Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia : especulació i okupació
Cercavila i paellada en defensa del sòl públic
07 mar 2005
2005_03_06_pallaresa 023.JPG
CERCAVILA I PAELLADA EN DEFENSA DEL SÒL PÚBLICEl diumenge, 6 de març, la Plataforma per la Defensa de la Serra Marina i Can Zam, de Santa Coloma de Gramenet, va organitzar un acte per protestar contra el projecte d’urbanització aprovat el gener passat pel govern municipal, per vendre a la iniciativa privada i urbanitzar uns terrenys situats a l’avinguda de la Pallaresa, coneguts popularment com la Joia de la Corona, per ser l’espai lliure més important que quedava a la ciutat.
L’acte va consistir en una cercavila reivindicativa que va sortir de la plaça de la Vila i va recórrer diversos carrers de la ciutat fins a desembocar al mateix solar que la Plataforma reivindica per a ús públic i equipaments comunitaris. Allà s’hi va realitzar un debat, es va presentar una exposició sobre el projecte promogut per l’Ajuntament i les promotores immobiliàries, i es va fer una paellada popular per a les 170 persones presents a l’acte. La jornada va acabar amb la crema d’una maqueta d’una de les torres que s’hi preveuen edificar.
La Plataforma s’oposa al projecte aprovat per l’Ajuntament perquè rebutja que s’edifiquin habitatges privats en el que era sòl públic, critica l’alçada de les dues torres aprovades (24 i 18 plantes) i considera que el barri del Singuerlín i tota la ciutat necessiten altres equipaments comunitaris abans que un hotel. Així mateix, demana a l’Ajuntament que faci una moratòria urbanística per poder obrir un debat ciutadà sobre la Santa Coloma del futur, un debat que hauria de culminar amb l’aprovació d’un Pla Estratègic de Ciutat, consensuat amb els veïns i les entitats.


Per a informació i contactes:
Plataforma per la Defensa de la Serra de Marina i Can Zam (els dijous, a les 20 h, a l’Ateneu Popular Julia Romera, C/ Santa Rosa, 18, 08921 Santa Coloma de Gramenet)

This work is in the public domain
Colera camping CNT