Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Signa per la música en valencià
08 mar 2005
Després de l'éxit de les mobilitzacions, continua la campanya de signatures per la música en valencià. Participa!
Manifest

Les persones i grups sotasignants d’aquest escrit

–músics, autors, intèrprets, gestors culturals, associacions i altres col•lectius, així com públic en general:

MANIFESTEM


1.- La nostra més enèrgica protesta per la pràcticament nul•la presència en la ràdio i televisió pública de les produccions musicals i els artistes que s’expressen en valencià.

2.- Volem recordar, una vegada més, l’obligació –Llei de creació de RTVV, Estatut d’Autonomia, Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià- que el poder públic té de promoure la nostra llengua en tots els àmbits d’ús per tal de contribuir a impulsar un espai públic que estimule la indústria cultural i facilite la difusió dels nostres autors i intèrprets.

3.- L’absència de lideratge de Radio 9 i Canal 9 en aquest sentit (fins i tot les accions contràries), i la desatenció de RNE i TVE C.V., impedeixen que, tant el públic en general com els programadors culturals dels nostres pobles i ciutats, puguen conèixer i valorar el treball que realitzen els músics i cantants en valencià, tot obligant a esforços que serien innecessaris en una situació de normalitat, i dificultant, si més no, i, fins i tot, ocultant, aquest treball de difusió que realitzem de manera independent.

4.- Entenem, per tot això, que els mitjans públics valencians s’han desacreditat davant la societat en abandonar la seua responsabilitat com a instruments difusors i potenciadors de la indústria cultural valenciana.

5.- Finalment, reclamem un tracte normal al treball dels nostres artistes i demanem a tots aquells i aquelles que treballen per estendre i normalitzar la nostra llengua en tots els àmbits que exigesquen a les institucions públiques l’atenció que mereixen les produccions musicals en valencià.
Mira també:
http://www.lavanc.org/signa/
http://www.musicaenvalencia.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat