Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Èxit del tancament per la música en valencià
02 mar 2005
'Músics en valencià' va interrompre ahir a la nit un altre concert i van tocar, amb el suport de centenars de manifestants, per protestar contra el menysteniment del govern valencià de la música en català
Font: http://www.vilaweb.com

Cansats de la marginació a què els sotmeten les institucions valencianes, músics i cantants que utilitzen el català al País Valencià van irrompre ahir al vespre al concert clàssic que es feia al Palau de la Música de València per denunciar l'actitud del govern i fer-hi una actuació rebel. El Col·lectiu de Músics i Cantants en Valencià, entre els quals hi havia membres d'Al Tall, Soul Atac, Obrint Pas, Feliu Ventura, Miquel Gil, Rafa Xambó, Òscar Briz, Elies, Vicent Sangermés i Joan Amèric, va triar el Palau perquè no 'els hi conviden mai' i van fer-hi un concert 'gratuït'. Després d'un estira-i-arronsa inicial amb el regidor de l'Ajuntament de València Miguel Domínguez, els músics van aconseguir tocar en homenatge a Ovidi Montllor enmig de la sorpresa general i acompanyats de dos centenars de persones que els feien costat. També hi van entrar polítics i mitjans. Per agrair la presència de la gent que no hi va poder entrar, a quarts de dotze de la nit es va repetir el concert acústic a fora.
Ràdio Klara va retransmetre el concert i VilaWeb hi va connectar en directe. Els artistes van rebre una allau de mails de tot el país en suport a l'acció.


CRONOLOGIA DEL TANCAMENT DE LA MÚSICA EN VALENCIÀ:
Font: http://www.lavanc.org
En directe: http://www.radioklara.org

[b]21:52 - COMENÇA L'ACCIÓ PER LA MÚSICA EN VALENCIÀ AL PALAU DE LA MÚSICA[/b]
L'acció convocada per diverses formacions musicals en Valencià es realitzarà a les 20h30. En breus minuts es realitzarà un concert acústic al hall del Palau de la Música de València. Grups musicals com Al Tall, Obrint Pas, Miquel Gil, Rafa Xambó, Soul Attac duran a terme una acció reivindicativa per protestar contra el silenciament total que des de les institucions de la Generalitat valenciana s'aplica a les formacions musicals del País Valencià que utilitzen la nostra llengua. En uns minuts començarà la roda de premsa del col.lectiu de músics en Valencià seguida de l'actuació acústica d'un bon grapat de músics.

[b]21:52 - MÉS DE DOS CENTENARS DE PERSONES ES CONCENTREN A LA PORTA DEL PALAU DE LA MÚSICA[/b]
Centenars de persones es concentren a l'entrada del Palau de la Música per reivindicar la música en Valencià amb una forta presència policial als voltants.El concert ja ha començat junt al regidor del PP de l'Ajuntament de València, Miguel Domínguez que conversa ara mateix amb els músics per intentar fer-los fora del recinte.

En els últims minuts han arribat diverses dotacions policials amb equips antiavalots als voltants del Palau de la Música de València. Minuts abans, els agents de seguretat de l'edifici tanquen les portes deixant diversos grups de persones fora del recinte. Segons ha confirmat Ràdio Klara (104.4 FM), que també retransmeteix en directe l'acció, les portes de seguretat de l'edifici han quedat tancades.

El regidor de l'Ajuntament Miguel Domínguez (PP) s'ha presentat als voltants del Palau de València per intentar fer fora els músics concentrats al Palau. S'han produit diverses converses amb una forta tensió entre Rafa Xambó o els músics del grup Obrint Pas i el regidor.

Diverses personalitats polítiques del País Valencià, com ara la coordinadora d'Esquerra Unida, Glòria Marcos han quedat fora de l'edifici. Mentre, el representat del BLOC, Enric Morera ha demanat surtir del recinte al regidor Domínguez, el qual li ha negat l'eixida.

Alguns periodistes de mitjans de comunicació de la ciutat de València han quedat també tancats a dintre. La eixida dels assistents al concert que estava programat al palau de la Música ha provocat el nerviosisme entre les dotacions policials presents als voltants del Palau, ja que els assistents a la protesta intentaran entrar aprofitant l'apertura de les portes. Alguns d'aquests assistents al concert normalment programat han quedat fora en els primers moments de la protesta degut a la decisió de la seguretat del Palau de tancar les portes.

Els organitzadors continuen animant a assistir a la protesta que malgrat la tensió continua.

La ràdio lliure i llibertària de València, Ràdio Klara (104.4 FM) també retransmeteix en directe la protesta contactant de manera constant amb les persones assistents a la protesta. El portal vilaweb (www.vilaweb.com) i el diari parlem també s'estan fent resó de la protesta. La presència de periodistes de mitjans no-alternatius és prou important.


[b]22:26 - MIGUEL DOMÃ?NGUEZ (PP) S'HA VIST OBLIGAT FINALMENT A PERMETRE REALITZAR LA PROTESTA[/b]
Segons informa el diari electrònic Vilaweb (http://www.vilaweb.com) el regidor del Partit Popular de l'Ajuntament de València, mà dreta de l'alcaldessa Rita Barberà, s'ha vist obligat a permetre el desenvolupament de la protesta després de negociar amb les formacions musicals.

El concert de protesta del col.lectiu de músics en Valencià per reivindicar la presència de la música en Valencià als mitjans de comunicació continua al palau de la Música de València. Al concert participen músics com Rafa Xambó, Obrint Pas, Feliu Ventura.

Cal destacar la presència de molts mitjans de comunicació com ara TV3, la TVE, ràdios i periodistes de premsa escrita, a l'excepció notòria de la televisió valenciana autonòmica Canal 9. Precisament la protesta dels músics en Valencià es centra especialment en "el silenciament sistemàtic que paractica Canal 9 amb la música feta amb la llengua del País Valencià", segons ha declarat Xavi Sarrià, cantant del grup Obrint Pas.

[b]23:00 - L'ACCIÓ REIVINDICATIVA DEL PALAU FINALITZA DESPRÉS DE DUES HORES DE MÚSICA EN DIRECTE[/b]
Segons anuncien a http://www.lavanc.org els organitzadors de la protesta per la música en Valencià, els cocerts es repetiran sobre les 23h30 en la part de fora del palau de la Música per tal que la gent que s'ha quedat fora del recinte puga escoltar l'actuació musical.

El concert de gran varietat de grups musicals en Valencià es repetirà fora del recinte del palau de la Música per tal que les persones que no han pogut accedir a dintre al principi de l'acció. La presència de la policia continua als voltants del recinte; tot i això, la protesta s'ha desenvolupat en tot moment pacíficament

Grups com Obrint Pas, cantants com Feliu Ventura i Rafa Xambó han oferit un concert en directe per reivindicar la presència de la música en Valencià als mitjans de comunicació públics del País Valencià.

A Ràdio Klara(104.4 FM)es realitza un seguiment que ara continua amb continguts sobre la música en Valencià amb la presència del cantant Rafa Xambó als seus estudis.


Font: http://www.diariparlem.com

23,50 SUSPÉS PEL FRED EL CONCERT A L'EXTERIOR. DEMÀ A LA UNA DEL MIGDIA A CA REVOLTA, ELS MÚSICS FARAN UNA RODA DE PREMSA. MAYREN BENEYTO ABANDONÀ EL PALAU DE LA MÚSICA QUAN NO QUEDAVA NINGÚ PELS VOLTANTS. ELS NOSTRES REDACTORS HAN ESTAT TESTIMONIS DE COM LA POLICIA LOCAL, EN UN EXCÉS DE ZEL, MULTAVA ALGUNS DELS ASSISTENTS PELS SEUS CICLOMOTORS.

This work is in the public domain

Comentaris

fotos
02 mar 2005
Modificat: 06:03:05
foto1.jpg
foto2.jpg
foto3.jpg
foto4.jpg
http://www.lavanc.org/
Mira també:
http://www.lavanc.org/
Sindicat Terrassa