Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Trobada d'estudiants dels Països Catalans - 24,25,26 i 27 de març de 2005
07 mar 2005
Per què una Trobada d'estudiants dels Països Catalans?

La Trobada d'Estudiants dels Països Catalans va néixer l'any 2003 de la necessitat d'unir lluites i posar en comú eines de treball entre l'estudiantat de tot el país. Més d'un cententar de persones ens vam trobar durant tres dies a la Vall de Laguar, a la Marina Alta. L'any passat, el 2004, ja vam ser prop de dues-centes cinquanta les estudiants que vam acudir a Sallent, al Bages, a posar en comú les nostres experiències.

Ara més mai, en un moment de reestructuració política a múltiples nivells (nous estatuts, constitució europea, nova llei espanyola d'ensenyament no universitari, espai europeu d'educació superior...), les i els estudiants dels Països Catalans no ens podem quedar-nos quiets observant el que passa al nostre voltant. Hem de convertir-nos en protagonistes del nostre ensenyament, i participants de la creació d'un nou model educatiu.

S'ha de passar a percebre els centres educatius com a espais d'organització i lluita col·lectiva, més enllà de la seva utilitat com a eina de superació personal. Més enllà de les diferències puntuals entre les diverses realitats locals, la reacció als atacs de les administracions i la creació d'un model alternatiu vàlid i sòlid només pot passar per una unió d'esforços de punta a punta del país.

La conjunció de tot l'estudiantat de l'esquerra independentista en una sola organització ha d'anar forçosament acompanyada d'una millor formació de tota la militància. La Trobada d'Estudiants dels Països Catalans és un espai per l'intercanvi d'eines i recursos que ajudin als i les estudiants a optimitzar energies en la seva lluita per canviar la realitat més propera, la situació del nostre país i la direcció en la que es mouen les polítiques europees i mundials.



Les Borges Blanques

Les Borges Blanques és un poble de poc més de 5.000 habitants i capital de la comarca de Les Garrigues. Amb 61,85 km2 de territori se n'ha de destacar la ruta del'oli i la conservació de nombroses activitat de cultura i festa popular i tradicional catalanes.



Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans (CEPC)
Alternativa Estel

www.coordinadora.net/ trobada

www.alternativaestel.org/ trobada

trobada ARROBA coordinadora.net - 605 438 713
cap.jpg
Dijous 24

Tarda – Arribada, coneixença del poble i de l'entorn.

Nit – Presentació de la trobada, cinefòrum



Divendres 25

Matí – Xerrades i debats sobre convergència europea i mercantilització de l'ensenyament

Tarda – Xerrades i debats sobre marxisme, història de l'independentisme, territori, economia ambiental, formació d'identitats col·lectives...

Nit – Sopar amb menjars i begudes de la terra, concert de música tradicional


Dissabte 26

Matí – Xerrades i debats sobre gènere, feminisme i coeducació

Tarda – Xerrades i debats sobre programari lliure, crítica de la ciència actual, relació entre estudiants i treballadors...

Nit – Concert amb Disidencia, Revolta 21,grup local ...


Diumenge 27

Matí – comiat
noia.jpg
Mira també:
http://www.atzavara.net/trobada/
http://www.atzavara.net/trobada/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Trobada d'estudiants dels Països Catalans - 24,25,26 i 27 de març de 2005
07 mar 2005
tan sols informar a la gent k pel meu coneixement sobre el terreny, l'any passat la trobada d'estudiants va ser una passada.

amunt l'estel i la cepc !
visca la terra !
Re: Trobada d'estudiants dels Països Catalans - 24,25,26 i 27 de març de 2005
07 mar 2005
éS uN bOn LLoC per compaginar vacances, formació, i noves relacions i contacte de gent lluitadora.
Amunt la trobada!
Re: Trobada d'estudiants dels Països Catalans - 24,25,26 i 27 de març de 2005
10 mar 2005
Ajuntem forces per lluitar en contra de totes les forces opressores que no ens deixen ni respirar! la trobada, es un lloc on aconseguirem, amb una mica d'aire, tirar el pais endavant gràcies a la unió estudiantil!
VISCA LA CEPC
Re: Trobada d'estudiants dels Països Catalans - 24,25,26 i 27 de març de 2005
25 mar 2005
Ha arribat la primavera, amb la setmana santa, en un moment en que tot està com molt suau i fins i tot els paisatges es resenteixen de la força de l´hivern.
Camina molta gent trencada, muda, amb la mirada caiguda per les desigualtats socials. Caminem com borratxos: d´aqui cap allà. Així no hi ha flor que ens aixequi. Tot està com molt dislocat. Per una part està el tipic senyoret insatisfet que vol tenir tots els drets sense cap obligació. La seva màxima complacència, en tot cas, és promocionar submissos socials. Per altra part, està un nodrit grup de sectors que han optat per la passivitat, res els molesta, se sotmeten a la jerarquia social diguin el que diguin o fomentin el que fomentin els governants. Malgrat seu, cap preguntar-se si aquests que han arribat a la cuspide jeràrquica, considertas elits o estrelles, liders especialistes, que no solen admetre qüestionaments radicals, es consideren déus en la seva especialitat, desatenen responsabilitats, els manca coherència i sentit comú.

Al meu judici, hem perdut equilibris tan vitals com aquells que ens desordenen l´ordre natural, que és innat a l´existència. En el pecat va la penitència. Verdaderament ens hauriem de sublevar contra la legió de cínics i corruptes, cigrons podrits que s´aprofiten dels que no tenen res, són culpables de què la humanitat trenqui llaços solidaris, perque sense justicia social no pot haver benestar, llibertat sense democràcia participativa, pluralitat sense igualtats. A jutjar per les mans que s´extenen pels carrers, la pobressa augmenta als Països Catalans. A poc que els nostres empresaris s´ajustessin una mica, es podria establir un salari vital, amb aportacions provinents de les administracions autonòmiques, per a aquelles llars que malviuen en qualsevol zona de barraques o districte marginat. Això seria fer amb exemples, a favor d´una Europa més sensible, posant els avenços de la ciència, de l´economia, i del benestar social, en un lloc distint d´un consumisme sense sentit,
sino al servei de tot ser humà necessitat.

El món de la exclusió social avança de moltes maneres. Hi ha un ressó desesperant en els cels d´una infància que creix en els guettos, mentres dos pasos devant està l´altra frontera, la de la societat de l´opulència que passa de la responsabilitat de fer extensiu el benestar a nivell mundial, encara que un malestar espiritual els impulsi a posar un barnis de cirugia caritativa.
Potser és el temps, l´actual, per reflexionar sobre tot això, ja que l´atmosfera està marcada per un sentit meditatiu i d´un despertar de la primavera. Els cors revolucionaris sempre han de renovar-se també amb el suc primaveral.

Aqui no cap la submissió, ni rentar-se les mans com els politics, perque la lluita per una terra lliure no pot desapareixer, s´ha de llaurar per tenir collita, sense vassallatges, amb la cultura popular i la de la utopia. Les irresponsabilitats més aviat del que ens pensem, es paguen. Avui tampoc s´educa per la responsabilitat, cuestió important per a la maduresa colectiva. El resultats de 15 anys de PSOE, de Felipe Gonzalez als 80 i principis dels 90, ja sabem quins van ser. Els resultats del PP els percebem i els patim encara.

En conseqüència, devant tants desajustos que perturben les relacions socials, penso que la docilitat de l´educació i la cultura amb l´Estat Espanyol salta a la vista, requereix passar de la submissió al plante; plantejar noves actituds que ens regenerin de les barbàries que coexisteixen i cohabiten. Malgrat les guerres d´interessos privats, la injusticia del sistema judicial, i les dificultats econòmiques de la gran majoria, quan veiem les coses amb ulls de compartir tot es veu molt diferent. Ens falta una mirada crescuda d´esperança en un altre món, en un necessari combat per la llibertat de la nostra terra i del nostre poble. Tal i com està el pati, tindriem que esforçar-nos per una nova renaixença. Potser ens diran que la nova civilització comença en cadascú de nosaltres, amb cada cor que es decideix a lluitar, i lluitar fins les últimes conseqüències. Podem i devem de fer-ho. És el moment. Una acció concertada en l´optimisme i en la capacitat humana. Jo aposto per aquesta rebelió a favor d´una vida més digna per a tothom, donat que l´escenari contemporani és de guerres, injusticies i imperialismes.


contemporáneo de guerras, injusticias e inmoralidad, no me deja ver la sonrisa primaveral, donde anida luz y savia.

Víctor Corcoba Herrero
Re: Trobada d'estudiants dels Països Catalans - 24,25,26 i 27 de març de 2005
25 mar 2005
A on es la seva justícia?, que passa a Chiapes?, a Txetenia?, Res Hi passa !!, alla els governs son democràtics , i ho fan molt be!!!! Aneu tots a cagar, inclus els ANARQUISTES, que ANEU pintant totes les parets de Gràcia, amb la llengua del IMPERIO, suposo que per ells també, parlar CATALÀ QUEDA MALAMENT , ES DE DRETES , ES CONVERGENTS. PER QUE HO SAPIGUEU , HI HA MOLTA GENT , QUE VOL ABANS UN CATALUNYA LLIURE, INDEPENDENT, I NO SOM DE DRETES, PARLEM CATALÀ I TREBALLEM MES DE 10 HORES AL DIA, AMB UNA PUTA HIPOTECA PER PAGAR!!! Fa rabia , que perque no vesteixis GRUNX et tractin com un ric de merda, quan moltes vegades son aquests que van vestits així, i que es poden permetre ser alternatius , els que tenen un bon cotxe aparcat, i els PAPIS el hi fan el DINAR AL CAP DE SETMANA. EL que hauriem de fer es anar junts , i lluitar cos a cos , contra ESPAÑA,...DESPRéS QUE SIGUI EL POBLE CATALÀ QUI DECIDIEXI A ON VOL ANAR A PARAR RES mes Agur eskamot txapela
Re: Trobada d'estudiants dels Països Catalans - 24,25,26 i 27 de març de 2005
26 mar 2005
ei txapela, jo també sóc indpe, peró t'informo que de pijos k van d'altrnatius n'hi han fins i tot fent d'okupes. No es un fenómen que afecti a alguns colectius en concret, i millor k facin d'açó k no de pijpos `perke com tota persona deuen reflexionar i tenir idees, el problema es kuant reneguen del seu pasat i es pasen al camí facil perke llavors coneixen l'altre costat de la barrikada pero no açó nop vol dir que tots ho facin. Entenc la teva rabia peró hauries de canalitzarla am b i nteligència. En els colectius anarkistes hi ha molt bona gent i també capullus de tres al cuarto, peró mentres no t'imposin la llengua amb la k parles no tens perke barallar-t'hi, jo hi tinc molts colegues. De borregus n'hi ha tot arreu, des de l'altrenativa estel fins a la cnt. salut i revolta. la teva creativitat es la seva destrucció.
Re: Trobada d'estudiants dels Països Catalans - 24,25,26 i 27 de març de 2005
27 mar 2005
Enhorabona a la gent de la CEPC pel seu treball sempre constant i constructiu.
Visca la Terra!
Mallorca, 2005
Re: Trobada d'estudiants dels Països Catalans - 24,25,26 i 27 de març de 2005
24 nov 2005
RAUL, SI ERES TU SOY SYLVIA QUIERO HABLAR CONTIGO, ESCRIBEME sylvialilianasancheznoguera ARROBA gmail.com

TENGO UNA EXPLICACION

GRACIES
Sindicato Sindicat