Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
El Baix Gaià és comarca (2)
02 mar 2005
El panorama cultural al Baix Gaià.
Columna d´opinió del programa de Ràdio Altafulla “La Golfa� del dia 1 de juny de 2004

“LA BIGA MESTRA�

Des d´aquest programa, hem parlat vàries vegades de la necessitat de coordinar els pobles del Baix Gaià a diferents nivells. Avui ho vull fer a nivell cultural.
Crec que seria molt interessant començar a estudiar la possibilitat de coordinar i publicar cionjuntament agendes culturals, rutes pel nostre patrimoni, etc.
Cal veure altres experiències que funcionen fora de la comarca. Tarragona era una ciutat més aviat desèrtica pel que fa l´oferta cultural. Però ara, lluny encara d´arribar a una situació ideal, han aprofitat el potencial de locals públics i privats per ofertar una programació regular de qualitat. A Tarragona no només hi podem veure grups i companyies de primera fila, sinó que podem gaudir d´espectacles solvents com Kiko Veneno, Albert Pla, etc.
Al Moianès fa uns anys que funciona un consorci que agrupa els ajuntaments per promoure econòmicament, turística i cultural, la comarca. Es restaura patrimoni, es coordinen actes culturals, s´obren museus, es promociona la comarca, etc. Va sent hora que els pobles del BG es plantegin una cosa revolucionària: coordinar-se, estalviar calers i guanyar el doble.

J.S.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat