Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
vaga d'estudiants al País Valencià.
02 mar 2005
PROU DE BARRACONS (més informació: www.sindicatodeestudiantes.org)
La política de retalls a l'ensenyament públic, any rere any, està provocant una situació límit. La Generalitat del PP ha aconseguit que el País Valencià siga la comunitat amb més barracons de tot l'Estat. Falten professors i mitjans, es construeixen instal·lacions de mala qualitat, es retallen grups fins i tot havent-hi demanda suficient (60 instituts, només a la província de València, van haver de reduir els grups per a aquest curs… per a alegria dels propietaris de la concertada). Quan hi ha protestes es calmen amb promeses que no són més que mentides. Però abans s'agafa a un mentider que a un coix…


El PP, que tant parla de defensar els interessos valencians, ens tracta amb menyspreu. Per a ells només som negoci, ja que són ells i els seus amics (incloent els caps de l'Església) els que es lucren convertint als centres públics en ghettos i subvencionant als seus centres privats. Dos exemples. A principis de desembre el temporal va destrossar completament el pati de l'IES St. Joan Bosco d'Ontinyent, i quan els estudiants van tornar del nadal continuava en idèntic estat. L'IES Núm. 4 de Mislata es va inaugurar fa sis mesos i ja està que cau: no es poden obrir les finestres, ni usar els banys ni els endolls; a això se li diu vendre un burro com a moto nova! Problemes d'aquest tipus són generalitzats i han portat a mobilitzacions a Alacant, Canals, Xest, Paiporta i moltes altres localitats. Els directors han denunciat repetides vegades el retall, any rere any, del pressupost de funcionament, i la tardança infinita en reparacions. En aquests moments els estudiants del Lluís Vives, St. Vicent Ferrer i El Cabanyal de València, i de l'IES de Monserrat, estan en lluita. La Conselleria fins i tot ha permès el tall de la llum al Lluís Vives, per impagament!, mentre manté durant anys a 600 estudiants d’El Cabanyal en uns barracons ben batejats com Guantánamo.


Ja hi ha prou! Els companys de Lluís Vives o El Cabanyal ens marquen el camí: la mobilització. Però no lluitarem institut a institut, ni anem a acontentar-nos que ens prometen un poquet més de diners o un nou institut que estarà acabat en quatre anys. No, lluitarem tots junts, i per acabar amb aquesta política educativa del PP. Exigim un pla immediat de construcció d'instituts, perquè el primer dia de classe del pròxim curs no hi haja un sol barracó! I volem veure immediatament les excavadores i els obrers, i plans molt detallats barri a barri i localitat a localitat, amb dates concretes, per a vigilar que no s'incompleix cap termini! També exigim la reparació immediata de tots els desperfectes, amb terminis molt concrets; que es faça un pressupost extraordinari per a cobrir totes les necessitats. I un augment radical del pressupost de funcionament. Potser és molts diners garantir una educació pública digna? Doncs que es deixe de finançar amb diners públic als amos de la concertada!


El PP ens mostra dia a dia a qui defensa. A la majoria dels estudiants que sofrim la qualitat dels instituts, no. Als treballadors acomiadats perquè les seues empreses es van a altres països més barats amb finançament de la Generalitat, tampoc. Als usuaris de la sanitat pública, que aguantem hores i hores en unes urgències saturades, tampoc. Ni als veïns humils del Cabanyal, que veuen les seues cases davall el picot de l'especulació. A qui defensen està clar: als constructors i especuladors, que es folren amb un producte bàsic com l'habitatge; als grans empresaris, que xuplen subvencions de tota classe; als propietaris de concertats, incloent els senyors bisbes. Els seus grans plans, com la Copa de l'Amèrica, malgastaran recursos necessaris per a cobrir necessitats tan bàsiques com una educació i una sanitat públiques dignes. I tot a benefici de qui? De grans hotels, d'immobiliàries, i del propietari de la marca America's Cup.


Companys! És el moment d'eixir al carrer. Tots a la vaga, el dijous 10 de març, i a la manifestació que començarà a les 12 a la Plaça d'Espanya, a València, per a acabar enfront de la Conselleria!


Aquesta mobilització té també un altre objectiu. És una crida massiva a APAs i sindicats de professors: hem de lluitar junts! Cal concretar ja una data per a una vaga general de tota la comunitat educativa, estudiants, pares i professors. Així tindrem força per a aconseguir les nostres reivindicacions.


Si estem units i organitzats, podem arrancar concessions importants a la Conselleria. Ara bé, que aquests senyorets defensen els nostres interessos és tan utòpic com aconseguir que un tigre es faça vegetarià. L'ensenyament públic necessita que aquesta gent abandone el Palau de la Generalitat. Si hem acabat amb el Govern Aznar, podem tirar també a Camps, Rita i els altres responsables d'aquesta situació.


Propostes que et fem:

- Informa als delegats del teu centre i forma un Comitè de Vaga amb tots els estudiants que vulguen participar. La primera tasca és una assemblea general perquè tots puguen informar-se i participar, i el Comitè ampliar-se. Tasques del Comitè: repartir fulls, parlar amb l'APA i els professors perquè recolzen, col·locar pancartes al centre, portar una a la manifestació, anar a informar a altres centres, realitzar activitats per a traure diners i finançar aquesta lluita…
- El Comitè ha d'elaborar una plataforma reivindicativa del centre per a entregar-la a la Conselleria i incloure-la en les reivindicacions generals d'aquesta lluita.
- Cada Comitè de Vaga ha d'acudir tots els dimecres, a les 6, al saló d'actes del Lluís Vives (S. Pau 4), a l'assemblea d'estudiants de València.
- Posa't en contacte amb el SE per a tasques que farem a les vesprades.
- Si ets d'una localitat no pròxima a València, t'animem a organitzar una manifestació allí per al mateix dia 10. Contacta amb nosaltres.
- Organitza el Sindicat en el teu institut. Si estem units, serem forts.

Plataforma Reivindicativa:

- Solució immediata de les reivindicacions de Lluís Vives, El Cabanyal, Monserrat i St. Vicent Ferrer.
- Pla immediat de construcció de nous instituts. Ni un sol barracó el primer dia del nou curs. Terminis concrets per escrit.
- Pressupost extraordinari per a garantir instal·lacions dignes i professorat suficient en tots els centres públics.
- Augment radical dels pressupostos de funcionament dels instituts.
- Ni un euro més a la concertada. Integració a la xarxa pública.
- Drets democràtics als instituts. No volem presons!
- Per una vaga de tota la comunitat educativa, estudiants, pares i professors, contra la política del PP.

Per a portar endavant la lluita és necessari editar fulls i cartells, realitzar viatges i telefonades, comprar material. El Sindicat d'Estudiants s'autofinança, no rep subvencions de la Generalitat o qualsevol altre organisme, públic o privat. T'animem a fer col·lectes en les assemblees del teu centre, i altres activitats, i a ingressar la vostra aportació en el compte 2077-0222-90-1101779230 de Bancaixa, a nom del Sindicat d'Estudiants.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: vaga d'estudiants al País Valencià.
02 mar 2005
PROU SINDICALISME GROC!!!!
PROU SINDICALISME INSTITUCIONAL!

Per un sindicalisme estudiantil unitari i de combat als Països Catalans
Re: vaga d'estudiants al País Valencià.
02 mar 2005
canya contra els sindicats grocs

fora el sindicato de farsantes
Fora sindicats grocs
02 mar 2005
El Sindicato de Estudiantes és un sindicat financiat i dirigit pel PsoE i IU.

FORA SINDICATS GROCS!
FORA SINDICATS INSTITUCIONALS!
Re: vaga d'estudiants al País Valencià.
02 mar 2005
desde quan IU financia i dirigeix el SE? des de quan IU està relacionada amb la internacional trotskista del militante i el SE?
Re: vaga d'estudiants al País Valencià.
09 mar 2005
Menos tokarse los cojones y que quiten los barracones!!!!!!!!!!!!
Re: vaga d'estudiants al País Valencià.
09 mar 2005
colegues!!!! és el moment d'eixir al carrer. tots a la vagaaaaa i a la manifestació i lluitem amb el cor per un futur molt
millorrrrr!!!!!!
Sindicato Sindicat