Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
> Bubotes Negres contra Matas, en l'estrena d'IB3
02 mar 2005
Un grup de persones amb caretes de color negre es va presentar ahir a l'acte oficial d'inauguració de la televisió balear, amb la voluntat de protestar contra el president Matas. Aquestes persones han format un grup que s'autoanomena "Bubotes Negres", amb la voluntat de fer visible el que defineixen com apartheid contra la llengua catalana. Popularitzar el símbol de la carassa negra consideren que significaria un qüestionament de la política contrària al català que practica l'actual govern de les Illes.
Des de les web Sí a la llengua podeu accedir a les fotografies de l'acte i a una presentació del moviment de les Bubotes Negres. També trobareu més informació a Totmallorca.net.
IB3 va començar les seves emissions ahir amb una programació en la que destacava l'emissió d'una telemovie en català i d'un film en castellà. El naixement de la nova televisió ha vingut precedit de diverses polèmiques sobre el model lingüístic, sobre la seva afinitat amb el PP i sobre el fet que ocupava les freqüències d'emissió de TV3, Canal9 i Canal33. Després d'un pacte amb la Generalitat de Catalunya finalment IB3 ha començat a emetre tapant només les freqüències del Canal 33.
----------
+ Els Blocs de MÉSVilaWeb: Acció en favor de la TV en català (Tomeu Martí)
+ Diari de Balears: IB3 comença a funcionar amb la voluntat de «cohesionar» el país.
+ El Mundo-El Día: IB3 nace con un aprobado y con una imagen moderna de la mano de los famosos del deporte y la cultura.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat