Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Setmana de mobilització antitransgènica al Principat
07 mar 2005
Vilaweb.com
dilluns, 7 de març
La Plataforma transgènics fora!, formada per alguns col•lectius de la pagesia, grups ecologistes i de consum, ONG i particulars, obre avui una setmana d'actes amb aquesta mena de conreus al centre del debat. La Setmana de Mobilització Antitransgènica, que es presenta avui al matí a la seu de la Federació Catalana d'ONG pel Desenvolupament a Barcelona, respon al projecte de decret presentat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, que regula la coexistència entre conreus transgènics modificats genèticament i algunes altres formes de producció agrària. Per la plataforma, el decret 'obre la porta gran als transgènics, perquè no garanteix la no-contaminació dels cultius tradicionals i ecològics'. Per això, en reclama la retirada i que es declari el Principat zona lliure de transgènics. A més, el grup recorda que ja hi ha més de 16.000 hectàrees de blat de moro transgènic al Principat, una circumstància que implica 'enormes possibilitats de contaminació'. A aquesta situació, s'hi afegeix la 'falta total de control institucional de la normativa europea', que regula també la coexistència de cultius, i la 'irresponsabilitat i negligència' de l'administració en els casos de contaminació observats.
Cal recordar que el 4 de febrer una vintena de regions de la Unió Europea van signar l'anomenada Carta de Florença, amb què es comprometien a defensar els territoris respectius, ecosistemes i conreus tradicionals i ecològics de la contaminació generada pels organismes genèticament modificats, i es declaraven zones lliures d'organismes genèticament modificats. Euskadi és un dels signataris de la Carta de Florença. I els Verds-Alternativa Verda ha demanat al govern català que s'hi sumi.
----------
Plataforma transgènics fora!, http://www.agrariamanresa.org/transgenics
Setmana de Mobilització Antitransgènica, http://www.agrariamanresa.org/transgenics
Federació Catalana d'ONG pel Desenvolupament, http://www.pangea.org/fcongd
Projecte de decret, http://nosaltres.vilaweb.com/info/vilaweb/elpunt.noti_elpunt?p_id=-98844
Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca http://www.gencat.net/darp
Verds-Alternativa Verda http://www.verds-alternativaverda.org
Catedràtics i escriptors demanen de declarar Catalunya zona lliure de cultius transgènics. http://www.vilaweb.com/ep/20050305134620.html
Webs relacionades Agricultura http://nosaltres.vilaweb.com/info/vilaweb/vilaweb.fer_directori?p_idint=

Copyright by the author. All rights reserved.
Colera camping CNT