, comer cosas q no son seguras y experimentar con la naturaleza como si fuera NUESTRO laboratorio.

y si q hay cientific*s q avalan pero NO hay capital para investigar sobre el tema y poder verificar su nocividad o no pq a las multinacionales no les interesa. recuerda q hoy en dia la investigacion, incluidas las universidades, esta principalmente en manos d estos monstruos obsesos d obtener ganancias economicas. no les importa un bledo nuestra salud, nuestro planeta... solo, como buenos adictos, el DINERO.
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
11 mar 2005
Me parece que con ECO se puede dialogar.TX, Guerriller de la llibertat, anticapitalista..etc!.Aprended un poquito!.
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
11 mar 2005
Me parece que con ECO se puede dialogar.TX, Guerriller de la llibertat, anticapitalista..etc!.Aprended un poquito!.
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
11 mar 2005
TX i Guerriller de la llibertat, realment no valdria la pena perdre temps per contestar-vos. Sou "persones" amb les que no es pot parlar, sembla que només us agradi insultar. Algu pensa diferent que vosaltres i ja us poseu nerviosos, i arribeu als patètics extrems on heu arribat, d'instular, insultar i insultar, sense donar cap raó coherent. Accepteu que no tothom pensa igual! Hi ha moltissima gent que pensa diferent que vosaltres! Tan costa acceptar això?

Jo tinc 24 anys, fins fa poc també anava a la uni, i tinc amics que encara son estudiants com vosaltres i ni molt menys pensava ni penso com vosaltres. Simplement, accepteu que hi ha gent que pensa diferent! i respecteu les diferents opinions! La majoria d'opinions son respectables, mentres no s'entri en violència, insults,etc...

Suposu que amb el temps ja aprendreu a disfrutar de la vida i a no amargar-vos l'existència ;)

Apa nois, que vagin bé els examens! ;)
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
11 mar 2005
SBD, realmente crees que esta gente estudia o trabaja?..
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
11 mar 2005
Pichi, doncs la veritat no ho sé.. durant les "manis" que tan els agrada anar, segur que no fan ni una cosa ni l'altre... i clar.. com que hi ha TANTES coses per protestar! :P
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
11 mar 2005
SBD, realmente crees que esta gente estudia o trabaja?..
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
11 mar 2005
Que protesten encadenándose a la vía del tren justo a la hora de pasar. Estaría bien, pero no, hombre no, se tienen que colgar como monos en la calle Balmes, se tienen que disfrazar de verduleros o yo que sé que coño y llenar todo de tierra y dos coles medio podridas en la entrada de Novartis, tienen que pintar las calles para que sepamos que están ahí. Y luego te sueltan: no nos respetáis!. ACOJONANTE!
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
11 mar 2005
Soy un puto retrasado subnormal que me hago pajas con el tubo de carton del papel de water. Y soy Facha porque me gusta como suena.
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
11 mar 2005
jajajaja....es que dais pena!, qué pasa?, que no sabes arrebatir y tienes que hacerte pasar por mí??. Hasta qué punto sois tan vergonzosos.. te veo rabioso quien quieras que seas, que eres tan cobarde y miserable que no eres capaz de dar la cara.venga VALIENTE!!, que no cuesta tanto!.De qué te escondes?. Si que eres subnormal ya se te nota ya.. y lo de las pajas no me extrañaría.. que tía con dos dedos de frente iba a estar contigo!..nadie suele salir con monas chitas! xDDDDD xDDDDD xDDDDD
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
11 mar 2005
ni cas als trolls i provocadors
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
11 mar 2005
jajaja.. soy el mejor!!!. Entro en un foro a hablar y me llevo toda la gloria acaparando todas las atenciones. OE OE OE OE OE OEEEEE OEEEEEEE!!!!. PICHI CAMPEÓN Y POR GOLEADA!!!!!!.. SI ES QUE VEIS COMO UNO SÓLO PUEDE CON TODOS VOSOTROS???. :)
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
11 mar 2005
me llevo la gloria porque sois unos camorristas, es lo que buscais!. Provocadores sois vosotros, lo de trolls no lo sé porque no os he visto la cara... todavía!
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
11 mar 2005
me llevo la gloria porque sois unos camorristas, es lo que buscais!. Provocadores sois vosotros, lo de trolls no lo sé porque no os he visto la cara... todavía!
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
11 mar 2005
me llevo la gloria porque sois unos camorristas, es lo que buscais!. Provocadores sois vosotros, lo de trolls no lo sé porque no os he visto la cara... todavía!
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
11 mar 2005
me llevo la gloria porque sois unos camorristas, es lo que buscais!. Provocadores sois vosotros, lo de trolls no lo sé porque no os he visto la cara... todavía!
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
11 mar 2005
me llevo la gloria porque sois unos camorristas, es lo que buscais!. Provocadores sois vosotros, lo de trolls no lo sé porque no os he visto la cara... todavía!
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
11 mar 2005
me llevo la gloria porque sois unos camorristas, es lo que buscais!. Provocadores sois vosotros, lo de trolls no lo sé porque no os he visto la cara... todavía!
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
11 mar 2005
me llevo la gloria porque sois unos camorristas, es lo que buscais!. Provocadores sois vosotros, lo de trolls no lo sé porque no os he visto la cara... todavía!
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
11 mar 2005
me llevo la gloria porque sois unos camorristas, es lo que buscais!. Provocadores sois vosotros, lo de trolls no lo sé porque no os he visto la cara... todavía!
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
11 mar 2005
Reconec que pot ser tens raó PICHI, t'interpretat malament i no te he volgut entendre abans.Ho sento, jo soc dels que li agrada solucionar les coses parlant. De veritat, ho sento. Si vols encara parlar del tema, ho farè gustosament.
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
11 mar 2005
Bé, veig que es comença a veure una mica de seny... si l'únic que cal és bona voluntat per entendre que no tots pensem igual, que seria un foro sense diferents opinions? Molt aburrit.. no?

Salutacions a tots! Respecte! i Bon cap de setmana!
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
11 mar 2005
(per cert, aixo de que refrescant la pàgina es repeteixin els misatges, li haurieu de dir al webmaster del foro perque ho controli)
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
12 mar 2005
No sé pq peo creo que alguien se ha hecho pasar por TX, me parece muy raro tanta disculpa...
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
12 mar 2005
Si, es facil hacerte pasar por quien quieras, en estos foritos que no tienes que estar registrado ni nada....A saber quien soy,yo?!
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
21 mar 2005
SOU UNS CABRONS
Re: Aquest matí s'ha ocupat l'oficina de Novartis a Barcelona
31 jul 2005
Acabo de leer los mensajes del foro. Este tal Pichi (& cia) dan miedo. Me sentiría muy seguro si supiera que no llegan a la veintena..
Sindicato Sindicat