Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
4t aniversari de Can Capablanca. 4 anys de compromís, treball i lluita!
04 mar 2005
Ara fa quatre anys, a principis del 2001, un nou projecte s’anava dibuixant a mans d’una vintena de persones, majoritàriament joves, ens vam ajuntar, ningú sap ben bé com, per crear un casal independentista: un espai de trobada obert i popular a una ciutat on pràcticament no hi havia espais de participació social autogestionats i independents de les institucions. A partir d’aquest moment el projecte va anar creixent i consolidant-se. Poc a poc, i en part creiem que també ha estat gràcies a aquest projecte, un sector important del jovent sabadellenc s’ha anat organitzant entorn de propostes i col·lectius autogestionats. Per altre banda des del Casal també s’ha dut a terme una important oposició a les institucions locals que sense cap tipus de mirament no ha parat de fer-nos la guitza intentant esborrar-nos del mapa. Actualment el panorama de Sabadell ha canviat molt des que va néixer el Casal: l’oposició a les polítiques de l’Ajuntament, entre d’altres factors, creiem que han provocat que part de la societat civil sabadellenca es mobilitzi i s’organitzi paral·lelament a les institucions per fer front a les problemàtiques del dia a dia.
Després de quatre anys de treball i compromís per tal d’avançar en la creació d’un teixit associatiu fort a la nostra ciutat amb un treball local i una visió nacional, ens trobem amb més il·lusió que mai a les portes del quart aniversari. Han estat quatre anys a voltes molt per temes tan punyents a la nostre ciutat com les agressions feixistes o la repressió policial. Han estat quatre anys durs, sí, però el que més s’ha repetit han estat les il·lusions: il·lusions a els actes, a les xerrades, a les mobilitzacions, als concerts en cada aniversari, a cada setmana d’assistir a l’assemblea, a la nit, després d’un esgotador dia d’estudi o de treball. En resum, il·lusions per un projecte de dinamització social i cultural però amb una clara visió d’aportar a la societat de Sabadell una nova perspectiva de les coses, més justa, més solidària i amb una visió revolucionària que ens permeti des d’aquí construir uns Països Catalans independents i socialistes.
Ara fa quatre anys, a principis del 2001, un nou projecte sâanava dibuixant a mans dâuna vintena de persones, majoritàriament joves, ens vam ajuntar, ningú sap ben bé com, per crear un casal independentista: un espai de trobada obert i popular a una ciutat on pràcticament no hi havia espais de participació social autogestionats i independents de les institucions. A partir dâaquest moment el projecte va anar creixent i consolidant-se. Poc a poc, i en part creiem que també ha estat gràcies a aquest projecte, un sector important del jovent sabadellenc sâha anat organitzant entorn de propostes i col·lectius autogestionats. Per altre banda des del Casal també sâha dut a terme una important oposició a les institucions locals que sense cap tipus de mirament no ha parat de fer-nos la guitza intentant esborrar-nos del mapa. Actualment el panorama de Sabadell ha canviat molt des que va néixer el Casal: lâoposició a les polítiques de lâAjuntament, entre dâaltres factors, creiem que han provocat que part de la societat civil sabadellenca es mobilitzi i sâorganitzi paral·lelament a les institucions per fer front a les problemàtiques del dia a dia.
Després de quatre anys de treball i compromís per tal dâavançar en la creació dâun teixit associatiu fort a la nostra ciutat amb un treball local i una visió nacional, ens trobem amb més il·lusió que mai a les portes del quart aniversari. Han estat quatre anys a voltes molt per temes tan punyents a la nostre ciutat com les agressions feixistes o la repressió policial. Han estat quatre anys durs, sí, però el que més sâha repetit han estat les il·lusions: il·lusions a els actes, a les xerrades, a les mobilitzacions, als concerts en cada aniversari, a cada setmana dâassistir a lâassemblea, a la nit, després dâun esgotador dia dâestudi o de treball. En resum, il·lusions per un projecte de dinamització social i cultural però amb una clara visió dâaportar a la societat de Sabadell una nova perspectiva de les coses, més justa, més solidària i amb una visió revolucionària que ens permeti des dâaquí construir uns Països Catalans independents i socialistes.

IV CALÃOTADA POPULAR
Un any més, el Casal Independentista de Sabadell âCan Capablancaâ? us convida a la IV calçotada popular, un acte que any rera any ha vist augmentar la participació i que lâany passat va aplegar al carrer a 400 persones de totes les edats. Per a nosaltres aquest és un acte especial, ja que sâemmarca dins el calendari dâactes del nostre quart aniversari i perquè és una dia de festa on contem amb la participació de xics i grans.
Aquest any la calçotada se celebrarà el diumenge 13 de març. Durant tot el dia, hi hauran actuacions de bastoners, de cantautors i de grups musicals que animaran la diada.
Esperem així doncs, de contar amb la participació de tots i totes en aquest dia, en el que a més podreu disfrutar de les actuacions de JM Cantimplora, cantautors, bastoners...

CORREBARS
El divendres dia 11 a partir de les 21:00 a la Plaça Vallès podreu participar al correbars, on a més us esperen actuacions musicals, percussió... i molta festa.

ACTE POLÃ?TIC
Aquest acte vol ser una crida al compromís i la lluita. Una veu contundent, rebel i emotiva per lâesperança i la il·lusió en la construcció de la nova societat. Aquest tindrà lloc el divendres 18 de març a partir de les 20:00 a lâauditòri del Carrer Lacy, i comptarà amb la participació de:
-militant internacional
-Toni Infante (CUP València)
-representant del moviment popular de Sabadell
-representant del Casal

CONCERT
Comptarem amb les actuacions de

REVOLTA 21
GAZAPOS
VAN DE VINATXO
+timbalers, focs,...i MOLTA FESTA!
Mira també:
http://www.cancapablanca.com

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa