Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : mitjans i manipulació
Actes contra IB3 a Mallorca
04 mar 2005
Aquesta setmana han començat els actes de presentació de la nova televisió autonòmica creada pel Govern balear. El PP, amb majoria al Parlament, ha aplicat els seus mètodes totalitaris, creant una televisió sense cap tipus de control per part de l’oposició, i a més a més han arraconat la llengua catalana. Per tot això s’han realitzat una sèrie d’accions al llarg de la setmana. Aquí vos pasam una llista de les accions, un parell de fotografies i el comunicat repartit pels manifestants.
IB3 352.jpg
IB3001.jpg
Primerament el dilluns dematí, un dia abans de lâinauguració oficial de lâens, van aparèixer pintades a la seu de la mateixa televisió i per llocs significatius de la Ciutat de Mallorca; les pintades envestien contra la total politització de lâens: âIB3=PP3â?, â? no a una tv manipuladora i sectàriaâ?, âM.Umbert=PPeraâ?. Maria Umbert és la directora de lâempresa controladora de la Rediotelevisió Autonòmica.

Al dia seguent es va convocar una manifestació davant la seu, on tots els polítics de les illes es van reunir per inaugurar oficialment tant la ràdio com la televisió. Un centenar de persones es van manifestar contra la politització de lâens, amb presència de Maulets, els quals portaven una pancarta amb la llegenda âIB3=PP3. No a una tv manipuladora i sectàriaâ?. Altes pancartes demanaven poder veure TV3 y C33/K3 a les illes, reclamant una televisió pública de qualitat i en català. Finalment van fer la seva primera aparició els Buboets Negres (www.sialallengua.org) amb pancartes com âNo a lâapartheidâ?, âSí a la llenguaâ?.

El dijous na Maria Umbert donava una conferència sobre poder i ètica als mitjans de comunicació, acte que els Bubotes Negres i altres joves dels moviments socials van aprofitar per continuar la seva campanya contra la politització de lâens. Als 10 min de començar lâacte, quan la senyora Umbert començà a xerrar, 9 joves van interrompre la conferència i tapats amb màsqueres negres van mostrar pancartes similars a les dels altres actes. Cal dir que van rebre un fort aplaudiment per part del públic. Finalment van repartir còpies del manifest abans de ser desallotjats. Una hora més tard el senyor de la manipulació absoluta, Alfredo Urdaci, donava una altre conferència al Club Diario de Mallorca. Aquest conferenciant va esser presentat pel sota-director dâIB3, que el va anomenar âun periodista valiente, que no se arrugó ante el poder (sic)â?. Quan va acabar la seva presentació un grup de joves van desplegar una pancarta amb el conegut lema âIB3=PP3â?, a més de repartir el comunicat als presents i a nâUrdaci. Aquests joves duien unes camisetes amb la llegenda âAgur Urdaciâ?, però aquesta vegada van ser insultats i escridassats pel públic present, tots amb pinta de PPeros. Finalment van ser desallotjats pels membres de ls seguretat privada, que els van lliurar a la policia. Després de les típiques identificacions van poder partir.

Fins ara això és el que anam fent a lâilla de Mallorca contra els propòsits totalitaris i sectàris del PP.

                        Salut companys!!

Per a més informació visitau:
www.maulets.org
www.sialallengua.org

IB3: CRÃNICA DâUNA MANIPULACIÃ ANUNCIADA

El Partit Popular va presentar la Radiotelevisió Autonòmica com un dels projectes estrella del seu programa electoral, però a lâhora de posar-la en marxa ho han fet de forma totalment partidista i sectària (com a la majoria dâàrees de govern), a més a més han arraconat la llengua catalana en aquest ens. La rebutjam perquè:

-     la major part de directius i editors tenen o han tengut relacions laborals amb el PP, inclòs alguns dâells tenen carnet del mateix partit.

-     la directora dâIB3, Maria Umbert, fou Cap dâInformatius de TVE a
Balears durant lâetapa del PP al Govern central. Sâha de dir que va ser
denunciada pels mateixos treballadors com a conseqüència del seu âdirigisme
políticâ?.

-     cap nomenament de personal de lâens no ha estat consensuat amb
lâoposició política.A més a més, no sâha creat un Consell Audiovisual
amb presencia de tots els partits polítics, per tant IB3 és un ens públic
controlat de dalt a baix pel Govern balear.

-     els atacs a la llengua catalana han estat constants i reiterats: lâens
segueix un model lingüístic contrari a lâEstatut i la Llei de Normalització Lingüística, ja que no serà totalment en català; a lâhora de crear les normes lingüístiques no sâha tengut en compte a la Universitat, màxima autoritat en la materia.

-     en principi es va intentar ocupar la freqüència de TV3, per finalment
ocupar la de C33/K3. Es veu que pels dirigents polítics balears és més recomanable privar-mos dâaquests canals que dâaltres de menys qualitat.

-     com a darrer atac a la nostra cultura cal destacar el moment
seleccionat per substituir C33/K3: el dimecres dia 25 molts de ciutadans esperàvem veure un reportatge sobre la Guerra Civil a
les illes, però no ho vam poder fer perquè el Govern va tallar la freqüència 10 minuts abans del començament del programa. Cal dir que faltava una setmana perquè la televisió autonómica comencés a emetre.

Per tot això exigim:

-     que tothom pugui veure C33/K3

- una televisió pública en cátala i de qualitat, ni sectària ni manipuladora.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Actes contra IB3 a Mallorca
04 mar 2005
Amb aixó podriem entendre que TV3 i K3 no és ni sectaria ni manipulada i que és de qualitat!
Potser és en Català, però està tant manipulada com les altres!
Anims amb la campanya i Endavant!
Re: Actes contra IB3 a Mallorca
05 mar 2005
Tens raó Miquel, el text pot confondre als lectros. El que passa és que la reivindicació de veure aquests dos canals ve d'uina campanya que va començar fa més de sis mesos, ja que el govern Matas s'estima més llevar TV3 i C33 que els canals dels televidents. Això, sens duibte, només cerca la castellanització de la nostra societat.
Per tant, està clar que tots els canals manipulen, però també vull dir que els límits als que ha arribat el Govern balear amb l'IB3 són dictatorials per complet.

Salut companys!!
Re: Actes contra IB3 a Mallorca
05 mar 2005
Molt bona feina Guillem!
Una aferrada.
Visca la Terra!
Re: Actes contra IB3 a Mallorca
06 mar 2005
que nadie se engañe. los que hicieron esta acción són los mismos maulets i bei-cepc de siempre. Id a totmallorca.net y mirad como la pancarta es la misma que usaron los maulets en santa ponsa.
Sindicato Sindicat