Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Afines a los GRAPO tratan de penetrar en el conflicto laboral de Naval Gijón.
06 mar 2005
La Policía vigiló a un miembro del PCE (r), brazo político de la organización terrorista, en la última asamblea
gi5.jpg
M. CASTRO

Miembros del Partido Comunista de España Reconstituido (PCE-r), brazo político de la organización terrorista GRAPO, tratan de infiltrarse en las movilizaciones de Naval Gijón para captar personas para su organización entre los afectados por la crisis laboral.

Agentes de la Brigada de Información de la Comisaría de Policía de Gijón controlaron el jueves de la semana pasada el acceso al astillero privado de uno de los integrantes en Asturias de la citada organización política afín al GRAPO. El militante del PCEr logró colarse en la asamblea de trabajadores y comenzó a repartir panfletos de su organización.

Tras percatarse del origen de los panfletos, miembros del comité de empresa le pidieron que dejase de repartirlos. La persona supuestamente vinculada al grupo terrorista se negó, haciendo caso omiso a las recriminaciones de los miembros del comité. Ante esa actitud, un representante sindical de CSI optó por arrebatarle los panfletos.

Las asambleas de Naval Gijón, al igual que las de otras empresas en tiempos de conflicto, son seguidas de cerca por agentes de la Brigada de Información de la Policía, entre cuyas funciones se encuentra, además del control de los conflictos laborales o vecinales, la lucha antiterrorista.

La Policía no actuó contra la persona afín al GRAPO que acudió a la asamblea de Naval Gijón, tras la que se produjo un enfrentamiento entre agentes antidisturbios y trabajadores de la factoría naval.

Los agentes sí trasladaron a Comisaría a uno de los jóvenes -completamente ajenos a la organización terrorista- que acuden a apoyar las protestas de los trabajadores. Tras identificarlo como hijo de un oficial de alta graduación del Ejército, lo dejaron marchar.

Una representación del comité de empresa acudió tras los incidentes del jueves a Comisaría para interesarse por el joven que había trasladado hasta allí la Policía. Responsables de la Comisaría informaron a los sindicalistas de la puesta en libertad del joven. Además, también preguntaron a los sindicalistas por la asistencia a la asamblea de otra persona, la vinculada al grupo terrorista, de la que la Policía prefirió controlar su actividad, sin detenerla.

Los pocos militantes del PCEr en Asturias tratan de usar los conflictos laborales para hacer proselitismo. En conflictos como los ocurridos hace años en empresas mineras también lo intentaron. Las crisis laborales como la del naval también atraen a otras organizaciones radicales, pero sin vínculos con grupos terroristas, que reparten su propaganda.
Mira també:
http://www.lne.es/secciones/noticia.jsp?pIdNoticia=262216&pIdSeccion=35&pNumEjemplar=829#

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Afines a los GRAPO tratan de penetrar en el conflicto laboral de Naval Gijón.
07 mar 2005
aquesta notícia no és més que fer-se ressó del discurs oficial sobre les coses. No les pengeu a indymedia. És morralla parapolicial.
No dic que qui les hagi penjat no ho faci amb bona intenció, però no fem cap favor als curreles penjant això.
No a les notícies teletipus. NO a la versió del govern sobre els conflictes. Veu pròpia i cultura pròpia si volem no convertir els botxins en víctimes i viceversa.
Re: Afines a los GRAPO tratan de penetrar en el conflicto laboral de Naval Gijón.
07 mar 2005
el GRAPO no era aquell grup terrorista creat per la policia?
Re: Afines a los GRAPO tratan de penetrar en el conflicto laboral de Naval Gijón.
07 mar 2005
Bueno, la noticia la ha colgado "uno". Uno es un "numero", no?
Re: Afines a los GRAPO tratan de penetrar en el conflicto laboral de Naval Gijón.
07 mar 2005
esto ye morralla parapolicial como mui bien dices. Sabeis lo que ye criminalización??? mira la rempuesta más arriba.
Re: Afines a los GRAPO tratan de penetrar en el conflicto laboral de Naval Gijón.
07 mar 2005
la noticia es del diari "La Nueva España". aquest diari, de forma molt poc profesional i molt poc periodistica, fa com casi tots. cedir el seu espaci per difondre les versions policials sense cap tipus de contraste. A xixon estem acostumats a que aquest diari serveix als interesos policials en la seva lluita per criminalitzar qualsevol disidencia.

El conflicte de naval xixon es el conflicte obrer mes digne que hi ha a la ciutat. es el conflicte que mes fort a plantat cara als interesos mafiosos dels empresaris, i en aquest moment planta cara a un proces especulatiu que s'esten per tota la bahia xixonesa. les intencions de l'ajuntament juntament amb els nous accionistes de Naval Xixon, curiosament propietaris de constructores, es tancar les drassanes i fer un macu litoral per a la ciutat, a costa del futur i la dignitat de moltes families i de la economia d'un barri, el natahoyo, durament castigat fa molts anys per la desindustrialitzacio, l'atur i la heroina als vuitenta i norenta, les grandes superficies...

Naval xixon esta rodejat desde fa uns quatre anys per pissos de luxe i en aquest moment estan fent un aquari al seu costat. Es a dir, la presio urbanistica es enorme. Per les caracteristiques particulars dels conflictes protagonitzas per els treballadors d'aquesta empresa, nombrosos joves simpatitzen en aquesta lluita i es solidaritzen amb ella amb la seva presencia, o fins i tot amb la seva participacio molt arriscada.

Aquesta solidaritat es el que mes ha preocupat sempre a la policia i no es nou aquest intent de perseguir i criminalitzar aquest joves i la seva sensibilitzacio social. ara traten de vincular la solidaritat amb el grapo. en su dia ja el van fer mirant cap a euskal herria i dient que aquest joves eren primos de jarrai.

els joves d'asturies i de xixon simpatitzem amb aquesta lluita per la seva dignitat. perque es una escletxa oberta per fer front als interessos capitalistes del ajuntament i dels especuladors. perque som d'esquerres, diuen que de la estrema esquerra (a la dreta le diuen centre-esquerra), i donem suport a les lluites obreres quan aquestes es plantegen amb dignitat i sense comlexos. Els treballadors de naval xixon sempre son a favor del dialeg, pero si aquest es nega, prenen la lluita al carrer com la unica alternativa, sent la represio policial la unica resposta.

Us recordeu d'aquella foto on un policia dispara davant d'un cartel electoral que diu "vamos a mas"? Allo es xixon.

La precarietat, l'atur, la resignacio, la desmotivacio i la desvertebracio social son problemes que ens afecten als asturians i asturianes i per aixo mirem amb orgull i esperança als nostres veins del barri quan surten al carrer per dir que ja n'hi ha prou, i als joves que lluiten pel seu futur i en la seva lluita creen tambe en una societat mes justa.

Perque cada conflicte no es un conflicte aillat. Perque la humanitat esta patint un conflicte global que es manifesta localment a totes les ciutats i que carrega contra els interesos de les persones per afavorir injusticies que nomes beneficien a uns pocs.

Aquest conflicte global es troba moltes vegades amb fortes resistencies de persones que es sacrifiquen per el ben comu, per una societat mes equilibrada. aquest es el que esta ocurrent a naval xixon en particular des de fa mes de 20 anys. un conflicte on ha mort una persona i perdut la vista dues, a mes de varis detinguts, ferits de diversa consideracio, families angustiades, fills amb el futur oscur...

per aixo no volem quan es parla de naval xixon que es parli ni del grapo, ni d'euskal herria ni d'estrema esquerra. volem que es parli de justicia social, represio policial, criminalitzacio, especulacio urbanistica, i sumisio dels sindicats CCOO i UGT al poder del capital, als que hem de vigilar perque no es sometin una vegada mes a interesos particulars alliens al porvenir del barri.
Aquei hay debate sobre este tema
07 mar 2005
http://lahaine.org/b2lharticulo.php?p=6361&more=1&c=1

http://www.lahaine.org/b2lharticulo.php?p=6363&more=1&c=1
Re: Afines a los GRAPO tratan de penetrar en el conflicto laboral de Naval Gijón.
07 mar 2005
Anys 70, en un barri obrer de l'Hospitalet de Ll. un personatge capta un jove treballador atura't i desespera't, el prepara dins un grupuscul armat per a defensar la classe obrera de l'explotació que està sotmesa. Tres anys més tard, cau detingut pel mateix personatge que l'ensinistrà. Salut
Re: Afines a los GRAPO tratan de penetrar en el conflicto laboral de Naval Gijón.
07 mar 2005
Tol mi sofitu kon la llucha de los traballadores del naval.PUXA ASTURIES ROXA
Re: Afines a los GRAPO tratan de penetrar en el conflicto laboral de Naval Gijón.
07 mar 2005
AQUEST ARTICLE ES UN INFORMA DE LES SS ESPANYOLES.
Re: Afines a los GRAPO tratan de penetrar en el conflicto laboral de Naval Gijón.
07 mar 2005
"Anys 70, en un barri obrer de l'Hospitalet de Ll. un personatge capta un jove treballador atura't i desespera't, el prepara dins un grupuscul armat per a defensar la classe obrera de l'explotació que està sotmesa. Tres anys més tard, cau detingut pel mateix personatge que l'ensinistrà. Salut "
realidad_ficcion¿?
salut
Los afines a los GRAPO ya habíamos penetrado en Naval Gijón.
08 mar 2005
Yo soy obrero de la Naval de Gijón desde hace 7 años y soy de los GRAPO desde entonces.
Luego por tanto, esoy infiltrado allí desde siempre; de hecho voy todos los días a trabajar. No he cogido ninguna baja.
Afines a la policía penetran en la huelga de los astilleros de Gijón
08 mar 2005
Vamos a ver: la noticia dice que quienes se infiltfran son los maderos y chivatos en todas las asambleas obreras.
Eso es lo realmente importante.
¿ Por qué no se les expulsa ?
¿ Qué hacen los sindicatos ?
¿ Por qué molestan a los que les apoyan con octavillas ?
Sindicato Sindicat