Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : ecologia : especulació i okupació
crònica de l'acció contra el pla caufec
28 feb 2005
El divendres 25 de febrer va tenir lloc una acció de protesta contra el pla Caufec on dues persones s'encadenaren al balcó de l'ajuntament d'Esplugues i dues més a un bidó de ciment a la porta del consistori.
bido 1.jpg
despenjant 1.jpg
25/02/05: L'ajuntament ens encadena amb el pla Caufec

Una setantena de persones van començar l'acció a les 17.30h amb l'objectiu de visibilitzar un greu conflicte que pateix Esplugues com és la imposició d'un projecte urbanístic altament especulatiu i agressiu amb el medi ambient.

Mentre la policia local intentava infructuosament tallar les cadenes, va aparèixer un camió de bombers i diferents cotxes policials. La policia local va tenir una presència privilegiada doncs va assistir des del principi. La policia secreta va voltar per tota la plaça fins ben entrada la nit.

L'acció es va fixar que acabaria al migdia de dissabte mentre s'anava apropant gent a la plaça de l'ajuntament a donar suport. Cap a les 19h, cinc furgonetes d'antiavalots de la policia nacional amb els respectius armats i uniformats van desembarcar al lloc dels fets. Després d'una bona estona provocant, empenyent i protegint la porta de l'ajuntament van procedir a despenjar al primer encadenat entre crits d'ànim i denúncia i cançons populars. Van trigar molt més a treure el segon del balcó doncs les eines que tenien no eren suficients. Abans però, una altra persona es va enfilar a la teulada de l'ajuntament però va ser baixada en poc temps. Les tres persones van ser identificades.

Cap a les 21h desapareixen els antiavalots, surt la comissió de govern local escridassada, tanquen l'ajuntament, es queden les dues persones encadenades al bidó i un ampli i divers grup de suport que es mantindria tota la nit sopant, jugant a futbol, escoltant música, fent foc per escalfar i comentant l'èxit de l'acció sempre amb la companyia de diversos cotxes policials. A les 22h hi havia convocada una gran onada de soroll que va durar cinc minuts.

Al matí següent, després d'esmorzar i continuar amb la feina de difusió al veïnat sobre la barbaritat especulativa i mediambiental que és el pla Caufec, es va donar per finalitzada l'acció deixant un bon regal de ciment a l'ajuntament.

La plataforma contra el pla Caufec es va acomiadar anunciant properes mobilitzacions de denúncia de l'especulació i la repressió com el campionat de futbol i l'acte sobre la repressió a les protestes populars del dia 12 de març. Així mateix, la plataforma continua insistint que quan vinguin les màquines tindran lloc tot tipus d'accions reivindicatives.


**El 26 de febrer de 2005, els xiquets contra el pla caufec varen descarregar la primera torre de 100 per duplicat.


podeu veure alguna foto més a:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/162037/index.php
Mira també:
http://www.noalplacaufec.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: crònica de l'acció contra el pla caufec
28 feb 2005
Esos de esplugues com su curren!!!! aturem el pla caufec per tots els mitjans!!!!
Sindicato Sindicat