Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: educació i societat
Vaga d'estudiants 10 de març
08 mar 2005
Vaga d'estudiants valencians contra la política educativa del PP
hojaSE_valencia_barracons[1].pdf
hojaSE_valencia_barracons[1].pdf (201,52 KiB)
Menys ‘barracons’, millor educació!
Vaga d'estudiants valencians el 10 de març

La política de retalls a l'ensenyament públic, any rere any, està provocant una situació límit. La Generalitat del PP ha aconseguit que el País Valencià siga la comunitat amb més barracons de tot l'Estat. Falten professors i mitjans, es construeixen instal·lacions de mala qualitat, es retallen grups fins i tot havent-hi demanda suficient (60 instituts, només a la província de València, van haver de reduir els grups per a aquest curs… per a alegria dels propietaris de la concertada). Quan hi ha protestes es calmen amb promeses que no són més que mentides. Però abans s'agafa a un mentider que a un coix…

El PP, que tant parla de defensar els interessos valencians, ens tracta amb menyspreu. Per a ells només som negoci, ja que són ells i els seus amics (incloent els caps de l'Església) els que es lucren convertint als centres públics en ghettos i subvencionant als seus centres privats. Dos exemples. A principis de desembre el temporal va destrossar completament el pati de l'IES St. Joan Bosco d'Ontinyent, i quan els estudiants van tornar del nadal continuava en idèntic estat. L'IES Núm. 4 de Mislata es va inaugurar fa sis mesos i ja està que cau: no es poden obrir les finestres, ni usar els banys ni els endolls; a això se li diu vendre un burro com a moto nova! Problemes d'aquest tipus són generalitzats i han portat a mobilitzacions a Alacant, Canals, Xest, Paiporta i moltes altres localitats. Els directors han denunciat repetides vegades el retall, any rere any, del pressupost de funcionament, i la tardança infinita en reparacions. En aquests moments els estudiants del Lluís Vives, St. Vicent Ferrer i El Cabanyal de València, i de l'IES de Monserrat, estan en lluita. La Conselleria fins i tot ha permès el tall de la llum al Lluís Vives, per impagament!, mentre manté durant anys a 600 estudiants d’El Cabanyal en uns barracons ben batejats com Guantánamo.


Ja basta! Els companys de Lluís Vives o El Cabanyal ens marquen el camí: la mobilització. Però no lluitarem institut a institut, ni anem a acontentar-nos que ens prometen un poquet més de diners o un nou institut que estarà acabat en quatre anys. No, lluitarem tots junts, i per acabar amb aquesta política educativa del PP. Exigim un pla immediat de construcció d'instituts, perquè el primer dia de classe del pròxim curs no hi haja un sol barracó! I volem veure immediatament les excavadores i els obrers, i plans molt detallats barri a barri i localitat a localitat, amb dates concretes, per a vigilar que no s'incompleix cap termini! També exigim la reparació immediata de tots els desperfectes, amb terminis molt concrets; que es faça un pressupost extraordinari per a cobrir totes les necessitats. I un augment radical del pressupost de funcionament. Potser és molts diners garantir una educació pública digna? Doncs que es deixe de finançar amb diners públic als amos de la concertada!


El PP ens mostra dia a dia a qui defensa. A la majoria dels estudiants que sofrim la qualitat dels instituts, no. Als treballadors acomiadats perquè les seues empreses es van a altres països més barats amb finançament de la Generalitat, tampoc. Als usuaris de la sanitat pública, que aguantem hores i hores en unes urgències saturades, tampoc. Ni als veïns humils del Cabanyal, que veuen les seues cases davall el picot de l'especulació. A qui defensen està clar: als constructors i especuladors, que es folren amb un producte bàsic com l'habitatge; als grans empresaris, que xuplen subvencions de tota classe; als propietaris de concertats, incloent els senyors bisbes. Els seus grans plans, com la Copa de l'Amèrica, malgastaran recursos necessaris per a cobrir necessitats tan bàsiques com una educació i una sanitat públiques dignes. I tot a benefici de qui? De grans hotels, d'immobiliàries, i del propietari de la marca America's Cup.


Companys! És el moment d'eixir al carrer. Tots a la vaga, el dijous 10 de març, i a la manifestació que començarà a les 12 a la Plaça d'Espanya, a València, per a acabar enfront de la Conselleria!


Aquesta mobilització té també un altre objectiu. És una crida massiva a APAs i sindicats de professors: hem de lluitar junts! Cal concretar ja una data per a una vaga general de tota la comunitat educativa, estudiants, pares i professors. Així tindrem força per a aconseguir les nostres reivindicacions.


Si estem units i organitzats, podem arrancar concessions importants a la Conselleria. Ara bé, que aquests senyorets defensen els nostres interessos és tan utòpic com aconseguir que un tigre es faça vegetarià. L'ensenyament públic necessita que aquesta gent abandone el Palau de la Generalitat. Si hem acabat amb el Govern Aznar, podem tirar també a Camps, Rita i els altres responsables d'aquesta situació.


Propostes que et fem:

- Informa als delegats del teu centre i forma un Comitè de Vaga amb tots els estudiants que vulguen participar. La primera tasca és una assemblea general perquè tots puguen informar-se i participar, i el Comitè ampliar-se. Tasques del Comitè: repartir fulls, parlar amb l'APA i els professors perquè recolzen, col·locar pancartes al centre, portar una a la manifestació, anar a informar a altres centres, realitzar activitats per a traure diners i finançar aquesta lluita…
- El Comitè ha d'elaborar una plataforma reivindicativa del centre per a entregar-la a la Conselleria i incloure-la en les reivindicacions generals d'aquesta lluita.
- Cada Comitè de Vaga ha d'acudir tots els dimecres, a les 6, al saló d'actes del Lluís Vives (S. Pau 4), a l'assemblea d'estudiants de València.
- Posa't en contacte amb el SE per a tasques que farem a les vesprades.
- Si ets d'una localitat no pròxima a València, t'animem a organitzar una manifestació allí per al mateix dia 10. Contacta amb nosaltres.
- Organitza el Sindicat en el teu institut. Si estem units, serem forts.

Plataforma Reivindicativa:

- Solució immediata de les reivindicacions de Lluís Vives, El Cabanyal, Monserrat i St. Vicent Ferrer.
- Pla immediat de construcció de nous instituts. Ni un sol barracó el primer dia del nou curs. Terminis concrets per escrit.
- Pressupost extraordinari per a garantir instal·lacions dignes i professorat suficient en tots els centres públics.
- Augment radical dels pressupostos de funcionament dels instituts.
- Ni un euro més a la concertada. Integració a la xarxa pública.
- Drets democràtics als instituts. No volem presons!
- Per una vaga de tota la comunitat educativa, estudiants, pares i professors, contra la política del PP.

Per a portar endavant la lluita és necessari editar fulls i cartells, realitzar viatges i telefonades de telèfon, comprar material. El Sindicat d'Estudiants s'autofinança, no rep subvencions de la Generalitat o qualsevol altre organisme, públic o privat. T'animem a fer col·lectes en les assemblees del teu centre, i altres activitats, i a ingressar la vostra aportació en el compte 2077-0222-90-1101779230 de Bancaixa, a nombre del Sindicat d'Estudiants.
cartelSE_valencia_barracons[1].pdf
cartelSE_valencia_barracons[1].pdf (117,92 KiB)
pegadaval.jpg
Mira també:
http://www.sindicatodeestudiantes.org
http://val.metrospain.com/

This work is in the public domain

Comentaris


Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Vaga d'estudiants 10 de març
08 mar 2005
la cepc també convoca als instituts del PV (València, Canals i Castelló); per variar el sindicato apareix per recollir la feina de l'altra gent

però això s'acabarà aviat





10 DE MARÇ: VAGA D'ESTUDIANTS VALENCIANS


Ens dirigim a tots els pares, mares i estudiants del País Valencià per informar que el dijous 10 de març hi ha convocada una vaga a nivell d’ensenyament mitjà. Aquesta ha de servir per denunciar d’una manera contundent totes les mancances que avui dia sofreix la xarxa valenciana d’ensenyament públic pel que respecta a qüestions de finançamenT. Ací us adjuntem el pamflet per a difondre la vaga. afegir a la part del darrere tot allò que denunciaríeu sobre la situació dels vostres centres d'esenyament.

Des de la CEPC (Coordinadora d’Estudiants del Països Catalans) denunciem i exigim:

• Que s’acabe en la mesura del possible amb el mal endèmic que la comunitat educativa sofrim amb els “barracons�: agilitar els projectes d’ampliació i de nova construcció, sobretot pel que respecta als permisos d’obra i adquisició de terrenys, que solen ser els dos aspectes que eternitzen el lloguer i la nostra estada en aquestes aules menyspreables.

• Que els instituts nous no tinguen problemes derivats d’una mala construcció que implique una despesa econòmica allà on, per lògica, no hauria d’estar.

• Que la Conselleria d’Educació, a través de la Generalitat, augmente el seu pressupost destinat a l’ensenyament secundari per poder fer front a les necessitats de tots els centres del nostres País. Que es deixe de confrontacions amb el govern central i que respongue a l’apartat de qualitat que li correspon a la Generalitat: el finançament de les infrastructures i dels recursos materials. Pot ser així, podriem començar a parlar d’un ensenyament de qualitat, on el seu caire públic implique que cap alumne haja de pagar cap quota complementària en concepte de “fotocòpies�.

• Que els centres concertats passen a la xarxa pública, deixant de gestionar iniciatives privades que desvirtuen el concepte d’una educació lliure i igualitària per a tothom.

VAGA D’ESTUDIANTS
10 DE MARÇ A LES 12H
Valencia > Manifestació des de la Plaça d’Espanya
Castelló> Concentració davant de Conselleria
Canals> Manifestació des de la Lloca

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Convocatoria CNT Estudiantes
08 mar 2005
HUELGA Y MANIFESTACIÓN EL DIA 10 DE MARZO A LAS 12 H EN PLZ. ESPAÑA

Desde CNT-Estudiantes València hemos decidido sumarnos a la convocatoria de huelga en todos los centros educativos de Valencia, ante el desproposito general que es la educación valenciana, desde CNT-Estudiantes denunciamos la falta de infraestructuras en los institutos de Valencia, los hacinamientos en barracones inmundos, la masiva población de las aulas, la falta de calefacción y las pésimas condiciones en las que se encuentran la mayoría de los institutos valencianos.

Desde nuestro sindicato anarcosindicalista hacemos un llamamiento masivo a toda la comunidad educativa (pesonal docente, profesorado, padres ) y con especial incapie en los estudiantes a que muestren su repulsa contra el sistema educativo valenciano, el próximo 10 de marzo a las 12 h uniendose en el bloque libertario que formaremos desde CNT-Estudiantes (abierto a todo el mundo), reuniendonos en la parada de metro de plaza España (junto a la perfumería), para hacer un bloque revolucionario en la marcha, huyendo de sindicatos pactistas poblados de infames dirigentes que aprovechan la lucha estudiantil para asegurarse un mejor futuro en el día de mañana, nosotr@s no engañamos a nadie, nosotr@s somos estudiantes, somos obrer@s y nadie nos podrá detener.

ESTUDIANTES CABREAD@S, ESTUDIANTES EN LUCHA.

CNT ESTUDIANTES VALENCIA.

cntestudiants_vlc ARROBA yahoo.es

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Vaga d'estudiants 10 de març
08 mar 2005
atenció a la encartellada (perquè només useu el català a indymedia?) del "militant" d'instituts

SE feu fàstic, i amb el PSOE se us acaba la bicoca. A universitats no us fa cas ningú, ara toca desemmascarar-vos als instituts,

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Vaga d'estudiants 10 de març
08 mar 2005
curiós t'equivoques amb això del PSOE, si precisament són els que el sostenen, els del PSOE.

Jo recomanaria no assistir a cap acte del sindicat d'estudiants, grup amb discurs pseudotrosquista finançat pel PSOE per cremar mobilitzacions, rebentar assemblees i manipular gent de secundària (a la universitat ja no enganyen a ningú tret de quatre friquis)

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Vaga d'estudiants 10 de març
08 mar 2005
aquest home fa 10è de batxillerat?

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Vaga d'estudiants 10 de març
08 mar 2005
Llastima que Alternativa Estel no estigui present al País Valencià que sinó ja us haurien fet pam-pam (o potser pim-pam-pum) al culet. Us enrecordeu com va quedar la vostra paradeta a la festa de la UAB'04???
Foteu el camp espanyolazos-sociates-galistes!!

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Vaga d'estudiants 10 de març
09 mar 2005
¿¿¿???

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Vaga d'estudiants 10 de març
09 mar 2005
definitivament els d'AE i els altres grupets indepes sou uns payasos

en les vostres paraules: Alternativa estel = grup amb discurs pseudorevolucionari finançat per no se sap ben bé qui, per cremar mobilitzacions, rebentar assemblees i manipular gent a la universitat, encara que ja no enganyen a ningú tret de quatre friquis que van de borrokes

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Vaga d'estudiants 10 de març
09 mar 2005
exub tu si ke ets un pallasso, alternativa estel és el sindicat estudiantil amb una trajectòria més coherent en defensa d´un ensenyament públic, català, popular i de qualitat, potser si ke mai hem estat una gran massa, però em pots dir kin dels sindicats ha estat mai una gran massa, ni tan sols sindicats ke tenen el suport i finançament de partits parlamentaris com vosaltres colla de sociates fastigosos, i almenys l´estel pot dir amb orgull ke no té el suport de ningú al darrera, només de la seva gent, i no ens ha instrumentalitzat mai ningú.
Mort al reformisme i a l´espanyolisme!!!
Sindicato Sindicat