Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat : especulació i okupació
1905-2005 Centenari de l'Ateneu Santboià
04 mar 2005
Divendres 4 de març 21h >> Acte Inaugural del Centenari de l'Ateneu Santboià.
Divendres, 5 de març 23h >> Concert 8è Aniversari del Col·lectiu de l'Ateneu Santboià
centenari.jpg
invitacióCentenariDifusio.jpg
FeLiciTaTs AteNeu SANTBOIÀ !!!
A la teva atenció,

Fruit de la convivència en societat i del veure’t dia a dia amb certes cares familiars, sorgeixen els col•lectius i associacions, gent de barri que s’agrupa per lluitar en somnis comuns. I en ocasions s’acaven materialitzant, com és el cas del nostre ateneu, construït desde i pel poble al 1905, per què generacions posteriors també poguéssim trobar un espai apartat del control i l’interés econòmic que mou aquest món, i que no acava generant més que egoisme. Somnis que moltes vegades acaben ofegant-se en l’oblit per relacionar-los amb l’estat i totes les seves branques. Hem oblidat la força de l’autogestió, hem oblidat el valor que prenen les coses quan les plantegem amb il•lusions, les veiem créixer en conjunt, i finalment parim.
I és que ja en són 100 !!! els anys que porta el nostre ateneu aguantant mil i una pluges, nevades, onades de fred polar, dies de Sol intens o el desgast del propi temps, i encara pitjor, aguantant les mossegades d’especuladors insaciables amb sed de calers i ganes de veure córrer sang. Justament perquè és el que els en falta, sang a les venes i al cor.
Però sobretot, ja porta 100 anys !!! donant suport a la creació d’una cultura contrària al consumisme, escoltant milers de músics de corrents diverses, gaudint de les tardes en companyia del seu poble, jugant a l’amagatall entre els seus inacabables racons i sent testimoni de la lluita d’un poble capficat en trencar imposicions.
En el poc temps relatiu que portem aquí dins, podem afirmar que són inacabables els projectes político-socio-culturals que s’han fet i es volen començar. És un espai de creació global, obert a tothom que tingui les idees i les ganes però mancat d’infraestructures, hi ha lloc per ballarins, malabaristes, cuiners, dramaturgs, directors, pallasos i pagesos, artistes, pensadors, hi ha moments per exposar, per llegir, per ensenyar i aprendre, per cridar, jugar, per debatre o sortir al jardí a gaudir del pulmó que té Sant Boi. És realment difícil resistir-se i no caure enamorat de l’Ateneu.

És per això que us convidem a tots a assistir a l’acte de presentació del Centenari de l’Ateneu Santboià que estem preparant pel divendres 4 de Març a les 21h, barreja d’arts escèniques,

Esperant la vostra assistència, el col•lectiu de l’Ateneu Santboià.

Ateneu Santboià
Avda Maria Girona, 2
FF.CC. Sant Boi
http://www.ateneusantboia.com
ateneusantboia ARROBA ateneusantboia.com



FeLiciDaDes AteNeu SANTBOIÀ !!!
A tu atención,

Fruto de la convivencia en sociedad y del verse día a día con ciertas caras familiares, surgen los colectivos y asociaciones, gente de barrio que se agrupa para luchar por sueños comunes. Y en ocasiones se acaban materializando, como es el caso de nuestro Ateneu, construido por y para el pueblo en 1905, para que generaciones posteriores pudiésemos también encontrar un espacio apartado del control y el interés económico que mueve este mundo, i que no acaba generando más que egoísmo. Sueños que muchas veces acaban ahogándose en el olvido por relacionarlos con el estado y todas sus ramas. Hemos olvidados la fuerza de la autogestión, hemos olvidado el valor que toman las cosas cuando las planteamos con ilusión, las vemos crecer, y las parimos.
Y es que ya son 100 !!! los años que lleva nuestro ateneo aguantando mil y una lluvias, nevadas, oleadas de frío polar, días de intenso Sol o el desgaste del propio tiempo, todavía peor, aguantando los mordiscos de especuladores insaciables con ansias de billetes i ganas de verter sangre. Justamente por que es lo que les falta, sangre en las venas y en el corazón.
Pero sobretodo, ya lleva 100 años !!! dando soporte a la creación de una cultura contraria al consumismo, escuchando miles de músicos de corrientes diversas, disfrutando de tardes en compañía de su pueblo, jugando al escondite por sus inacabables rincones i siendo testigo de la lucha de un pueblo decidido a romper imposiciones.
En el poco tiempo relativo que llevamos aquí dentro, podemos afirmar que son inacabables los proyectos político-socio-culturales que se han hecho y se quieren empezar. Es un espacio de creación global, abierto a todo aquel que tenga las ideas y las ganas pero falto de infraestructuras, hay sitio para bailarines, malabaristas, cocineros, dramaturgos, directores, payasos y payeses, artistas, pensadores, hay momentos para exponer, para leer, para enseñar y aprender, para gritar, jugar, para debatir o salir al jardín a disfrutar de este pulmón que tiene Sant Boi. Es realmente difícil resistirse i no caer enamorado del Ateneu.

Es por esto que os invitamos a todos a asistir al acto de presentación del Centenario del Ateneu Santboià que estamos preparando para el viernes 4 de Marzo a las 21h, mezcla de artes escénicas,

Esperando vuestra asistencia, el colectivo del Ateneu Santboià.

Ateneu Santboià
Avda Maria Girona, 2
FF.CC. Sant Boi
http://www.ateneusantboia.com
ateneusantboia ARROBA ateneusantboia.com
Mira també:
http://www.ateneusantboia.com
http://www.ensantboi.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 1905-2005 Centenari de l'Ateneu Santboià
04 mar 2005
Moltes felicitats des del vostre poble vei. Per molts anys!!!
1905-2005 Centenari de l'Ateneu Santboià
04 mar 2005
AquesTa nit 4 de MARÇ, a la presentació del CENTENARI, hi haurà:

- fins les 22h, caffeta Alegria del col·lectiu de l'Ateneu, amb la inauguració de l'Exposició de Tots Som Santboians

- A les 22h, la nit dels 100 anys:
* Malabàrics GaiTerus Diabòlics,
* una mica de Flamen-Kroc,
* un monòleg críticoKòmic.
* dansa contemporànea,
* presentació del curt "AteNeu"

Ens veiem tots aquí a Santboi, per ajudar-lo a buffar les seves 100 espelmes,

. . . festa sí, lluita també !
Re: 1905-2005 Centenari de l'Ateneu Santboià
05 mar 2005
Disfrutad de lo poco k os keda, al Ateneu,ese antro es un peligro publico, cualquier dia pasara una desgracia en un concierto, no hay unas minimas condiciones de seguridad, yo no vuelvo.
Re: 1905-2005 Centenari de l'Ateneu Santboià
06 mar 2005
Kondiciones de seguridad?
Seguro q tu en tu casa pagada por la qual te hipotecas la vida (o la de tus padres)si q tienes condiciones minimas...antro??bueno...seguro q tienes tu un super palacio mas grande pq sino...el ateneu no es precisamente un peligro público..

Ei nens!!! Felicictats per divednres!!va ser molt chulo tot!!Seguiu aixi i endevant!
Re: 1905-2005 Centenari de l'Ateneu Santboià
07 mar 2005
Kasper: ves a pendre pel sac.
Re: 1905-2005 Centenari de l'Ateneu Santboià
08 mar 2005
jo nomès volia que us assabentesiu de les condicions de seguretat del local, de veritat que la darrera vegada que vaig èsser al lloc, ho vaig passar molt malament,perdoneu.
Sindicat Terrassa