Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats : dones
Denunciem la passivitat davant l’homofòbia
07 mar 2005
El dissabte 26 de febrer es va fer una concentració per denunciar l'homofòbia de la jerarquia de l'Església catòlica, que va tenir com a resposta una contraconcentració de catòlics integristes i d'un grup feixista.
Denunciem la passivitat davant l’homofòbia

El dissabte 26 de febrer es va fer una concentració a la plaça de la catedral de Barcelona, promoguda pels joves de l'associació universitària Sin Vergüenza, per denunciar l'homofòbia de la jerarquia de l'Església catòlica, a la qual vam acudir unes 400 persones de més de 30 grups de lesbianes, gais i homes i dones transsexuals, organitzacions polítiques i persones que hi eren a títol individual.

L'associació E-cristians va convocar una contraconcentració el mateix dia, a la mateixa hora i el mateix lloc, en la qual també van participar individus que exhibien simbologia nazi, al costat de la bandera del Vaticà, i que proferien amenaces i consignes com ara "Viva Cristo Rey". Els nazis i els integristes catòlics no en van tenir prou amb això i van passar a les empentes i els cops, i a destrossar pancartes, plafons i manifestos que portaven les persones concentrades.

Totes aquestes agressions es van produir davant la Guàrdia Urbana i la Policía Nacional, que no van fer res per impedir-ho, ni tampoc van identificar els agressors. Encara més, un policia va manifestar que "para qué tanta manifestación, si sois maricones, pues muy bien". Aquesta actitud de la policia contrasta amb la que van tenir fa un parell de mesos davant un grup de persones que, convocades per Joves per l'Alliberament Lèsbic i Gai, volien lliurar un manifest i una caixa de peres i pomes a la seu del PP a Barcelona. En aquella ocasió, la policia va obligar a identificar les persones que participen en l'acte, en el qual no s'amenaçava ni agredia a ningú, a més d'impedir-los parlar en català.

--Denunciem, un cop més, l'homofòbia social i particularment la de la jerarquia de l'Església catòlica
--Denunciem la impunitat amb què actuen els grups nazis i la repressió que patim els moviments socials
--Denunciem l'actuació policial del 26 de febrer, que va emparar l'actuació dels nazis i integristes catòlics
--Denunciem el tractament d’aquesta notícia per part d’alguns mitjans de comunicació que donen crèdit als homòfobs
--Demanem a l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la delegació del govern espanyol una condemna d'aquests fets i una explicació per l'actuació policial

AEMICS Espai per a les llibertats sexuals
Col·lectiu Gai de Barcelona (CGB)
Comissió per la llibertat de gais, lesbianes i transssexuals homes i dones del PSC
Comissió Unitària 28 de Juny
Coordinadora Gai-Lesbiana
Ecogais
Fundación para la Identidad de Género (FIG)
Front d’Alliberament Gai de Catalunya (FAGC)
Grup de Lesbianes Feministes (GLF)
Grup de Transsexuals Maculins (GTM)
H2O- Col·lectiu GLBT del Camp de Tarragona
Infogai
Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC)
Joves d’Esquerra Verda-Joves amb Iniciativa (JIC-JEV)
Joventut Socialista de Catalunya (JSC)
Sin Vergüenza

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Denunciem la passivitat davant l’homofòbia
07 mar 2005
Comparteixo la denuncia, però torno a instar a la separació del col.lectiu GLTB i les nostres reivindicacions de la classe política en benefici del potencial transgressor, reivindicatiu, revolucionari, innovador capacitat per transformar d'arrel la realitat social
Re: Denunciem la passivitat davant l’homofòbia
07 mar 2005
apostateu!!!
Colera camping CNT