Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
Segur que no ets masclista?
08 mar 2005
(8 març) SEGUR QUE NO ETS MASCLISTA?

UNA MICA DE MASCLISME SUBTIL A LA FEINA.· NO SOM âMAQUESâ?, NI âREINESâ?, NI âNENAâ?, NI âCHATESâ?, NI AVUI ESTEM âMÃS SEXISâ?... Si als teus companys de feina homes no els fas cap referència al seu aspecte físic i a la seva aparença... omet aquestes observacions a les teves companyes dones.

· MIRAâM ALS ULLS... O sigui, pam i mig més amunt dâon estàs mirant ara.

· SI NOMÃS âAJUDESâ? A CASA, PROBABLEMENT ETS INJUST. Els que diuen que a casa âajudenâ? amb les criatures, fregant els plats... assumeixen que el gruix de la feina lâhan de fer elles.

· NO ASSUMEIXIS QUE SOM MÃS TEMPERAMENTALS, NI MÃS SENSIBLES... Molt comprensiu, home... Fins i tot si això sâarriba a demostrar, tâagrairíem que no ens tractessis com a dèbils mentals. Tranquil, si el teu tracte amb la gent és dur quotidianament, pots continuar sent igual de bèstia amb nosaltres... no ens posarem a plorar.

· âNO, ÃS QUE ESTà AMB LA REGLAâ?: Millor que no parlem de pujades i baixades hormonals, perquè vosaltres també en teniu (cícliques, també). Deixa estar la falsa empatia, si us plau (a més, no aconseguiràs entendreâns mai).

· âNO, ÃS QUE ESTà MAL FOLL...â?: Sense comentaris. I tu? Com vas de sexe? No us afecta més que a nosaltres lâabstinència?

· PENSES QUE AVUI MâHE ARREGLAT PER CRIDAR LâATENCIÃ? Pot ser que la teva companya de despatx no sâhagi maquillat o arreglat els cabells només per a que li tiris els trastos. Potser tracta dâaixecar-se lâautoestima. Potser ha quedat després de la feina.

· NO VOLEM TRACTE PREFERENT NI TAMPOC QUE ENS OBLIGUIS A SER MÃS DEPREDADORES QUE VOSALTRES. Aplicaât un vel de la ignorància pel que fa al gènere, sense tenir en compte si ha parlat una ânenaâ? o un home. Escolta el que hem de dir, i si has de tenir alguna variable sociodemogràfica present, pensa més aviat en classe o en edat.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Segur que no ets masclista?
08 mar 2005
i a més no tens perquè generalitzar de manera que faltes al respecte a la gent que intenta no ser sexista.
Re: Segur que no ets masclista?
08 mar 2005
si jo fos dona em faria vergonya que un text així pretengues defensar-me en un dia com aquest. patètic, masclista, feminista (tot es el mateix)... en fi: topics, topics i mes topics que fan un flac favor a la lluita per la igualtat de sexes.
Re: Segur que no ets masclista?
08 mar 2005
ser masclista i ser feminista ve a ser el mateix. si una dona t'engega una pinya i dspres li vols tornar el kop t diu k no li peguis, k a veure si tens kollons a pegar una dona! aixo s el mateix k la violencia de genere pero psicologicament! no se k s pitjor francament...
jo em decanto per tenirlos a tots i totes per kolegues iguals ls uns k ls altres i prou!
Re: Segur que no ets masclista?
08 mar 2005
Em sembla k na bakunin té raò. Aquests i d'altres tòpics molta gent els ha incorporat com a una rutina, fruit de la tradició masclista (gairebé misogena en alguns casos...) de la societat en que vivim.
És una herència cultural nefasta que cal enterrar, essent els primers nosaltres els qui acabem amb aquestes actituts.
Espero que quan marxem a la manifestació no deixem els plats perquè els fregui una altra!
Re: Segur que no ets masclista?
08 mar 2005
gay tienes razon, pero superar estos topicos ya es un buen camino d entrada. y como mujer trabajadora, no me siento ofendida por estos puntos, mas bien triste d q sean tan cotidianos y reales.
Re: Segur que no ets masclista?
08 mar 2005
La verdad es que no podías haber colgado un texto en un tono más macho-dicta-stereotipador para defender lo contrario: que si no mires akí, que si no asumas esto y aquello (com si no hi hagués cap diferència gen-èrica), que si te calles con lo de la regla (ahora va a resultar que no afecta para nada)... que si la autoestima de maquillarse y arreglarse los pelos...) ostia... espero que durante el año que queda te curres un texto un poco más elaborado para el prox. 8 de març...


, a parte de que por respeto podrías hablar por ti misma en vez de erigirte en portavoz, quizás haya mujeres que discrepen de algunos puntos...y no por ello són menos mujeres, o menos luchadoras, o menos nada.
Re: Segur que no ets masclista?
08 mar 2005
claro, ya se notaba que no era un trabajo de 3 años de psico-socio-etclogía, pero se puede provocar de muchas maneras una reflexión, no hace falta caer en nostras y vosotros, en no ens entendreu mai, y ese tono. De hecho, se supone que se sabe, estamos hablando de dinámicas, ideas, frases muy instaladas en "ambos sexos" y para muestra:


· MIRA’M ALS ULLS... O sigui, pam i mig més amunt d’on estàs mirant ara.

vs

Pot ser que la teva companya de despatx no s’hagi maquillat o arreglat els cabells només per a que li tiris els trastos. Potser tracta d’aixecar-se l’autoestima. Potser ha quedat després de la feina.
Re: Segur que no ets masclista?
08 mar 2005
Uag! Crec no representar a ningú, no es tracta de cap manifest ni de cap reflexió "sesuda". Es tracta de petits, subtils, trets de sexisme presents -ho hem palesat- en àmbits intel.lectuals on "es suposa" que ha estat erradicada la falocràcia.
És en aquests àmbits on la falsa empatia i una mena de pseudofeminisme de la diferència -meclats amb els tòpics de tota la vida- contribueixen a crear el famós sostre de vidre que ens aixafa.
El sexisme sagnant, les injustícies socials cap a la dona, van des dels assassinats als acomiadaments per embaràs, ja ho sabem tots. Aquests quatre tòpics -amb què només espero fer reflexionar un parell de persones que creuen que són políticament correctes- van darrera de tot això. I sí, company, si tingués més temps , m'hagués currat un text molt més treballat i profund, però tampoc era el cas. Ja es tractava una mica d'enfocar frívolament el vessant més frívol d'un problema greu amb cares molt més amargues.

Tot plegat, esperant que aviat no calgui cel.lebrar el 8 de març i n'hi hagi prou amb l'1 de maig. salut.
Re: Segur que no ets masclista?
08 mar 2005
doncs mira si no fas cap d'aquestes coses, o en el cas invers, no t'hi has trobat, doncs has tingut sort. El que sovint ocorre és que moltes d'aquestes coses tant"subtils"(i a vegades no tant)passen i passen i ni tan sols les veiem. Si es dóna el cas en que les veiem sovint s'ha d'aguantar, encara, comentaris al respecte com: no serà tant, això són tòpics que aquí no passen, i les dones també tal i qual... ai...sempre buscant conflictes i un llarg etc...
Ja estaria bé ja que aquestes notícies hi fossin més sovint. Almenys es faria visible el que encara queda amagat, que encara és molt.
I si algun d'aquests punts és massa personal, o potser desencertat a ulls d'algú, doncs que vagi per tots aquells punts que encara falten a la llista.
I ja per acabar, almenys ens ha servit per reflexionar-hi una mica,no?
Re: Segur que no ets masclista?
08 mar 2005
Tot això em sembla molt bé. Em considero una persona (més igual home o dona!!) antisexista i antipatriarcal. Però possats a caure en la generalització fàcil, barata i topicista, podríem demanar que les noies....

Tampoc mirèssin MAI el cos dels nois, nomès als ulls.

Eliminem paraules com rei, maco,...

.......
Re: Segur que no ets masclista?
08 mar 2005
Jo 1 er de tot vaig Ser Famella dins la matriu de la meu Mare fins que s´em va afeixir 1 (Un Sol)Cromossoma que em va "fer home".
La Dona ÃS. L´Homes es FÃ?.
L´Home és Primáriament una Dona amb UN cromosoma afeixit.
Aquest Cromossoma afeixit Massa Sovint és Molt "mal parit" per aixó soc (Utopistament?)
PRO-MATRIARCAT.

(Espero no em censurin per dir "mal parit", no sé si está ala llista del que no es pot dir...)
Re: Segur que no ets masclista?
08 mar 2005
no ser masclista va molt més enllà d'aquest manat de tòpics certs però escapçats
Re: Segur que no ets masclista?
08 mar 2005
segur que no ets gilipollas????
Re: Segur que no ets masclista?
08 mar 2005
dons jo soc home i a mi si que m'agradaria que em tiressin els trastos. També m'agradaria que em diguessin maco, que una dona (a ser possible tambe maca) per exemple em digués sense complexes: "coll quins musculs que tens!, la titola també deu ser de campeonat!"

Jo no vull que els homes ens tornem com diu bakunin que ens hem de tornar, jo el que vull es que les dones perdin les manies i s'atreveixin a expresar la seva líbido en qualsevol àmbit, no solsament a les discoteques o en els sopars d'empresa amb els directius.

No us heu d'alliberar dels estigmes que us posen mitjançant el retraiment descarat (terme inventat per mi) sino mitjançant el descarament elegant, en altres paraules, no heu de sentirvos ofeses per el sexisme sino aprofitarvos d'ell per jugar les vostres cartes d'igual a igual.

Si un home gilipolles us critica que aneu provocant perque porteu un escot potent vosaltres enlloc de sentirvos ofeses com si fossiu unes monjes pecadores, el que heu de fer es dirli al pavu aquest alguna cosa aixi com: "xupam la poma si t'agrado i si no t'agrado t'aguantes, bocamoll. Quda entès? Segueix treballant i la proxima vegada que et fixis amb els meus pits, si m'has de dir algo, digam-ho amb més elegancia, so capullu"
Re: Segur que no ets masclista?
09 mar 2005
Jo crec que el pitjor masclisme es EL DE LES PROPIES DONES que ho assumeixen. Aquest es el mes trist i el MES EFECTIU per als masclistes, pero tambe el mes abundant. Si no hi hagues tanta idiota solta, les ties que realment tenen consciencia ho tindrien mes facil.
Re: Segur que no ets masclista?
09 mar 2005
La mujer tiene miedo de la violencia del hombre, igual que el hombre tiene miedo de la mujer sin miedo.
El masclisme mata i el feminisme exclou. Intenteu trobar un entremig on predomini el respecte.
CADA DIA ÉS 8 DE MARÇ
Sindicat