Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Eleccions lliures i democràtiques al Vaticà? No, no...
01 mar 2005
Una persona va escriure en una aportació meva —que no puc recordar si era el meu articlet sobre «Constitució il·legítima» o bé la «Valoració de la Coordinadora estatal pel NO», com que van anar juntes— una cosa així com «Fins quan eleccions lliures i democràtiques al Vaticà?» (pot ser que fos en castellà).

Desgraciadament no ho vaig veure fins al cap de dos dies (i ho vaig haver de treure del buscador) i no va ser possible contestar. Tot seguit he estat una setmana sense l'ordinador de casa per reparació. Etcètera.

Però potser valdria la pena dir-hi la meva, encara que tard. Perquè al Vaticà no crec que s'hi hagin de fer eleccions (cosa d'altra banda no possible tècnicament, perquè no hi viu una població significativa).

El que cal fer és abolir-lo, simplement. Vull dir l'estat en tant que estat. Perquè no té «cap» raó de ser. És un antievangeli... Ni l'ha tinguda mai, la raó de ser. Encara que a l'Edat Mitjana, acceptable no, però «comprensible, sociològicament parlant», donades les coordenades del moment, potser ho era.

Avui, però, és tan antievangèlic com anacrònic.

Potser la persona aquella, si llegeix això, o qualsevol altra, pensarà: I doncs...?

Home, per mi ja no hi seria faria temps. Recordo, deu fer dos o tres anys, que en una reunió d'importància mitjana, vaig proposar «l'abolició de l'estat del Vaticà», com a esmena a un document que es discutia, i la proposta va ser aprovada amb un fort apludiment.

Però, és clar... No n'hi ha prou que ho vulguem les 200 o 300 persones d'aquella reunió.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Eleccions lliures i democràtiques al Vaticà? No, no...
01 mar 2005
Personalment, no trovo que a cap llibre, siguin els evangelis, la biblia o el capital se li hagi de donar un valor absolut.

La religió teista serà algún dia una relíquia de l'esser humà primitiu.
Sindicato Sindicat