Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : especulació i okupació
12-M: Convocatoria en València contra la Copa América i l’especulació
01 mar 2005
Pretenen que el litoral es convertisca, amb l’excusa d’aquest event el.litista, en una gran àrea de serveis per al turisme d’"alt standing", amb un sector d’hosteleria que genera treballs molt precaris i, sobretot, amb la expansió del sector de la construcció lligat als interessos especulatius.
LA COPA DELS RICS LA PAGUEM LES POBRES.

(CONTRA LA COPA DE L’AMERICA I L’ESPECULACIO)


12 DE MARÇ DISSABTE
DES DE LES 17,30 HORES
Plaça de la Verge.

ESPECTACLES DE CARRER Tabaleters i dolzainers, "zancudos", capoeira, poesia, violins, teatre, contacontes, concert de cantautora, drac i correfocs...

Convoca: Xarxa de col·lectius socials de l’Horta



Col·lectius de l’Horta es mobilitzen contra la barbarie urbanística de la Copa Amèrica

Després de l’última bicifestació per la façana marítima de València, la Xarxa de Col.lectius Socials de l’Horta ha anunciat noves mobilitzacions, en concret, l’eixida al carrer per tal de celebrar una jornada lúdica. L’objectiu és lluitar contra la "barbàrie urbanística" i l’"especulació salvatge" vinculades amb la Copa Amèrica. "La Copa Amèrica no és un projecte aïllat, sinò que és una altra imposició per part del poder i dels interessos d’uns quants", afirmen.

La Xarxa de col.lectius de L’Horta deixa clar que la seua lluïta és "al marge de les institucions i dels partits i sindicats". Coincideixen en definir la Copa Amèrica com a una "competició el.litista", que forma part d’un projecte de "ciutat espectacle" que "destrueix la nostra forma de vida i el nostre entorn". Un nou model de ciutat que exclou els pobres i els expulsa extramurs, i reserva el centre com a zona de serveis, tal com està ocorrent en el Barri de La Coma.

Fonts de la Xarxa recorden que la Copa Amèrica va nàixer a mitjans del segle XIX de la mà d’aristòcrates, financers i militars. La competició és dirigida actualment per l’empresa suïssa AC Management, amb mols interessos econòmics, entre d’altres immobiliaris. Des del seu orige la Copa Amèrica ha estat vinculada amb la repressió per part del poder. Per exemple, en l’última edició van ser morts dos persones a Sydney, i en l’anterior va haver 50 morts a Corinto (Nicaragua).

La pròxima edició, en 2007, es celebra a València, amb la fi -segons un comunicat de la Xarxa- de afavorir "l’enriquiment ràpid dels sectors vinculats amb la construcció i la promoció turística, així com les grans empreses i multinacionals, i en conseqüencia al procés de globalització econòmica". Requalificacions de sòl, informacions privilegiades per part dels polítics als seus amics, i actuació d’empreses mixtes, de titularitat pública i gestió privada, són alguns dels elements del negoci immobiliari.

El més important no ès l’event en sí, afegeixen: "s’acceleren transformacions i destruccions pendents per tot el territori". La destrucción del Cabanyal, la Punta, Benimaclet i moltres altres zones d’horta, l’AVE, l’ampliació del port de València, l’expansió de l’aeroport i l’urbanització salvatge del litoral són trets inseparables de la Copa Amèrica.

Pretenen que el litoral es convertisca, amb l’excusa d’aquest event el.litista, en una gran àrea de serveis per al turisme d’"alt standing", amb un sector d’hosteleria que genera treballs molt precaris i, sobretot, amb la expansió del sector de la construcció lligat als interessos especulatius.

+ Info:

EL CREIXIMENT URBAN�STIC ES DISPARA AL PA�S VALENCIÀ

El creiximent urbanístic al País Valencià s’ha accelerat a l’ultima dècada, molt per damunt de la mitjana estatal i europea. Segons el Mapa d’usos del sol, l’increment ha estat al nostre territori del 49% (30.000 hectàries). El municipi que ha registrat major increment és San Fulgencio (400%), seguit de Rojales (160%), Orihuela (155%), Ribarroja (146%), Crevillent (115%), Onda (106%), Alcora (106%), la Vila Joiosa, Mutxamel y Pilar de la Horadada (100%). Per comarques, la major ocupació de sól s’ha produït en La Vega Baixa (133%), L’Alcalatén (92%) y Baix Vinalopó (90%).



Actualitat a: http://www.barriodelcarmen.net/losrecursos/index.php?p=57

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 12-M: Convocatoria en València contra la Copa América i l’especulació
01 mar 2005
La Copa América triplica los precios de las viviendas en el barrio de Nazaret
Las viviendas de los barrios junto al puerto siempre han tenido precios económicos, pero tras la designación de Valencia como sede para la Copa América los precios han llegado a triplicarse. Hay viviendas de hasta 422.000 euros y los vecinos se lamentan de lo difícil que será comprar un piso en su barrio.

Continua:
http://www.lasprovincias.es/valencia/pg050222/prensa/noticias/Valencia/2

http://www.barriodelcarmen.net/laopinion/nota.php?p=131&c=1
Re: 12-M: Convocatoria en València contra la Copa América i l’especulació
01 mar 2005
El 12-M no hi ha precissament una mani contra la barbarie urbanistica a València?? Q potser convoqueu apart per a desmarcar-vos?

Només pregunte, de bona fe eh?
Re: 12-M: Convocatoria en València contra la Copa América i l’especulació
01 mar 2005
Es la mateixa ¿no?, el que no es savia avans era el lloc, pero crec que es la mateixa a la que et refereixes.
Re: 12-M: Convocatoria en València contra la Copa América i l’especulació
02 mar 2005
doncs no, no és la mateixa. i jo també et puc assegurar que la coincidència de data no és de mala fe, sinò el cas típic de desconeiximent mutu entre moviments. ho dic perquè ningú pense que com la convo de la plataforma abusos urbanísticos estava penjada uns dies abans que aquesta això significa que estava organitzada abans... no és veritat. ni convocatòria paralel.la, ni contraconvocatòria, de veritat, que jo he anat a alguna reunió i ho se de primera ma.
Re: 12-M: Convocatoria en València contra la Copa América i l’especulació
02 mar 2005
bien
me parece muy positivo
yo tampoco sabia la convocatoria de la mañana, pero es totalmente complementaria y la coincidencia hace mas fuerte las 2 acciones.
una a la mañana y otra a la tarde
felicidades a todos y todas


em sembla molt positiu
jo tampoc sàvia la convocatòria del matí, però és totalment complementària i la coincidència fa mes fort les 2 accions. una al matí i altra a la tarda felicitats a tots i totes
Sindicato Sindicat