Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
Els vigilants d'un centre de detenció d'immigrants abusen sexualment d'ells amb tota impunitat al Regne Unit
03 mar 2005
El Periódico - edició impresa

03/03/05

INTERNACIONAL


ESCÀNDOL A LA GRAN BRETANYA PER LA DIVULGACIÓ D'IMATGES ESCABROSES

ABUSOS SEXUALS EN UN CENTRE D'ESTRANGERS DEL REGNE UNIT

• La BBC grava els guardes del lloc en el moment de maltractar els immigrants

• L'empresa responsable acomiada 15 vigilants i obre una investigació
BEGOÑA ARCE

LONDRES


Humiliacions, cops, insults racistes, abusos sexuals. La cadena de televisió BBC va ensenyar ahir als britànics l'aberrant comportament dels vigilants a càrrec d'un centre d'acollida i detenció d'immigrants. Un reporter del programa Detention Undercover. The Real Story (Detenció secreta. La verdadera història) va treballar tres mesos al Centre d'Immigrants d'Oakington, a prop de la ciutat de Cambridge, i va aconseguir filmar els abusos. El resultat de la investigació s'ha convertit en escàndol.El programa va divulgar les imatges d'alguns guardes discutint sobre els millors mètodes per pegar als interns sense ser filmats per les càmeres de seguretat. Un d'ells, Brian Pearce, representant sindical del centre, explica al periodista encobert, Simon Boazman, que ha d'anar "molt amb compte" de no pegar a un intern quan les autoritats d'immigració estiguin de visita al lloc. Quan Boazman li parla de la por de possibles mesures disciplinàries, Pearce el tranquil.litza i li diu que no es preocupi, ja que el sindicat "examina cada detall per desacreditar les denúncies".


AMB PROSTITUTES

Un altre vigilant, Jalil Chaudhri, descriu amb delectació com havia grapejat una de les detingudes. "Li vaig començar a tocar els pits. Va ser molt divertit". Chaudhri, segons el programa, tenia planejat passar les seves vacances amb prostitutes deportades. Una altra escena mostra el guarda Jason Martin, conegut com El Llop, insultant un immigrant.


Un segon periodista de la BBC, Andy Pagnacco, també va aconseguir infiltrar-se en el sistema d'atenció a immigrants. Pagnacco va aconseguir una feina que consistia a acompanyar els sol.licitants d'asil polític des de l'aeroport londinenc de Heathrow fins a altres punts del país. Un dels seus companys, de nom Jay, li va explicar com havia "pegat a la cara", quan ningú el mirava, "a un dels detinguts".


L'escàndol ha obligat la companyia Global Solutions, a la qual pertanyen tots els empleats implicats en els abusos, a prendre mesures. La direcció de l'empresa va anunciar la suspensió de 15 treballadors i l'obertura d'una investigació. El periodista Boazman va explicar que molts dels que van ser els seus col.legues de torn "feien el màxim per tractar bé els detinguts amb dignitat i respecte", però que "hi havia una minoria que era racista".

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els vigilants d'un centre de detenció d'immigrants abusen sexualment d'ells amb tota impunitat al Regne Unit
03 mar 2005
Blair...l'amic d'Aznar i també becari de Bush, utilitza els mateixos métodes que Aznar i que Bush amb els inmigrants, la tortura i l'abús. Proposo dur a terme algun tipus de protesta...Què us sembla? Què es podria fer?
Re: Els vigilants d'un centre de detenció d'immigrants abusen sexualment d'ells amb tota impunitat al Regne Unit
03 mar 2005
Nomes entenen un llenguatge que, per desgracia, no es al nostre abast.
Sindicat