Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : mitjans i manipulació
Comencen les emissions d'IB3, la televisió del govern balear
01 mar 2005
Comencen les emissions d'IB3, la televisió del govern balear
+ La presentació d'IB3 ja és bilingüe, abans de començar a emetre i tot.

Avui s'estrena la televisió pública de les Illes Balears (IB3). A les vuit del vespre els ciutadans de les Illes tindran un nou canal de televisió que, més endavant, també es podrà veure, si més no, al Principat. La programació especial del dia inclou la telesèrie 'L'amo de Son Quint' i el film 'Un otoño en Nueva York', en espanyol.
La gran presència d'aquesta llengua a la programació anunciada ha estat motiu, no pas l’únic, de polèmica aquestes setmanes passades. També ha estat polèmic que IB3 hagués ocupat, en un primer moment, les freqüències amb què arriben a les Illes TV3, el Canal33 i Canal9. Després d'una negociació entre el govern balear i la Generalitat de Catalunya, IB3 tan sols ocuparà les freqüències que fins ara tenia el Canal33.
Obra Cultural Balear i els partits de l'oposició han criticat molt el procés d’instauració de la nova cadena, tant per aquests fets com perquè s'ha exclòs la Universitat de les Illes Balears de la redacció del manual d'estil.
La web de la nova televisió és pràcticament somorta, i VilaWeb no ha pogut confirmar amb el govern balear si es reactivaria avui al vespre.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa