Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
8 de març a Tortosa (Panxampla)
05 mar 2005
Des del Casal Popular Panxampla hem organitzat per al proper 8 de març, Dia de la Dona, la projecció de la pel·lícula Osama, que parla de la situació de la dona a l'Afganistan.

La projecció serà el mateix 8 de març, a les 20:30h, a la sala menuda de l'Auditori Felip Pedrell. L'entrada serà gratuïta i s'han editat punts de llibre per a la gent que vulga contribuir en les despeses de l'acte.
flaier8demarç2005.jpg
VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES NO ÉS NOMÉS...

8 de març de 2005 dia internacional de les dones





Celebrem el 8 de març en record i en reconeixement a totes les dones que al llarg de la història, i des del moviment feminista, ens han permès avançar cap a l’alliberament de les dones. El vuit de març, però , és essencialment un dia de lluita i de reivindicació.



Tant de bo el 8 de març el puguéssem entendre només des del vessant commemoratiu! Això voldria dir que hauríem aconseguit construir un món més just i una societat on tant hòmens i dones seríem persones lliures, on la discriminació que patim les dones, tant la que es manifesta de manera evident com la que persistix de manera més subtil hauria quedat en l’oblit...



Des del Casal Popular Panxampla tenim l’esperança i la il·lusió que un altre món és possible i que arribarà un dia que podrem viurem esta realitat.



Ans ,però, ens cal recórrer un llarg camí, que l’haurem d’anar bastint entre totes i tots. Un camí pel qual haurem d'anar deixant de banda un munt de maneres de fer i d’actituds que sustenten el patriarcat i que evidentment que no fan altra cosa que continuar perpetuant la discriminació, la desigualtat, les relacions jeràrquiques i el poder dels hòmens sobre les dones.



Tot i que des de la lluita feminista s’han aconseguit fites importants, encara ens en queden moltes per a assolir.

Avui per avui ens cal lluitar contra de gènere que patim les dones.



Entenem que la violència contra les dones no són només les repetides pallisses que podem rebre i que massa sovint ens porten fins a la mateixa mort.



Violència contra les dones també és la pobresa, l’atur i la precarietat laboral que patim les dones, especialment les més jóvens i les immigrants; la desigualtat de drets i condicions laborals respecte l’home;el no reconeixement del treball reproductiu i de cura, les dobles i triples jornades laborals que hem de realitzar perquè el repartiment de les faenes domèstiques no és equitatiu, la invisibilitat a què ens veem sotmeses i la poca presència pública.



Violència contra les dones també és la temor a no ser agredides per la simple condició de ser dona, la coacció, les relacions abusives, la violació, la mutilació, els maltractaments, l’assetjament sexual i laboral, els xantatges sentimentals, el menyspreu i l’insult…



Violència contra les dones és la incapacitat de poder decidir respecte qüestions que només ens afecten exclusivament ; el llenguatge sexista que ens ignora, ens ridiculitza o ens equipara a un objecte de desig, de la mateixa manera que ho fan tantes i tantes imatges publicitàries ; els models de “bellesa� que imperen i que ens bloquegen l’autoestima, l’educació que continua sent sexista i que encasella les persones en rols estereotipats.



Totes estes manifestacions de violència són exercides contra les dones individualment i col·lectivament, aquí i a tot el planeta.



Per acabar amb la violència contra les dones cal acabar amb el sistema patriarcal i amb el model de masculinitat hegemònica que domina la nostra societat i que en definitiva és qui la genera.



Per a aconseguir-ho ens cal posar en entredit el model de societat en què vivim, ens cal debat, ens cal reflexió, ens cal formació, ens cal arriscar...



Des del Casal Popular Panxampla ens proposem oferir un marc a les Terres de l’Ebre que ens faça possible avançar dia a dia, tal com díem al principi, cap a un món més just i cap a una societat on tant hòmens i dones serem persones lliures , on la discriminació que patim les dones, tant la que es manifesta de manera evident com la que persistix de manera més subtil haurà quedat en l’oblit...

8 de març de 2005_dones lliures per ser i per fer

Casal Popular Panxampla

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 8 de març a Tortosa (Panxampla)
19 gen 2006
no me mires no me mires no me mires dejalo ya.....
Re: 8 de març a Tortosa (Panxampla)
19 gen 2006
kiero luz kiero luz!!!!!!! toda pa mi toda!!!!!
Sindicat Terrassa