Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
La família de l'Èric demanarà la reprovació de la fiscal
01 mar 2005
«Si m'han denunciat no és per l' e-mail , sinó per motius ideològics.» Així de clar ho veu Èric Bertran, el noi de 14 anys de Lloret a qui van acusar d'un delicte de terrorisme per haver enviat correus electrònics a empreses en què demanava l'etiquetatge en català en nom de l'«Exèrcit del Fènix». Ahir, i un cop arxivat el cas per l'Audiencia Nacional, el menor va parlar per assegurar que «no es penedeix d'haver defensat la llengua». La seva família demanarà a Madrid la reprovació de la fiscal, que va interrogar el noi durant quatre hores, perquè «es va excedir» i va intentar persuadir-lo d'abandonar les seves idees.

La queixa es presentarà davant el fiscal general de l'Estat, Cándido Conde Pumpido. Segons el lletrat de la família, Emilio Colmenero, la fiscal de menors de l'Audiencia Nacional que va interrogar el noi durant quatre hores per investigar un suposat delicte de terrorisme i un altre d'ultratge a la bandera espanyola «es va exedir en les seves funcions» i va mantenir una actitud «inquisitorial».

«En cap moment se li va adreçar per saber si estava cansat o volia aigua», va recordar el lletrat. En canvi, segons Colmenero, la fiscal es va estendre a donar «lliçons d'espanyolisme» al menor i a interrogar-lo sobre temes com ara les seleccions esportives catalanes, per després rebatre les seves opinions.
La psicòloga que el va examinar durant dues hores va mantenir una actitud similar, segons la família. En aquest darrer informe, s'assenyala que Èric Bertran pertany al consell escolar del seu centre, «la qual cosa confirma el seu caràcter reivindicatiu». Sobre la família del menor, la psicòloga sosté que «tot i que és partidària del corrent nacionalista català, rebutja la violència».

Ahir, envoltat de la seva família, el seu advocat i membres de la Plataforma per la Llengua, l'Èric compareixia davant els mitjans de comunicació per recordar l'episodi de jutjat de guàrdia que es va desencadenar després que, el setembre passat, es decidís a enviar correus electrònics a diferents cadenes de supermercats per demanar-los l'etiquetatge en català.

Ara el cas ha estat remès a la fiscalia de menors de Girona perquè investigui si els correus poden considerar-se constitutius d'amenaces. De l'aventura de Madrid, l'Èric Bertran admet que li queda «molta ràbia», que ha acumulat des que una vintena d'agents de la Guàrdia Civil van entrar a casa seva el 30 de setembre passat i es van emportar el seu ordinador i el del seu germà.

Durant aquest temps, l'Èric Bertran ha patit «atacs d'ansietat» i ha hagut de començar a medicar-se, segons la seva mare. Un dels ordinadors comissats l'hi han tornat per peces i l'hi han llegit el seu diari personal. «Me l'han tornat, però amb el segell de la Guàrdia Civil espanyola», va explicar. El menor no dubta: «El que han fet és una injustícia.»

Font: EL PUNT

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La família de l'Èric demanarà la reprovació de la fiscal
01 mar 2005
què fort
Re: La família de l'Èric demanarà la reprovació de la fiscal
01 mar 2005
El que s'ha de fer es posar una denuncia al tribunal d'estrasburg i demanar una indemnització i una dura condemna a l'estat espanyol!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more