Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Celebrada la II Conferència del CEOC
07 mar 2005
CEOC.jpg
Els dies 26 i 27 de febrer s'ha celebrat a Madrid la II Conferència del Comité Estatal d'Organitzacions Comunistes (CEOC), amb la participació de delegats de l'Organització Comunista del País Valencià, de l'Organització Comunista 27 de Septiembre i de l'Organització Comunista Octubre de tots els territoris de l'Estat espanyol. La conferència ha comptat també amb la participació d'una delegació invitada de l'Organització Comunista de Catalunya.

En la Conferència, en un ambient d'entusiasme i camaraderia, després de la discussió de les esmenes i aportacions sorgides en el debat previ de les tres organitzacions i les suscitades pels delegats, es van aprovar dos documents polítics: sobre el moviment obrer i sobre el model del Partit dels comunistes.

En relació amb el paper dels comunistes en el moviment obrer, la II Conferència del CEOC considera que hem d'intervindre en aquells sindicats on estiguen les masses, sense descartar la creació on siga necessari de Plataformes que permeten l'organització dels treballadors. El paper de direcció del Partit hi és determinant, per a intervindre en la mobilització sindical dirigint l'acció en un sentit polític cap a la superació del règim monàrquic, en la perspectiva del socialisme.
En relació amb el model de Partit, es va valorar la necessitat treballar per la reconstrucció del Partit dels Comunistes, potenciant per a això els fòrums de confluència i debat entre comunistes. Es considera imprescindible un debat profund, franc i obert, que permeta desbrossar les influències ideològiques estranyes al marxisme-leninisme. El paper del centralisme democràtic, la necessitat d'un Partit únic amb un programa i una línia política revolucionària i el paper de la formació, hi van ser algun dels punts objecte de debat.

La celebració d'aquesta II Conferència ha suposat un salt qualitatiu en un procés iniciat fa tres anys amb la constitució del CEOC, en el qual ha crescut el grau d'unitat i coincidència entre les nostres organitzacions en diversos fòrums, mobilitzacions i treballs polítics: Treball unitari en el front republicà i popular, juvenil, sindical, celebració dels Campaments Estatals i Internacionals de la Joventut Antifeixista, Antiimperialista i Republicana, etc. Així mateix, s'ha aprofundit en la identitat ideològica comuna, al voltant del marxisme-leninisme.

Per tot això, la Conferència va acordar per unanimitat incrementar els passos per a la construcció d'un Partit marxista-leninista en l'estat espanyol, triant per a això una direcció estatal, política i organitzativa comuna, que facilite aquest procés dins del marc general de reconstrucció del partit dels comunistes. Una direcció que s'entén oberta a la incorporació d'altres organitzacions disposades a participar en aquest projecte unitari.

En defensa dels drets de la classe obrera i dels pobles,

Visca la República!

Visca l'internacionalisme proletari!

Endavant la unitat dels comunistes marxistes-leninistes!

Madrid, 27 de febrer de 2005
Mira també:
http://www.ocpv.tk
http://www.octubre.info

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa