Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: pobles i cultures vs poder i estats
Comunicat del Col·lectiu Músics en Valencià
02 mar 2005
Demà a les 13.00 hores a Ca Revolta el col·lectiu realitzarà una roda de premsa per aprofundir en els raons de la concentració i explicar si hi haurà més mobilitzacions com estes.
Damaged file
Dimecres, 2 de març de 2005: els músics que utilitzem el valencià com a vehicle d’expressió ens tanquem en el Palau de la Música de la ciutat de València com a senyal de protesta. Ens fem forts en aquest edifici emblemàtic perquè considerem que els mitjans de comunicació institucionals ens marginen deliberadament de les seues ones. Entenem que els administradors de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) han oblidat per complet el preàmbul de la seua llei de creació on es garanteixen explícitament deures de normalització lingüística: l'obligació establerta en l'Estatut d'Autonomia d'atorgar una especial protecció i respecte a la recuperació del valencià [...] ha d'inspirar l'activitat dels mitjans de comunicació de la Generalitat. Els signataris d’aquesta declaració de principis volem fer constar la nostra preocupació pel que respecta a les línies d’actuació mampreses per l’ens públic que, al nostre parer, responen a una intencionalitat censora encoberta, en tant que es discrimina el valencià com a pilar identitari de la societat valenciana, contraposadament al projecte que es promou des del Partit Popular i que és totalment incompatible amb la pluralitat lingüística i amb la preservació del patrimoni cultural valencià. Perquè un idioma es defensa i es protegeix fent-lo servir, i no allargassant fins a la sacietat una batalla infructífera de nomenclatures que no aconsegueix altra cosa que enterbolir el prestigi de la llengua i obstaculitzar la seua acceptació social. Perquè una cultura es fomenta donant-li minuts en la televisió i en la ràdio públiques, i no deixant de costat propostes autòctones de qualitat i ignorant-ne la demanda popular de manera injustificable. Per totes aquestes raons, des del Col·lectiu de Músics en Valencià exigim responsabilitats als governants que ens representen, reivindiquem el nostre dret a la difusió, a la promoció i a la llibertat d’expressió en igualtat de condicions als artistes que s’expressen en castellà o en anglés i instem als gestors de RTVV a prendre’s seriosament la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià de 1983 que han vulnerat de forma sistemàtica.

Col·lectiu de Músics en Valencià

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat del Col·lectiu Músics en Valencià
02 mar 2005
fora polakos !
no dixarem que ens tornen a envair
VIXCA VALENCIA ! AVANS MORTS QUE CATALANS !
www.coaliciovalenciana.com
Re: Comunicat del Col·lectiu Músics en Valencià
03 mar 2005
Si, home, si, els únics grups que canten en el valencià que dieu defensar són "polakos"? Aquí han quedat clares moltes coses per si no estaven ja, cada dia que passa us tanqueu més en la vostra ignorància de l'imperialista amb complexes d'inferioritat de la seva cultura. No enganyeu a ningú feixistes, no voleu que el valencià sigui una llengua d'ús social a la vostra terra, no l'estimeu, no la voleu, esteu fent el possible perque desaparegui, sou botiflers venuts a l'espanyolisme més ranci, de la pitjor calanya, aquells que renuncien a la seva cultura per passar-se a defensar la del país del costat. El vostre fals valencianisme és sinònim d'espanyolisme, no sou més que demagogs ignorants i així us va blavers.
Re: Comunicat del Col·lectiu Músics en Valencià
03 mar 2005
Això d'abans morts que catalans és fàcil de solucionar-lo ...
suicideu-vos i tots contents
Re: Comunicat del Col·lectiu Músics en Valencià
03 mar 2005
Això d'abans morts que catalans és fàcil de solucionar-lo ...
suicideu-vos i tots contents
Sindicato Sindicat