Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Comunicat dels familiars d'en Zigor Larredonda
28 feb 2005
Comunicat dels familiars del pres polític Zígor Larredonda davant del tracte que està patint a la presó de Can Brians
ZIGOR , FORTES MESURES REPRESSIVES A CAN BRIANS

El passat dijous 24 de febrer a les 13.45h. aproximadament en Zigor va arribar a la presó catalana de Can Brians després dâhaver sortit el dilluns dâAlbacete, i havent passat dues nits a la presó de Villena (Alacant) i una nit a la presó de Picassent (València).

-     En arribar a Can Brians li van fer un escorcoll integral, sense bata, donant-li en lâúltim moment un llençol per poder tapar-se. Després de reclamar diverses vegades el seu dret a la intimitat, i que òbviament estaven violant, només van accedir a la seva petició davant la presència del subdirector de la presó.
-     Li van negar el seu dret a fer una trucada per telèfon a lâarribar, i només ho va poder fer a les set de la tarda, després que els seus familiars haguessin trucat en diferents ocasions a la presó.
-     Li van retenir totes les seves coses, les quals no li van donar fins el dissabte. No li van facilitar cap manta ni cap tovallola i no li van permetre dutxar-se. La primera nit va haver de dormir amb la roba que portava posada, sense res més. De forma que el van obligar a fer dormir estirat sobre del llit sense poder tapar-se i sense poder canviar-se de roba, havent de passa fred.
-     Actualment li estan negant el seu dret a poder utilitzar el seu peculi, no donant-li la targeta per poder comprar a lâeconomat.
-     Està en un mòdul especial dâaïllament, i li prohibeixen el contacte amb dâaltres presos, tractant-lo igual que si estigués complint una sanció; així només pot sortir sol a un pati molt petit i no li permeten fer cap tipus dâactivitat per tal que no parli amb ningú.
-     Durant tot el dia amb diferents excuses lâestan molestant injustificadament i aprofiten els recomptes per perjudicar-lo, per exemple, entrant a la celâ¢la i llençant-li les coses pel terra (les instàncies i altres). A més a més els funcionaris encenen i apaguen els llums quan volen, desorientant-lo i no permetent que llegeixi amb tranquilâ¢litat.
-     No li permeten tenir ni paper ni llapis, encara que li demanen que per qualsevol cosa que demani ho ha de fer per escrit. (Per demanar una manta li diuen que ha de fer una instància, encara que no tingui el material necessari per fer-la)
-     Ãs exagerat el nombre de funcionaris que lâacompanyen dâun lloc a un altre. En el locutori amb lâadvocat nâeren quatre i durant la visita amb el seu pare hi havia dos funcionaris al costat del Zigor i un al costat del pare.
-     El servei mèdic tampoc no funciona. Fins ara ha tingut un reconeixement amb dues metgesses on li van fer treureâs tota la roba amb lâexcusa dâexaminar si tenia lesions. En cap moment es van preocupar del seu estat psicològic després del trasllat ni de les condicions dâaïllament que està vivint.
-     Quan en Zigor intenta defensar els seus drets davant el cap de serveis aquest li diu que ell no és advocat i que per tant no té dret a defensar-se.

Com a mesura més dâaïllament el dissabte dia 26 van negar al Zigor el dret a rebre la visita de la seva companya, malgrat que aquesta portava un auto del jutjat de vigilància penitenciària núm. 3 de Madrid que lâautoritza a tenir comunicacions amb el Zigor en qualsevol presó. Els funcionaris van donar diferents excuses en diversos moments per justificar la seva negativa: que si estava caducat, que si no estava compulsat oficialment o que nâhi havia un altre datat al 2003 que revocava lâactual. Davant dâaquesta situació es van negar a posar per escrit el que deien i a facilitar fulls de reclamacions dient que no disposaven dâells a cap presó de Catalunya. Els funcionaris també es van negar a identificar-se i en presència de lâadvocat van amenaçar a les persones presents (familiars i gent del grup de suport) que es produiria un desallotjament per la força mitjançant els mossos dâesquadra si no abandonaven el recinte.

El diumenge van tornar els familiars a realitzar la visita i a la companya directament no van deixar-la accedir a la presó dient-li que no podia comunicar. Des del Colâ¢legi dâAdvocats van trucar a la presó i els van informar que el motiu pel qual no la deixaven passar era que sâhavia enviat un auto aquesta setmana des de Madrid que lâimpedia qualsevol comunicació per motius de seguretat, auto que en cap moment ha vist lâadvocat dâen Zigor.

Davant aquestes desproporcionades mesures dâaïllament volem denunciar la vulneració de drets que està patint en Zigor Larredonda a Can Brians i demanar que la situació es normalitzi de forma immediata.

TRENQUEM LâAÃ?LLAMENT, ESCRIU I MOBILITZAâT !!!

C.P. CAN BRIANS
CTRA DE CAPELLADES A MARTORELL 23
08635-BCN

Familiars de Zígor Larredonda Muñoz
amb el suport de S.A.T i del colâ¢lectiu RescatAixí doncs, DENUNCIEM lâexistència dâuna estratègia premeditada per part de
les institucions públiques penitenciàries de Catalunya i del Govern català
per tal de disuadir els presos i les preses polítiques catalanes dâexigir el
dret a ser portades al seu país. Ãs evident que a Catalunya els presos i les
preses polítiques continuen fent nosa, fan visible el conflicte, un
conflicte que, de fer-se massa evident, allunyaria el nostre país del
suposat model de democràcia i de diàleg que se suposa que som. Només amb
aquest objectiu subjacent es poden explicar les mesures repressives, les
tortures i les vexacions patides per en Zigor a la presó de Brians.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat dels familiars d'en Zigor Larredonda
28 feb 2005
Perdoneu l'error però el comunicat finalitzava amb la firma dels familiars d'en Zigor i la col·laboració de sat i rescat. El comentari de després és una opinió personal que no forma part del comunicat i que se'ns ha colat.
Re: Comunicat dels familiars d'en Zigor Larredonda
28 feb 2005
comproveu l'adreça perquè em sembla que no està bé.
jo havia escrit a un pres independentista fa anys i no era aquesta. ara la buscaré

anem-nos fent a la idea que les presons de la Generalitat no són tan bones (tot i que com a mínim estan al seu país)
Manifestació de suport a en Zigor
28 feb 2005
Davant de la situació que està patint el pres polític català Zigor Larredonda a Brians s'ha convocat una manifestació el dimarts 1 de març a les 19:30 a la Plaça Universitat.
Llibertat presos i preses polítiques catalanes!
Prou repressió i aïllament!
Rescat, col·lectiu de suport a presos i preses polítiques catalanes
www.rescat.org / info (at) rescat.org
Re: Comunicat dels familiars d'en Zigor Larredonda
28 feb 2005
ei familia!!!
El comunicat de la familia d'en zigor cal corregir la direcció de Can Brians que posem a continuaciö:

Centre Penitenciari Brians


Dirección: Ctra. de Martorell a Capellades, km 23

08635 Sant Esteve Sesrovires

Barcelona (CATALUNYA)


Tel. 93 775 80 00
Re: Comunicat dels familiars d'en Zigor Larredonda
01 mar 2005
Ei escolteu,a part de la mani d0avui a la plaça universitat, dimecres a les 9 del mati s'ha quedat als jutjats de Terrasa.
Re: Comunicat dels familiars d'en Zigor Larredonda
01 mar 2005
Endavant Zigor!Molts estem amb tu!
Sindicat