Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Els joves espanyols tenen una taxa de temporalitat del 65%, la més alta de tot Europa
28 feb 2005
La taxa de temporalitat dels joves menors de 25 anys arriba al 65% a Espanya, el percentatge més alt de tot Europa, on la mitjana se situa gairebé 30 punts per sota, en el 38%, segons consta en un informe sobre l''ocupació juvenil fet per la UGT.
El sindicat denuncia en aquest estudi que l''"excessiva" temporalitat és un dels principals "desequilibris" del mercat laboral espanyol, ja que el volum de temporals a la UE-15 és 2,5 vegades inferior al d''Espanya, ràtio que s''eleva a 3 quan es compara amb els països de l''ampliació.

El 2004 es van fer 10,7 milions de contractes a joves menors de 35 anys, dels quals més de la meitat van correspondre a homes. La contractació indefinida va ser la modalitat menys utilitzada, de manera que el 90% dels contractes van ser de caràcter temporal.

De fet, tan sols es van efectuar 310.477 contractes indefinits ordinaris (amb acomiadament de 45 dies) amb joves de menys de 35 anys, mentre que els indefinits de foment de l''ocupació (amb acomiadament de 33 dies) van totalitzar 170.936.
Mira també:
http://nosaltres.vilaweb.com/info/vilaweb/ep.not_ep?p_idint=24022005154440

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els joves espanyols tenen una taxa de temporalitat del 65%, la més alta de tot Europa
01 mar 2005
És impresionant que un dels causants d'aquesta situació sigui el que digui denunciar. Els sindicats grocs com UGT i CCOO són els que amb el seu pacte de Toledo amb l'estat i la patronal han produit aquesta reculada brutal en les condicions laborals dels treballadors/es, els representants del capital no esteu legitimats per anar denunciant el que heu produit, a no ser que esteu disposats a assumir les vostres responsabilitats. Quanta hipocresia, fora sindicats de la patronal.
Re: Els joves espanyols tenen una taxa de temporalitat del 65%, la més alta de tot Europa
01 mar 2005
si que estan mallament les coses a espanya. Aquí, a les arees industrials dels paisos catalans les coses no estan pas millor que a espanya.
Lògic
01 mar 2005
Els joves espanyols tenen una taxa molt baixa d'afiliació i participació a les lluites sindicals...
Sindicato Sindicat