Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat : dones
les dones del 36 al 39 a les biblioteques de barcelona durant el mes de març
04 mar 2005
Les biblioteques de Barcelona dediquen el mes de març a les dones que van sofrir la guerra del 36-39
   

Font de la Notícia: vilaweb 02/03/2005


Aquest mes de març, en què s’escau el Dia de la Dona Treballadora (dia 8), el cicle ‘L'aventura de llegir’, que cada mes programa Biblioteques de Barcelona es dedicarà a les dones que van viure la guerra del 1936-39.

Un dels propòsits és de recuperar la memòria històrica i reivindicar el paper femení en la vida política i en la resistència antifeixista d'aquell temps. Durant aquest mes es faran deu actes que combinaran col·loquis, documentals i recitals relacionats amb les vivències de les dones durant la guerra i la postguerra. La historiadora Mary Nash obre avui el cicle a la biblioteca de Nou Barris (a les 19.00) amb una conferència sobre les dones que van tenir un paper destacat en la segona república espanyola. Dijous, Nora Almada parlarà a la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda del llibre 'La voz dormida', en què Dulce Chacón recull la veu de dones que van lluitar contra la dictadura. Més actes destacats: l'espectacle teatral 'Dones assegudes, escoltant', a càrrec de Loredana Cozzi (10 de març, a les 20.30), el documental 'Mujeres en pie de guerra', també al Centre Francesca Bonnemaison (15 de març, a les 20.00), i el col·loqui 'Dona i exili', a càrrec d'Antonina Rodrigo, que parlarà de la duresa de l'exili en clau femenina a la Biblioteca Poble-sec-Francesc Boix (14 de març, a les 20.00). L'escriptora Teresa Pàmies tancarà el cicle amb una conferència sobre les dones de la seva generació.
Durant tot aquest mes es podran visitar les exposicions 'Entre l'exili i l'art. Una trajectòria', amb pintures de Victòria Pujolar, i 'Dones del 36', a la biblioteca Poble-sec-Francesc Boix, totes dues relacionades amb l’experiència femenina de la guerra.
Quant a les altres activitats previstes, l'abril es dedicarà a manifestacions artístiques de l'Orient, el maig a Jules Verne i el juny als viatges des del punt de vista dels clàssics.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat