Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
Protagonisme sectari de la esquerra independentista a la manifestació del 8 de març
08 mar 2005
Així no és lluita per la independència
Avui ha ocurregut fets greus a la manifestació del 8 de març celebrada a Barcelona (19h Pl.Universitat).

El bloc de l'esquerra indepedentista (Endavant, MDT, Maulets, Alternativa Estel...) s'ha aturat al carrer Pelai durant més de mitja hora per tal de trencar la manifestació en dos i separar-se de la pancarta oficial. Segons les explicacions que donaven, volien separar-se d'una "manifestació institucional" i volien convertir en alternativa el seu bloc amb el lema "Recuperem el 8 de març". Molta gent que anava rere d'aquest bloc i que han estat treballant durant tot l'any en la Comissió 8 de març (la convocadora de la mani) s'han vist convertits en "alternatius" de forma inesperada.

Al arribar a St.Jaume la pancarta oficial unitària i els blocs de ICV i ERC (aquests per cert, portant banderes del seu partit quan a la organització s'havia demanat que sobretot nomès es fes bandera d'organitzacions purament feministes i on la majoria de portadors de banderes eren tios, fet inèdit en un 8 de març) s'ha procedit a fer la lectura del manifest, criticant la violència sexista, el sistema capitalista i la manca de iniciativa dels polítics per solucionar el problema. Per finalitzar, s'ha demanat un minut de silenci en memòria de totes les dones mortes per culpa de la violència masclista. En aquest moment feia entrada el bloc "alternatiu" cridant consignes com "recuperem el 8 de març" i trecant el minut de silenci. La portanveu de la comissió 8 de març ha agafat el micròfon i ha cridat les consignes "alternatives": "Feminisme i revolució", "No volem ser com les dones del poder", etc.

Tal com s'havia pactat a les reunions de la Comissió del 8 de març, han pujat noies de la plataforma Transgènics fora per convocar a les mobilitzacions d'aquesta setmana contra la llei del govern català sobre transgenics (això en una suposada manifestació "institucional" on han brillat per la seva absència els polítics de renom i els càrrecs públics). Després d'això, seguint lo pactat a la assemblea de la comissió, s'ha donat per finalitzat la manifestació. Però llavors el bloc independentista ha pujat al escenari i ha obligat a la portaveu ha que tornessin a obrir el micròfon per llegir ells el seu propi manifest. La portaveu a intentat explicar-li que d'aixo no s'havia parlat res a l'assemblea però els crits de la majoria del públic, el de la mani "institucional", ha començat a cridar "que parlin, que parlin!", i han llegit el seu manifest, no sense abans nombrar les sigles de les organitzacions que el signaven (Endavant, Maulets, MDT, i altres), tot i que a la comissió es va pactar de no llegir cap sigla ni fer propaganda política sobre el escenari.

El manifest "alternatiu" estava prou bé, i ha estat aplaudit per la majoria del públic "institucional", tot i que nomès ha afegit que s'havia de celebrar el 8 de març cada dia, que les lleis dels governs no solucionen res i que "visca la revolució". Alguns xiulets de ERC potser.

En fi, una maniobra política per fer-se autobombo en una manifestació unitària saltant-se tot el respecte a l'assemblearisme que es soberà a la comissió 8 de març. En tot cas s'agrairia que el proper any mostrin aquest radicalisme a les assemblees de la comissió, que facin esmenes al manifest i que critiquin a les dones de la comissió (ja una mica grans després de més de 30 anys reunint-nos i preparant la manifestació del 8 de març) que s'han oblidat del caràcter transgesor i de rebeldia de la seva joventut. I si no volen pasar-s'hi, que convoquin altra manifestació a un altre lloc, que si volem animació infantil busquem a professionals.
______________________________

Per acabar, manifest de la comissió 8 de març i entitats que signen (totes molt "institucionals"):


DONES LLIURES PER SER I PER FER

Un any més celebrem el vuit de març, recordant totes les dones que al llarg de la història han fet camí cap a l’alliberament, i han treballat amb les feministes d’arreu que vivim i anem construint amb esperança i il·lusió un món millor per a totes i tots.

Pesa molt, és dolorós i és injust, viure la violència estructural del sistema capitalista i la violència contra les dones pròpia del patriarcat, i sabem que és difícil sortir del seu cercle. Portem temps analitzant aquests dos tipus de violència que es retroalimenten, perquè l’ordre patriarcal incideix en la violència estructural del sistema en detriment de les dones.

Per desgràcia coneixem totes les formes i manifestacions de la violència i podem fer-ne una llista inacabable: la de la pobresa, la de l’atur i la precarietat, la que es dirigeix contra la natura i la salut, la de la por, la de la guerra, la de la repressió, la de les relacions abusives, la de la coacció, la de la tortura, la de la violació, la de la mutilació, la dels maltractaments, la de l’assetjament sexual i laboral, la dels xantatges sentimentals, la del menyspreu i l’insult… totes exercides contra les dones individualment i col·lectivament, aquí i a tot el planeta.

Cada any, cada moment històric, té la seva concreció pel que fa a les necessitats i a les reivindicacions de les dones i cada 8 de març hem fet sentir la nostra veu exigint a les instàncies de poder els canvis legislatius, els recursos materials i personals… amb urgència. I volem especialment fer esment a l’exigència d’una societat lliure de violència contra les dones, al treball assalariat de qualitat, al reconeixement social del treball domèstic i de cura, i al desenvolupament de l’ordre mundial sense guerres. Certament cal que estiguem vigilants sobre aquests temes i molts d’altres, i que fem un seguiment de totes les mesures i propostes. La nostra exigència va més enllà, perquè també sabem que no només cal donar resposta a la urgència sinó que és essencial no perdre de vista el que és important. És important explicar que el nostre treball i reivindicació contra les discriminacions vers les dones passa per la construcció d’una societat diferent i no per l’equiparació de les dones al discurs i model masculí avui imperant.

Enfront de la violència contra les dones, violència que destrueix cossos, relacions i pràctiques encaminades a mantenir la vida, no hi ha llei que sigui capaç de donar valor al nostre sexe si les dones no som reconegudes socialment. Enfront de la violència contra les dones nosaltres hi posem la llibertat: la llibertat femenina per ser i per fer en la riquesa de la diferència i de la pluralitat. La llibertat de donar sentit al nostre “ser dona�. La llibertat de buscar qui som i què volem. La llibertat que necessita espais, espais de relacions i de pràctica entre dones per modificar el món existent, on sigui visible la nostra diferència. Només el reconeixement de les dones com a subjectes de ple dret respecte al nostre cos i a la nostra vida, respecte als nostres sentiments i pensaments i respecte a la nostra actuació pot aturar i fer fora la violència: en la nostra llibertat la violència no té espai. La llibertat és la nostra força.

Les feministes exigim ja un canvi de paradigma: cal posar, en el centre de la realitat personal i social, la vida i la llibertat de ser i de fer… volem viure com a dones lliures per ser i per fer … sense por, sense violència!

Visca el 8 de març!

Comissió 8 de Març - Barcelona, febrer 2005

Amb les adhesions de... (rebudes fins el 3/3/05)

Agenda de les Dones de Les Pumes; Associació de Dones Juristes; Associació de Dones La Frontissa; Associació de Dones per a la Reinserció Laboral, SURT; Associació de Dones Periodistes de Catalunya; Associació de Mitjans de Comunicació Local (AMCL); Associació Feminista de Catalunya; Associació Independent Dones de Catalunya; Associació per a Joves TEB; Atenea, Dones de Sant Cugat; Ateneu La Torna (Gràcia); Ateneu Obert de la Dona – Banyoles; Avalon Iniciatives; Ca la Dona; Caps, Programa salut i qualitat de vida; Casal Popular LA TRACA (Cardedeu); Centre de Cultura de les Dones Francesca Bonnemaison; Col·lectiu per a la Dona Jove Gioconda Belli de CJC-Joventut Comunista; Col·lectiu 8 de Març d’Alcoi i del Comtat; Comissió d’Alliberament de la Dona-Lina Odena (Partit dels Comunistes de Catalunya); Comissió de Dones de Justícia i Pau; Consell de la Joventut de Barcelona; Consell Nacional de Dones d'Espanya; Coordinadora Antirepresiva de Gràcia; Coordinadora de Dones del Vallès; Coordinadora Popular de Festes (CPF); Creación Positiva; Dones amb Iniciativa; Dones d’Igualada; Dones del 36; Dones i Treballs; Dones Joves de Catalunya; Dones Llibertàries; Dones d’EuiA; Dones X Dones; Dones per una altra Europa; Dones PSUC VIU; El Safareig; Els Verds-Esquerra Ecologista; Endavant Garraf; Espai de Dones de Pangea; Federació d’Associacions de Dones de l’Anoia; Federació de Dones de Catalunya per la Igualtat; Grup de Dones de Cubelles LA FITA; Grup de Dones Font de la Guatlla; Grup de Dones Òvul (Rubí); Grup de Lesbianes Feministes; Grup Feminista de Ponent (Lleida); Història Oral de Ca la Dona; Homes i Dones junts per la igualtat i contra la violència de gènere; Joves Comunistes del PSUC; La Marxa; Les Grans; Les Webis; Lobby de Dones de Catalunya; Plataforma unitària contra les Violències de Gènere; Plataforma de Dones de Blanes; Plataforma Catalana de Suport al Lobby Europeu de Dones; Ravalnet, la xarxa ciutadana del Raval; Regidoria de Benestar Social i Cultura de l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca (Alt Penedès); Red Europea de Mujeres Periodistas; Secció de Psicologia de la Dona del COPC; Secretaria d'Ensenyament de la CGT; Secretaria de la Dona de CCOO Catalunya; Secretaria de la Dona d’ Esquerra Republicana de Catalunya; Secretaria de la Dona de la IAC; Secretaria de la Dona de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya; Secretaria de la Dona USTEC.STEs; Secretaria de Polítiques de les Dones del PSC; Serveis a empreses i entitats Mir; Tamaia, Associació de Dones contra la Violència Familiar; 39 y más; Vocalia de Dones de l’AV de Rocafonda; Xarxa de Dones per la Salut; Xarxa Feminista de Catalunya; i les adhesions individuals de....Lucía Artazcoz; Pepa Badell
Mira també:
http://www.vuitdemars.org/noticies.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Protagonisme sectari de la esquerra independentista a la manifestació del 8 de març
08 mar 2005
A MI NO EM SEMBLA TAN GREU!!

Només crec, que s'han volgut diferenciar de vosaltres, i que elles, portaven una altre manera de manifestar-se, iagualment leguitima esclar, pero amb molta mes "animació", musiqueta,... Crec que ha estat molt mes interesant, i que sense elles, vosaltres no tindrieu molt a dir no creus?

Pero bueno crec que aixó no es l'important, lo important de veritat, es lluitar per que no siguem discriminades, perque tots els dies siguin el 8 de març, i per les nostres llibertats!! crec que aixó no s'ha d'oblidar!

Visca la revolució femenina!!!!!!
Re: Protagonisme sectari de la esquerra independentista a la manifestació del 8 de març
08 mar 2005
Bé, hem de lluitar contra la desigualtat i els maltractaments, però perquè no ho fem també,i sobretot, des de l'arrel, és a dir, acabant amb la relació de poder (desigualtat) adult-infant, ja que aquest està en situació de total vulnerabilitat a causa de la seva depèndencia psicoafectiva i material.
Hi ha molts més maltractaments a infants, però emmascarats "d'educació"( càstigs, abandonaments, privació afectiva, "cachetes", rebuig, indiferència...) L'autèntica revolució serà aquella que acabi amb tota relació de poder, origen de totes les desigualtats.
Els infants (les nenes més) són els més oprimits entre els oprimits.
8 de Març, propietat privada?
08 mar 2005
només dir que l'única sectària aquí és la primera que signa com a 'feminista'.
dir que el bloc 'alternatiu' era de l'esquerra independentista és mentir a consciència per difamar i carregar, com sempre.
en el bloc, a part de les organitzacions independentistes (les que tu esmentes, més la CAJEI i la CEPC, que t'has deixat), tb hi havia col·lectius de dones que, oh, casualment, t'ha deixat (bé, potser és q ni ho sabies ni t'importava una santa merda, i ja t'estava bé la teva ignorància per poder criticar destructivament). com deia, hi havia els següents col·lectius: Justa Revolta (Sabadell), Dolça Lluita (UAB), La Fàbrica Roja (Poblenou), Dones del Sac (Terrassa), Grup de Lesbianes Feministes, Columna Clitoriana (Manresa), La Bombeta (Arbúcies). ÉS ARA IGUAL DE SECTARI? ui, potser ja no s'ajusta als teus esquemes... què faràs, ara???

d'altra banda, pel que fa a com expliques que ha anat tot, diguéssim que tens un postgrau en manipulació informativa (és a dir, omitir, tergiversar, i donar opinió per la cara). el tall al carrer Ferran era per poder fer una performance i llegir el manifest (no estava previst pujar a l'escenari, i per això s'havia pensat així). no era cap maniobra per fer veure que hi havia més gent.

sobre el minut del silenci, a veure, jo diria que quan he entrat a la plaça la dona estava parlant... potser m'erro, pot ser, sí.. però diria q no s'ha trencat el minut de silenci (espero més opinions, per contrastar).

sobre allò que dius que aqstes 'radicals' vagin a les assemblees i facin esmenes, et diré, pel que sé de fonts directes, q es va fer l'any passat. però va ser precisament per això, al veure que hi havia coses intocables dins aqsta superplataforma que t'hi cagues (com el fet d'associar dones a pau , pacifisme, i altres pamplines), entre moltes altres coses, el que va fer que moltes dones i col·lectius de dones veiessin la necessitat de crear qlcom nou. o sigui, q no és q els hagi picat enguany de fer això, passant de tothom, com tu pretens fer entendre, sinó que van intentar aportar el seu punt de vista, i es van trobar amb un espai perfectament delimitat, tancat i que no baixava del feminisme institucional (i sí, s'ha de dir així des del mateix moment en què la socialdemocràcia s'ha volgut apoderar del discurs feminista de classe). o és que potser no podrà ningú ara articular un discurs i una mani més enllà del ritual de cada any?

bé, i em sembla que no em deixo res. a part de dir que si bé sí que érem un grup majoritàriament jove, n'hi havia que no ho eren tant. no volguem estigmatitzar (pq a part, estàs fent servir 'jove' en el sentit despectiu del sistema, com a sinònim de rabieta i coses d'aqstes... doncs ho sento, em sembla q a la majoria no se'ns passaran les ànsies revolucionàries com l'acné.. o com se't van passar a tu).

finalment, si em permeteu el gran diferencial qualitatiu, diria que igual q a molts homes els fot que les dones vagin esgarrapant molt lentament els seus drets, hi ha qui tpc pot assumir que algú altre li pugi 'per sota' i li qüestioni la seva rutina de processó i discurs.

en fi, q la crítica constructiva és molt bona, molt més q no pas voler tirar merda inventada sobre un subjecte col·lectiu inventat, estigamtitzat i amb clar component ideològic!!

apa, salut!
i recordeu, cada dia és 8 de Març!!

pd: sisplau, demano a la gent d'IMC-BCN q esborri el comentari del feixista d'unc33
Re: Protagonisme sectari de la esquerra independentista a la manifestació del 8 de març
08 mar 2005
fora els fatxes del MPC. contra el patriarcat, acció directa!
La emanicipació de l'ésser humà passa per l'emanipació de la dona del sistema de dominació capitalista. ENDAVANT!
Re: Protagonisme sectari de la esquerra independentista a la manifestació del 8 de març
09 mar 2005
patètic lo dels indepes, així no aneu enlloc
Re: Protagonisme sectari de la esquerra independentista a la manifestació del 8 de març
09 mar 2005
1.-No eren només indepes, ni molt menys. Dir això potser és una bona estratègia per a deslegitimar-les als ulls d'una part del públic d'IMC-BCN, però és faltar a la veritat.

2.-Potser hi va haver coses que no es van fer bé.

3.-De tota manera, les "institucionals" heu de començar a assumir que hi ha una nova generació de dones que segurament superaran el marc que us heu delimitat a partir de la vostra institucionalització i no és fent el manifest una miqueta més radicalet com es soluciona això. en lloc de sentir-vos ofeses per unes pràctiques que desborden la ritualització excessiva d'un 8 de Març que ha esdevingut inocu, celebreu que la flama segueix encesa i que una nova generació agafa protagonisme.
Re: Protagonisme sectari de la esquerra independentista a la manifestació del 8 de març
09 mar 2005
si la nova generació sou vosaltres (els grupuscles indepes més sectaris) i les vostres noves pràctiques son desmuntar els actes als que participeu, passant del que s'ha decidit en assemblea, quin futur més negre ens espera!
Re: Protagonisme sectari de la esquerra independentista a la manifestació del 8 de març
09 mar 2005
I com es va convocar aquesta mani alternativa? Com es van posar en contacte els grups alternatius? Pq crec que hi falta mola gent dels moviments socials que s'hi sumaria, ja que per lo que veig tots els grups esmentats són de l'òrbita independentista.

Està molt bé la reivindicació, però les formes no van ser les correctes, la protesta no va quedar clara i va semblar una mostra de radicalisme una mica infantil.
Re: Protagonisme sectari de la esquerra independentista a la manifestació del 8 de març
09 mar 2005
NO nazis.jpg
UNC33 NAZI DE MERDA FOT EL CAMP.
Re: Protagonisme sectari de la esquerra independentista a la manifestació del 8 de març
09 mar 2005
Mentiu descaradament, ja sigui perque no coneixeu la realitat del bloc "NO-constitucional" de la mani d'ahir i ho critiqueu des de fora, o bé perqué teniu una clara voluntat de manipular la veritat. És clar que hi havien indepes a l'esmentat bloc, però NO tothom (o totdon) ho era! ja s'ha dit que hi havia col·lectius com Justa Revolta, Dolça Lluita, etc... Comparteixo la idea que a vegades des d'algun sector de l'esquerra independentista s'ha actuat de forma errònea (al meu parer) intentant cercar protagonisme quan no era el moment adient, però aquest no va ser el cas d'ahir en absolut! El bloc no va ser res més que format per tot aquell grup de gent i col·lectius amb voluntat d'anar més enllà, tant en discurs com en acció, que el bloc "institucional". Res més que això, el que passa és que sembla que alguna gent, quan veu un parell d'estelades a una manifestació, té l'extranya afició d'etiquetar i escupir, ja d'entrada, comentaris despectius, sense entrar a valorar res més.

Volgueu o no, ja és aquí i res no podeu fer...RENOVACIÓ GENERACIONAL
Re: Protagonisme mediatic de la esquerra parlamentaria a la manifestació del 8 de març
09 mar 2005
que quedi clar
Re: Protagonisme sectari de la esquerra independentista a la manifestació del 8 de març
09 mar 2005
si, queda clar com manipuleu les coses al vostre gust

aneu a cagar a la platja, en comptes de rebentar manifestacions unitàries
Re: Protagonisme sectari de la esquerra independentista a la manifestació del 8 de març
09 mar 2005
que se sapiga :: el pp es més feminista que totes vosaltres juntes.
Re: Protagonisme sectari de la esquerra independentista a la manifestació del 8 de març
09 mar 2005
Ahir una part de la mani ens vam aturar uns minuts a la Rambla i al carrer Ferran per fer una acció i una performance que havien programat diversos grups de dones, no un "bloc de l'esquerra independentista".

Vam arribar a la plaça Sant Jaume cridant consignes, com havíem fet durant tot el trajecte. A mi em va sorprendre que es llegís el manifest sense esperar que tota la mani hagués arribat a la plaça. Quan vaig arribar, no vaig tenir la impressió que s'estigués fent un minut de silenci; si ho hagués pensat, hauria deixat de cridar.

Alguns dels grups de dones que anaven a la darrera part de la manifestació l'any pasat van participar en la Comissió 8 de Març i es van trobar que, a petició dels sindicats dits "majoritaris" i d'alguns partit del govern, del manifest que s'havia consensuat a la Comissió es va retirar un punt en què es feia una lleu crítica al Fòrum 2004, sense que aquest canvi es consultés a tota la Comissió, ni tampoc als grups que ja havien signat el manifest, que simplement van ser informats del que havia decidit una part de la Comissió. Crec que això explica bastant per què hi ha grups que enguany han preferit no participar en la Comissió. Això no treu el reconeixement a la tasca que ha fet i fa la Comissió 8 de Març.

Si hi ha un escenari i uns micros pagats amb fons públics, no veig cap problema perquè puguin ser utilitzats per les diverses convocatòries que es fan pel 8 de març.

I deixant de banda, aquestes puntualitzacions, em sembla molt positiu que a la mani d'ahir hi hagués tanta gent i que aglutinés posicions diferents, i m'hauria semblat una llàstima que s'haguessin fet dues manis. Entenc que la situacions que es van anar produint ens desconcertessin a moltes i fessin mal a algunes dones, però crec que això es pot resoldre establint ponts entre tots els grups de dones, en una relació de respecte mutu. No podem pensar "si volen que vinguin".
Re: Protagonisme sectari de la esquerra independentista a la manifestació del 8 de març
09 mar 2005
per a un: Sí, queda clar que sempre són uns els "rebentadors" i altres els "rebentats". Si anar al darrera d'una manifestació, fer una acció i llegir un altre manifest, diferent de l'institucional significa "rebentar" una manifestació, mere meva! Només us queda dir que lo d'ahir també són coaccions, amenaces a la llibertat i terrorisme de baixa intensitat.
Apa doncs, a seguir rebent subvencions!
Re: Protagonisme sectari de la esquerra independentista a la manifestació del 8 de març
09 mar 2005
Les crítiques fan bastanta pena i no s'aguanten per enlloc.
La veritat està totalment manipulada.

Feu realment pena criticant d'aquesta manera
Re: Protagonisme sectari de la esquerra independentista a la manifestació del 8 de març
09 mar 2005
Crec que les coses pel seu nom, i a tu et pot agradar o no la coordinació d'entitats per preparar la mani, les seves accions, i el seu manifest d'una altra manera i al marge de la comissió clàssica, d'això no en vull parlar. El que queda clar és la voluntat de critica, de tirar merda sobre un moviment polític que dia a dia va madurant i en les diferents maneres de ser, és present a les viles i barris, als llocs de treball,als instituts i universitats... i que s'autoanomena Esquerra Independentista. Ja sé que som car de canó de la criminalització, per això em sembla molt llastimós que perquè hi hagin en la comissió "no institucional" força organitzacions de l'EI (MDT,AE,CEPC,...)intentis cridar l'atenció i relacionar-nos en la pràctica del sectarisme polític, perquè saps que malauradament hi ha una gent suposadament d'esquerres que no tolera el nostra posició pel que fa el tema nacional.
Re: Protagonisme sectari de la esquerra independentista a la manifestació del 8 de març
09 mar 2005
Si fossiu mínimament leninistes haguessiu treballat dins la comissió "institucional", mostrant les seves contradiccions, treballant doncs en un marc més ampli, amb pretensió d'esdevenir de masses. Llavors haurieu pogut assolir una certa hegemonia dins de la pluralitat que constitueix el moviment feminista.

Però vosaltres no sou leninistes sinó sectaris i esquerranosos. Per que per vosaltres ser leninistes és citar, descontextualitzant, les solucions concretes que van aplicar els boltxevics a la urss...

I demostreu cada dia com l'esquerranisme és la malaltia infantil del comunisme, malaltia propia de petit burgesos. Doncs la gran majoria de vosaltres quan madureu deixeu la militancia (em remeto a la història de l'independentisme des dels 80's)

I direu que és la repressió? Ah, és que a Euskal Herria no hi ha repressió!!
Re: Protagonisme sectari de la esquerra independentista a la manifestació del 8 de març
09 mar 2005
jo hi vaig veure-hi molts tius i en veig molts per aqui parlant de què si i que no..., no se...
Re: Protagonisme sectari de la esquerra independentista a la manifestació del 8 de març
09 mar 2005
en la una i l'altra i aqui, vull dir
Re: Protagonisme sectari de la esquerra independentista a la manifestació del 8 de març
10 mar 2005
Doncs, jo que cada any he anat a la mani, no he pogut anar per culpa de la grip, però encara que no parlaré sobre el com va anar la història perquè no hi era, si parlaré sobre els supossats grups no independentistes que van participar a la mani. Sóc del Vallès, com diu el meu sobrenom de Sabadell, i Justa Revolta són més indepes que feministes,així que si la resta de grups eren com elles ja sabem com va la cossa. Elles funcionen, o almenys fins ara han funcionat així, com a corretja de transmissió del que es diu l'àmbit independentista. Si que és veritat que part del moviment feminista ha estat cooptat per les institucions, però som les dones les que hem de portar el timó d'aquest moviment perquè no s'institucionalitzi, no un grup d'homes, que a més a més, reprodueixen,la seva major part els rols patriarcals.Amb això, no vull menysprear als homes, que se m'entengui, igual que la classe treballadora no ha de delegar en gent aliena a la classe la seva lluita, nosaltres, les dones, no podem deixar aquesta lluita, l'antipatriarcal, als homes, nosaltres hem de ser les protagonistes en aquest sentit.
Re: Protagonisme sectari de la esquerra independentista a la manifestació del 8 de març
10 mar 2005
Pel que veig la majoria de les respostes són mascletàs. La unitat del moviment feminista havia estat sempre per sobre de tot, el supossat bloc independentista els hauríem (de fet hi havien més homes que dones) volgut veure en la preparació del 8 de març, cap dels grups signants del manifest (que de fet el podria haver fet, assumit i signat qualsevol de les que erem a la mani)i anys enrere també. Porto molts anys al feminisme i també sóc indepe i no em sento representada pel trencament. Aquest conflicte té forma de patriarcat!
El feminisme és revolució!
Visca la Lluita feminista
Re: Protagonisme sectari de la esquerra independentista a la manifestació del 8 de març
10 mar 2005
igual que els reformistes i l'exesquerra venuda i gestora del sistema no té cap dret a exigir la titularitat sobre el 1er de maig, tampoc no la tenen el 8 de març, i em sembla molt sa que la gent més jove s'autoorganitzi al marge, anar de bracet amb segons qui hauria de fer més mal que el fet que hi hagi grups que vulguin fer la seva reivindicació diferenciada unint feminisme i anticapitalisme.

Endavant amb la lluita feminista
Re: Protagonisme sectari de la esquerra independentista a la manifestació del 8 de març
10 mar 2005
aquesta última intervenció ha estat força patètica, digue-s'ho a la cara això a moltes de les organitzacions que convocaven

i això de que va ser la gent més jove... qué més voldrien alguns popes de l'independentisme que tota la joventut estigués encuadrada a les seves files, si bé si que és una militància de joventut (perque per anar de radicalillu amb 4 consignes ja fas... però tard o dora es creix), representeu a un sector de la joventut, que potser enganxa molts cartells (d'on treieu la pasta? em pregunto a vegades) i a les manifes du l'estelada ben alt, però a l'hora de la veritat ja s'ha vist, a rebentar actes...

apa, salut i endavant amb les dones que lluiten (però no entre elles)
Sindicato Sindicat